اثرات تغذیهای مکمل پریبیوتیکی بر پایه ساکارومیسس سرویسه و مانان الیگوساکارید بر میزان گلوکز و کورتیزول در استرسهای محیطی و مواجه تجربی با بیماری فورونکلوزیس در ماهی قزلآلای رنگین-کمان
الموضوعات : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 - مسئول واحد بهداشت و بیماری های آبزیان
الکلمات المفتاحية: استرس, پری بیوتیک, قزلآلای رنگینکمان, واژههای کلیدی: تنشهای محیطی, فورونکلوزیس,
ملخص المقالة :
چکیدههدف از این مطالعه بررسی تاثیر تکمیل جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان با غلظت های مختلف پری بیوتیک سلماناکس که حاوی ترکیبات فعال دیواره ای ساکارومایسیس سرویسه به همراه مانان الیگوساکارید بر میزان مقاومت ماهیان قزل آلای رنگین کمان در برابر تنش های محیطی و بیماری فورونکلوزیس بود. ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 45/1±08/19 گرم به مدت 60 روز با جیره حاوی غلظتهای مختلف پری بیوتیک سل ماناکس (1/%0، 5/0 و 1 درصد) تغذیه شدند. در روز شصت مطالعه استرسهای کمبود اکسیژن و افزایش دما به همراه ایجاد بیماری تجربی با سوش استاندارد Aeromonas salmonicida برای همه گروه های آزمایشی انجام شد. میزان گلوکز سرم خون ماهیان زیر استرس با استفاده از دستگاه اتوآنالایزر و براساس روش آنزیماتیک و برای اندازه گیری کورتیزول سرم خون ماهیان زیر استرس از کیت تشخیصی کورتیزول به روش الایزا استفاده گردید. نتایج مطالعه نشان دهنده تاثیر غلظتهای مختلف پری بیوتیک سل ماناکس بر کاهش میزان استرس و تاثیر مثبت بر میزان گلوکز و کورتیزول در مواجه با تنش های محیطی داشت (05/0>P). همچنین میزان تلفات ماهیان تغذیه شده با غلظت های مختلف پری بیوتیک سل ماناکس در مواجه تجربی با بیماری فورونکلوزیس بهصورت معنی داری نسبت به گروه شاهد کمتر بود. براساس این یافته ها می توان نتیجه گرفت که جهت کاهش استرسهای محیطی و همچنین کاهش میزان تلفات در برابر بیماری فورونکلوزیس از غلظت های مختلف پری بیوتیک سل ماناکس به همراه غذا استفاده نمود.
_||_