پلیمورفیسم ژن aroA در استافیلوکوکوس اورئوسهای جدا شده از شیر خام و پنیر سنتی
الموضوعات :
عزیزه حسین خانی
1
(دانشآموخته کارشناسی ارشد میکروبشناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران)
علیرضا منادی سفیدان
2
(دانشیار میکروب شناسی گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران)
جلال شایق
3
(استادیار گروه دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شیستر، ایران)
الکلمات المفتاحية: PCR-RFLP, مواد لبنی, آنزیمTaqI, aroA, استافیلوکوکوس اورئوس,
ملخص المقالة :
با توجه به بیماریزایی استافیلوکوکوس اورئوس و حضور آن در مواد لبنی و اهمیت انتقال این باکتری به واسطه مواد لبنی، هدف از این مطالعه آنالیز ژن aroA در استافیلوکوکوس اورئوسهای جدا شده از شیر گاو و پنیر سنتی است. بدین منظور تعداد 40 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس شامل 14 جدایه از پنیر سنتی، 19 جدایه از شیر گاو و 7 جدایه از شیر گاومیش به روش PCR-RFLP مورد آزمایش قرار گرفتند. برش آنزیمی پس از تکثیر ژن کوآگولاز با پرایمرهای اختصاصی، با استفاده از آنزیمTaqI بهعمل آمد. نتیجه تکثیر شده برای ژن aroA تولید باندی با اندازه 1153 جفت باز بود. هضم باند مذکور با آنزیم TaqI سه الگوی مختلف برش از ژن مورد نظر نمایش میداد. الگوی اول شامل سه باند، الگوی دوم دو باند و الگوی سوم چهار باند بودند. از 40 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس مورد مطالعه در این پژوهش تعداد 29 نمونه حاوی ژن aroA با الگوی سه باندی، 9 نمونه با الگوی دو باندی و 2 نمونه الگوی 4 باندی بودند. با توجه به این که این روش قادر به تشخیص تفاوت بین سویههای با منشأ غذایی مختلف نیست، لازم است با روشهای مکمل جایگزین شود. همچنین نتایج این بررسی نشاندهنده نیاز به توجه بیشتر به نکات بهداشتی در تهیه مواد غذایی حاصل از مواد لبنی و نیز توجه بیشتر دامپزشکان در برخورد با استافیلوکوکوس اورئوس و انتخاب رویکرد درمانی مناسب برای آن میباشد.
_||_