بررسی انواع مواد ضدمیکروبی موثر در بستهبندی و امنیت مواد غذایی
الموضوعات : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییجواد بدرلو 1 , مهدی رسولی 2 , سروه احمدی 3
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
2 - استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
3 - استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
الکلمات المفتاحية: امنیت غذایی, ضد میکروب, بسته بندی, مواد غذایی,
ملخص المقالة :
بستهبندی مواد غذایی منجر به حفظ محصولات در فضایی ایمن و تسهیل حمل و نقل و نگهداری آن یا با جلوگیری از آلودگی شیمیایی و افزایش عمر مفید محصولات غذایی، راحتی را برای مصرفکنندگان فراهم میکند. برای بستهبندی مواد غذایی از انواع مواد مختلف از جمله پلاستیک، شیشه، فلزات و کاغذ و کامپوزیت آنها استفاده میشود و گاهی به آن موادی برای افزایش پایداری محصول اضافه میکنند. با توجه به افزایش آگاهی مصرفکنندگان و اهمیت انتقال مواد مضر از بستهبندی مواد به ماده غذایی نگرانی بیشتری در مورد استفاده از هر نوع ماده بستهبندی وجود دارد. استفاده از روشهای مناسب که ضامن تولید، عرضه و مصرف غذای سالم در طول زنجیره غذا باشد و وجود نظام ایمن و کنترل مؤثر ماده غذایی موجب ارتقا بهداشت، سلامت و افزایش بهرهوری اقتصادی میگردد. در بستهبندی مواد غذایی، ایمنی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ایمنی بستهبندی شامل کنترل ورود ترکیبات مضر از بستهبندی به ماده غذایی است. برهمکنش بین بستهبندی ماده غذایی و نفوذ ترکیبات مهاجر مانند پلاستی سایزرها، پایدارکنندههای حرارتی، آنتیاکسیدانها، حلالها، مونومرها و الیگومرها و آلایندههای حاصل از تجزیه مونومرها، مواد افزودنی و آلایندههای محیطی موجب تغییر ویژگیهای حسی ماده غذایی میگردد. فاکتورهای تأثیرگذار بر مهاجرت شامل ماهیت ماده غذایی، نوع، زمان و دمای تماس، ماهیت ماده بستهبندی، ویژگیهای مواد مهاجر و مقدار آن در بستهبندی است که در پژوهش پرداخته شده است.
_||_