ردیابی ژنهای کدکننده انتروتوکسین در ایزولههای استافیلوکوکوس ارئوس جدا شده از شیر گاومیش در استان خوزستان
الموضوعات :
آزاده مرادی فارسانی
1
,
امیر شاکریان
2
,
ابراهیم رحیمی
3
,
حسن ممتاز
4
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد مواد غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
3 - استادگروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد، ایران
4 - استادگروهپاتوبیولوژی،دانشکده دامپزشکی،واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد،ایران.
تاريخ الإرسال : 06 الإثنين , ذو الحجة, 1438
تاريخ التأكيد : 28 السبت , رجب, 1439
تاريخ الإصدار : 08 الجمعة , شوال, 1439
الکلمات المفتاحية:
خوزستان,
استافیلوکوکوس ارئوس,
شیر گاومیش,
انتروتوکسین,
ملخص المقالة :
شیر محیط غذایی مناسبی برای رشد باکتری ها است و می تواند سریعاً به انواع باکتری ها آلوده شود. باکتری استافیلوکوکوس ارئوس از جمله عوامل میکروبی آلودهکننده شیر است که باعث ایجاد بیماری در انسان می شود. با توجه به اهمیت انتروتوکسین های استافیلوکوکوس ارئوس موجود در شیر بهعنوان یکی از منابع عمده مسمومیت های غذایی، بررسی روش های متعدد جداسازی، شناسایی و دسته بندی انتروتوکسین ها ضروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف ردیابی ژن های کدکننده انتروتوکسین در ایزوله های استافیلوکوکوس ارئوس جدا شده از شیر خام گاومیش در استان خوزستان انجام شد. در این بررسی در سال 1395، تعداد 100 نمونه از مراکز توزیع شیر خام گاو میش در استان خوزستان اخذ گردید. نمونه ها به روش کشت میکروبی و مولکولی ارزیابی و حضور ژن های مولد انتروتوکسین در ایزوله های استافیلوکوکوس ارئوس جدا شده، بررسی گردید. نتایج نشان داد که در ایزوله های استافیلوکوکوس ارئوس تعداد 7 نمونه مربوط به ژن انتروتوکسین SEA، که بالاترین تعداد و درصد توزیع بود. در حالیکه 2 نمونه دارای هر دو ژن انتروتوکسین های SEA و SEB بودند و 2 نمونه دارای دو ژن انتروتوکسین های SEA و SEC و 1 نمونه دارای چهار ژن انتروتوکسین هایSEC، SEB،SEA ، SHE و 2 نمونه دارای هر دو ژن انتروتوکسین های SEH و SEJ و 1 نمونه دارای ژن انتروتوکسین SEJ و 1 نمونه دارای ژن انتروتوکسین SEH و SEC بودند. حضور نسبتاً بالای ژن های کدکننده انتروتوکسین های استافیلوکوکی و نقش بالقوه انتروتوکسین در ایجاد مسمومیت های غذایی در انسان، نشان گر نقش شیر خام گاومیش بهعنوان یکی از منابع آلوده کننده انسان بوده و لزوم پیشگیری از آلودگی های اولیه و ثانویه شیر به این باکتری را ایجاب میکند.
المصادر:
●Ahmadi, M and Dastmalchi-Saii, H. (2013). Detection of enterotoxin encoding genes in Staphylococcus aureus isolated from milk related bovine breast inflammation in a method PCR. Iranian Journal of Veterinary Medicine, 9(3): 25-37. [In Persian]
●Asna-Ashari, M., Shaghayegh, J. and Ayatalah-Nasrolahi, A. (2012). Detection of enterotoxin encoding genes in Staphylococcus aureus isolated from raw milk buffalo in Tabriz. Journal of Food Hygiene, 2(2): 61-68. [In Persian]
●Abbar, M. (2010). Detection of enterotoxigenic Staphylococcus aureus isolates in domestic dairy products. Iranian Journal of Microbiology, 3(2): 137-142.
●Aragon-Alegro, L.C., Mieko Konta, E.M., Suzuki, K., Silva, M.G., Júnior, A.F., Rall, R. et al. (2007). Occurrence of coagulase-positive Staphylococcus in various food products commercialized in Botucatu, SP, Brazil and detection of toxins from food and isolated strains. Food Control, 18(6): 630–634.
●Bennet, R.W., Yeterian, M., Smith, W., Clos, C.M., Sassaman, M. and Mcclure, F.D. (1986). Staphylococcus aureus identification characteristics and enterotoxigenicity, Journal Food Science, 51(5): 1337-1339.
●Bianchi, D.M., Gallina, S., Bellio, A., Chiesa, F., Civera, T. and Decastelli, L. (2014). Enterotoxin gene profiles of Staphylococcus aureus isolated from milk and dairy products in Italy.Letters in Applied Microbiology, 58(2): 190-196.
●Borelli, B.M., Ferreira, E.G., Lacerda, I.C.A., Santos, D.A., Carmo, L.S., Dias, R.S. et al. (2006). Enteroxigenic Staphylococcus spp. and other microbial contaminants during production of canastra cheese. Brazilian Journal of Microbiology, 37(4): 545-550.
●Imani Fooladi, A., Tavakoli, H. and Naderi, A. (2010). Detection of enterotoxigenic Staphylococcus aureus isolates in domestic dairy products. Iranian Journal of Microbiology, 3(2): 137-42.
●Korpysa-Dzirba, W. and Osek, J. (2011). Identification of genes encoding classical staphylococcal enterotoxins in Staphylococcus aureus isolated from raw milk. Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, 55(1): 55–58.
