اثر ضد میکروبی آویشن شیرازی بر روی E.coli O157:H7 درگوشت چرخکرده گوساله در طی نگهداری در یخچال (سردخانه)
الموضوعات :نگین نوری 1 , نوردهر رکنی 2 , افشین آخوندزاده 3 , علی میثاقی 4 , فهیمه توریان 5
1 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
5 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
الکلمات المفتاحية: اسانس, آویشن شیرازی, E.coli O157:H7, گوشت چرخکرده,
ملخص المقالة :
هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی رشد باکتری E.coli O157:H7درگوشت چرخکرده متأثر از غلظتهای مختلف (صفر، 005/0، 015/0 و03/0 درصد) آویشن شیرازی در درجه حرارتهای 4 و10 درجه سلسیوس در مدت 14 روز است. در همه غلظتهای فوق خواص حسی قابلقبولی مشاهده گردید. در غلظت 03/0 درصد اثر ضدباکتریایی قوی مشاهده گردید. ضریب همبستگی غلظت اسانس آویشن شیرازی با لگاریتم تعداد باکتری مورد مطالعه در دماهای 4 و10 درجه سلسیوس بهترتیب 701/0– و 599/0 – بود، که نشان میدهد با افزایش غلظت اسانس، میزان رشد باکتری در طی دوره نگهداری کاهش مییابد و از نظر آماری اثر اسانس بر روی رشد باکتری معنیدار بود (01/0> p). یافتههای این مطالعه نشاندهنده این است که جمعیت باکتری E.coli O157:H7 در گوشت چرخکرده تیمارشده با غلظتهای مختلف اسانس آویشن شیرازی نگهداریشده در دمای 4 درجه سانتیگراد کاهش بیشتری نسبت به نمونههای نگهداریشده در دمای 10 درجه سانتیگراد (دمای یخچالی نامناسب) داشتند که این مسأله نشاندهنده نقش مفید نگهداری در شرایط سرد میباشد.
Akgul, A. and Kivanc. M. (1988). Inhibitory effects of selected Turkish spices and oregano components on some food borne fungi. International Journal of Food Microbiology, 69:263-268.
Ali, M., Saleem, M., Akhtar, F., Jahangir, M., Parvez, M. and Ahmad, V. U. (1999). Three p-cymene derivatives from Zataria multiflora. Phytochemistry, 52: 685-688.
Burt, s. (2004). Their antibacterial properties and potential application in foods-a review. International Food microbiology, 94:223- 253.
Bagamboula, C.F., Uyttendaele, M. and Debevere, J. (2004). Inhibitory effect of thyme and basil essential oils¸ carvacrol¸ thymol¸ estragol¸ linalool and p-cymene towards shigella sonnei and S. flexneri. Food Microbiology, 21: 32-42.
Betts, C. D. (2000). Controlling E.coli O157:H7.Nutrition and Food Science, 30: 183–186.
Blackburn, C.W. and McClure, P.J. (2002). Food borne pathogens¸Hazard¸Risk analysis and control. CRC press, pp.385- 390.
Bouchra,C., Achouri, M., Hassani, L. M. I., and Hmamouchi, M. (2003). Chemical composition and antifungal activity of essential oils of seven Moroccan Labiate against Botrytis cinera pers. Journal of Ethnopharmacology, 89:165-169.
Burt, S., Vlielander, R., Haagsman, H.and Veldhuizen, E. (2005). Increase in activity of essential oil components carvacrol and thymol against Escherichia coli O157: H7 by addition of food stabilizers. Journal of Food Protection, 68: 919–926.
Burt, S. A.and Reinders, R. D. (2003). Antibacterial activity of selected plant essential oils against Escherichia coli O157:H7. Letters in Applied Microbiology, 36:162–167.
Chami, N., Chami, F., Bennis, S., Trouillas, J. and Remmal. A. (2004). Antifungal treatment with carvacrol and eugenol of oral candidiasis in immunosuppressed rats. Brazilian Journal of Infectious Disease.,8: 217-226.
Didry, N.,Dubreuil, L. and Pinkas, M. (1994). Activity of thymol¸carvacrol¸cinnamaldehyde and eugenol onoral bacteria. Pharmacutica Acta Helvetica, 69:25-28.
