مروری بر تولید روغن تک سلولی از ضایعات مواد غذایی
الموضوعات : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذایی
1 - دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
2 - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
الکلمات المفتاحية: بیودیزل, میکروارگانیسم ها, روغن تک سلولی, بقایای کشاورزی,
ملخص المقالة :
روغن تک سلولی SCOیک منبع جایگزین مناسب برای روغن ها است، زیرا می توان از آن به عنوان مواد اولیه در تولید سوخت زیستی و همچنین به عنوان گزینه مناسب در تولید اسیدهای چرب ضروری مناسب برای تغذیه انسان و یا به عنوان مکمل در خوراک دام استفاده نمود. با این حال قابلیت استفاده از SCO به دلیل قیمت بالای مواد اولیه مورد استفاده در آن محدود است. فرآیند تخمیر با استفاده از پسماندهای کشاورزی و صنعتی ارزان قیمت می تواند این مشکل را برطرف کند که برای تولید SCO قابل اجرا هستند. استفاده از این محصولات جانبی به عنوان منبع اصلی کربن در تخمیر نه تنها به طور قابل توجهی هزینه های کلی تولید SCO را کاهش می دهد، بلکه باعث می شود تصفیه جریان های زباله تولید شده، در نتیجه اثرات منفی بر محیط زیست کاهش یابد. از آنجا که محصولات جانبی زیست تخریب پذیر مختلف کشاورزی و صنعتی را می توان در تخمیرهای میکروبی استفاده کرد. هدف این بررسی طبقه بندی و مقایسه بقایای کشاورزی قابل استفاده بر اساس در دسترس بودن آنها است. روغن های تک سلولی لیپیدهایی هستند که از باکتری ها، قارچ ها، مخمرها، جلبک های متقاطع میکروسکوپی و پروتیست ها. این لیپیدها بسته به ترکیب اسیدهای چرب خود کاربردهای متفاوتی دارند. SCOها با محتوای اسیدهای چرب اشباع بالا برای تولید بیودیزل مناسب هستند، در حالی که SCOهای غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده برای تغذیه انسان و حیوان مناسب هستند.
_||_