●Kumar, R., Yadav, B.R. and Singh, R.S. (2010). Genetic determinants of antibiotic resistance in Staphylococcus aureus isolates from milk mastitis crossbred cattle. Current Microbiology, 60(5): 379-386.
●Nazari, R., Godarzi, H., Rahimi Baghi, F. and Moeinrad, M. (2014). Enterotoxin gene profiles among Staphylococcus aureus isolated from raw milk. Iranian Journal of Veterinary Research, 15(4): 409-12.
●Rahimi, E. (2013). Enterotoxigenicity of Staphylococcus aureus isolated from traditional and commercial dairy products marketed in Iran. Brazilian Journal of Microbiology, 44(2): 393-399.
●Rahimi, E. (2011). Detection of classical enterotoxins of Staphylococcus aureus in raw sheep, goat, camel, and water buffalo milk by ELISA method. Comparative Clinical Pathology, 22(2): 181-184.
●Rahimi, E and Alian, F. (2013). Presence of enterotoxigenic Staphylococcus aureus in cow, camel, sheep, goat, and buffalo bulk tank milk. Veterinarski Arhiv, 83(1): 23-30.
●Rahimi, E., Mommtaz, H., Shakerian, A. and Kavyani, H.R. (2012). The detection of classical enterotoxins of Staphylococcus aureus in raw cow milk using the ELISA method. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 36(3): 319-322.
●Rosec, J.P. and Gigaud, O. (2002). Staphylococcal enterotoxin genes of classical and new types detected by PCR in France. International Journal of Food Microbiology, 77(1-2): 61-70.
_||_
●Ahmadi, M and Dastmalchi-Saii, H. (2013). Detection of enterotoxin encoding genes in Staphylococcus aureus isolated from milk related bovine breast inflammation in a method PCR. Iranian Journal of Veterinary Medicine, 9(3): 25-37. [In Persian]
●Asna-Ashari, M., Shaghayegh, J. and Ayatalah-Nasrolahi, A. (2012). Detection of enterotoxin encoding genes in Staphylococcus aureus isolated from raw milk buffalo in Tabriz. Journal of Food Hygiene, 2(2): 61-68. [In Persian]
●Abbar, M. (2010). Detection of enterotoxigenic Staphylococcus aureus isolates in domestic dairy products. Iranian Journal of Microbiology, 3(2): 137-142.
●Aragon-Alegro, L.C., Mieko Konta, E.M., Suzuki, K., Silva, M.G., Júnior, A.F., Rall, R. et al. (2007). Occurrence of coagulase-positive Staphylococcus in various food products commercialized in Botucatu, SP, Brazil and detection of toxins from food and isolated strains. Food Control, 18(6): 630–634.
●Bennet, R.W., Yeterian, M., Smith, W., Clos, C.M., Sassaman, M. and Mcclure, F.D. (1986). Staphylococcus aureus identification characteristics and enterotoxigenicity, Journal Food Science, 51(5): 1337-1339.
●Bianchi, D.M., Gallina, S., Bellio, A., Chiesa, F., Civera, T. and Decastelli, L. (2014). Enterotoxin gene profiles of Staphylococcus aureus isolated from milk and dairy products in Italy.Letters in Applied Microbiology, 58(2): 190-196.
●Borelli, B.M., Ferreira, E.G., Lacerda, I.C.A., Santos, D.A., Carmo, L.S., Dias, R.S. et al. (2006). Enteroxigenic Staphylococcus spp. and other microbial contaminants during production of canastra cheese. Brazilian Journal of Microbiology, 37(4): 545-550.
●Imani Fooladi, A., Tavakoli, H. and Naderi, A. (2010). Detection of enterotoxigenic Staphylococcus aureus isolates in domestic dairy products. Iranian Journal of Microbiology, 3(2): 137-42.
●Korpysa-Dzirba, W. and Osek, J. (2011). Identification of genes encoding classical staphylococcal enterotoxins in Staphylococcus aureus isolated from raw milk. Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, 55(1): 55–58.
●Kumar, R., Yadav, B.R. and Singh, R.S. (2010). Genetic determinants of antibiotic resistance in Staphylococcus aureus isolates from milk mastitis crossbred cattle. Current Microbiology, 60(5): 379-386.
●Nazari, R., Godarzi, H., Rahimi Baghi, F. and Moeinrad, M. (2014). Enterotoxin gene profiles among Staphylococcus aureus isolated from raw milk. Iranian Journal of Veterinary Research, 15(4): 409-12.
●Rahimi, E. (2013). Enterotoxigenicity of Staphylococcus aureus isolated from traditional and commercial dairy products marketed in Iran. Brazilian Journal of Microbiology, 44(2): 393-399.
●Rahimi, E. (2011). Detection of classical enterotoxins of Staphylococcus aureus in raw sheep, goat, camel, and water buffalo milk by ELISA method. Comparative Clinical Pathology, 22(2): 181-184.
●Rahimi, E and Alian, F. (2013). Presence of enterotoxigenic Staphylococcus aureus in cow, camel, sheep, goat, and buffalo bulk tank milk. Veterinarski Arhiv, 83(1): 23-30.
●Rahimi, E., Mommtaz, H., Shakerian, A. and Kavyani, H.R. (2012). The detection of classical enterotoxins of Staphylococcus aureus in raw cow milk using the ELISA method. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 36(3): 319-322.
●Rosec, J.P. and Gigaud, O. (2002). Staphylococcal enterotoxin genes of classical and new types detected by PCR in France. International Journal of Food Microbiology, 77(1-2): 61-70.