Friedman, M., Henika P,R. and Mandrell R.E. (2002). Bactericidal activities of plant essential oils and some of their isolated constituents against Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Listeria monocytogenes and Salmonella enterica. Journal of Food Protection, 65: 1545–1560.
Fujikawa, H. and Morozumi, S. (2006). Modeling Staphylococcus aureus growth and enterotoxin production in milk. Food Microbiology, 23: 260-267.
Hosseinzadeh, H., Ramezani, M. and Salmani, G. (2000). Antinociceptive,anti- inflammatory and acute toxicity effects of Zataria multiflora Boiss extracts in mice and rats. Journal of Ethnopharmacology, 73:379-385.
Imaida, k., Fukishima, S., Shirai, T., Ohtami, M., Nakamish, K. and Ito, N. (1983). Promoting activities of butylated hydroxyanisole and butylated hydroxytoluene on 2-stage urinary bladder carcinogenesis and inhibition of gamma-glutamyl trans-peptide-positive for development in the liver of rats. Carcinogenesis, 4: 895–899.
Karmali, M.A. (1989). Infection by verocytotoxin-producing Escherichia coli, Clinical Microbiology Reviews, pp.15–38.
López-Malo , A.,Alzamora, S. M. and Palou, E . (2005). Aspergillus flavous growth in the presence of chemical preservative and naturally occurring antimicrobiol compounds. International Journal of Food Microbiology, 99:119-128
Marilena, M., Carla, B. and Giuseppe, C. (1999). Antimicrobial activity of the essential oils of Thymus vulgaris measured using a biamperometric method. Journal of Food Protection, 62: 1017–1023.
Mortazavi, S. A. and Sadeghi Mahoonak, A. R. (2006). Adams food microbiology, 3rd E Ferdowsi University of Mashhad Publication, NO: 326, pp.28- 29, 293- 298. [In Farsi]
Nazer, A.I., Kobilinsky, A., Tholozan , J.-L. and Dubois-Brissonnet , F. (2005). Combination of foods antimicrobials at low levels to inhibit the growth of Salmonella sv.typhimurium:a synergistic effect. Food Microbiology, 22:391-398.
Ozkan , G., Sagdiç , O., Baydar, N. G. and Baydar, H. (2003). Note: Inhibition of pathogenic bacteria by essential oils at different concentrations. Food Science and Technology International, 9: 85–88.
Periago, P. M. and Moezelaar, R. (2001). Combined effect of nicin and carvacrol at different strains of Bacillus cereus. International Journal of Food Microbiology,. 68:141-148.
Razavilar,V. and Genigeorgis, C. (1998). Prediction of Listeria spp growth as affected by various levels of chemicals, pH, temperature and storage time in model broth. International Journal of Food Microbiology, 40:149-157.
Sagdic, O. (2003). Sensitivity of four pathogenic bacteria to Turkish thyme and oregano hydrosols. Lebensmittel-Wissenshaft und Technologie, 36: 467–473.
Sagdic, O., Kuscu, A., Ozcan, M., and Ozcelik, S. (2002). Effects of Turkish spice extracts at various concentrations on the growth of Escherichia coli O157:H7. Food Microbiology, 19:473–480.
Thomas, L. V., Ingram, R. E., Yu, S. and Broughton, J. D. (2004). Investigation of the effectiveness of Ascopyrone P as a food preservative. International Journal of Food Microbiology, 93:319-323.
Valero, M. and Giner, M. J. (2006). Effect of antimicrobial components of essential oils on growth of Bacillus cereus INRA L2104 in and the sensory qualities of carrot broth. International Journal of Food Microbiology, 106:90-94.
Valero, M. and Salmeron, M. C. (2003) Antibacterial activity of 11 essential oils against Bacillus cereus in tyndallized carrot broth. International Journal of Food Microbiology, 85: 73-81.
Vernozy-Rozand, C., Ray-Gueniot, S., Ragot ,C., Bavai. C., Mazuy, C., Montet, M.P., Bouvet, J. and Richard, Y. (2002). Prevalence of Escherichia coli O157:H7 in industrial minced beef. Letters in Applied Microbiology, 35:7–11.