آسیبپذیری شهر تربت حیدریه نسبت به شاخص های پایداری شهر با تاکید بر نقش گسل درونه
الموضوعات :
1 - 'گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور بیرجند
2 - استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور بیرجند
الکلمات المفتاحية: تربت حیدریه, پایداری شهر, آسیبپذیری شهر, گسل درونه,
ملخص المقالة :
شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار ابزاری جهت کنترل و هدایت توسعه شهر و فعالیت ها و ارتقای کیفیت های محیطی شهر به شمار می رود. استفاده از رویکرد پایداری توسعه شهری فرصت هایی را برای خلق سیستم های جغرافیای کاربردی که از طریق این سیستم ها، می توان فرآیندهای طبیعی، محیط های شهری و فعالیت های انسانی را با یکدیگر ادغام نمود پدید می آوردبررسی های این مقاله توسعه شهر تربت حیدریه با تاکید بر اثر گسل درونه نسبت به میزان سهم آسیب پذیری شاخص های مختلف در ابعاد مختلف توسعه را نشان می دهد روش تحقیق این مقاله توصیفی – تحلیلی بر پایه روش جمع اوری کتابخانه ای و تحلیل بر اساس روش وزن دهی و انتخاب معیار با استفاده از تکنیک AHP است. دراین تحقیق 12 معیار برای انتخاب شاخص توسعه پایدار شهری تربت حیدریه با تاکید بر نقش گسل درونه در ابعاد توسعه کالبدی ، ژئومرفولوژی و زیست محیطی در نظر گرفته شد و سپس به این عوامل وزن داده شد نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که در مجموع و با طیف های متفاوت، درصد قابل توجهی از مناطق و محلات مختلف شهر آسیب پذیر می باشند که درخصوص کاهش خطرات احتمالی بایستی برنامه ریزی متناسب در این محلات صورت پذیرد.
_||_
1- Alexander,David,2002,Principles of Emergency and manegments, oxford university press.
2- Antonioni, G. Gigliola, S. and Valerio Cozzani, 2007, A methodology for the quantitative risk triggered by seismic events, Journal of Hazardous Materials, assessment of major accidents.
3- Banergee Tridib, EarthquakeUrban Scale Vulnerability and City Design Some Observation, University of Southern California, Los Angles, 1980.
4- 23- Benson,c. And Clay,E.J.2003.Disasters,vulnerability and the global economy. In:A.Kremier ,M .Arnold ,and A.Carline (eds) , building safer cities – The future of disaster Risk . world bank ,Washington. http ://www.proventionconsortium.org/publications.htm.