مروری بر تولید پروتئین تک یاخته از ضایعات
الموضوعات : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی
1 - دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
2 - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
الکلمات المفتاحية: ضایعات مواد غذایی, پروتئین تک یاخته, مهندسی زیستی,
ملخص المقالة :
ضایعات مواد غذایی یک مشکل جدی با پیامدهای منفی زیست محیطی و اقتصادی است. مواد غذایی استفاده نشده (چه به عنوان ضایعات یا فرآورده های جانبی که به عنوان باقیمانده مواد غذایی از آن یاد می شود) منبعی از کربوهیدرات ها، لیپیدها، پروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات زیست فعال است که می تواند برای جلوگیری از دور ریختن آن ها در یک چرخه جایگزین یا ثانویه استفاده شود. بررسی های کنونی در راستای استفاده از بقایای مواد غذایی برای مهندسی زیستی پروتئین تک سلولی، پرداختن به جنبه های تولید، تغذیه و ایمنی، چشم اندازهای اصلی تولید [1]SCP است. SCP از میکروارگانیسم های مختلف از جمله قارچ ها، باکتری ها، مخمرها و جلبک ها به صورت خالص یا مخلوطی از این ها بدست می آیند. SCP به طور کلی حاوی درصد بالایی از پروتئین و منبع اسیدهای آمینه ضروری از جمله متیونین، ترئونین و لیزین هستند. استفاده از بقایای مواد غذایی به عنوان بستر برای تولید SCPهزینه های تولید را کاهش می دهد. با این حال چالش های، بهینه سازی در مقیاس صنعتی به قوت خود باقی است. استفاده از ضایعات غذایی و محصولات جانبی کشاورزی می تواند جایگزین امیدوار کننده ای برای تولید پروتئین باشد.
_||_