تعیین میزان ترکیبات فنولی و قدرت آنتیاکسیدانی پوست میوه خرمالو
الموضوعات :
مرتضی محمدی
1
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانش آموخته علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران)
زهرا پورفلاح
2
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانش آموخته علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران)
امیرحسین ا لهامی راد
3
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران.)
الکلمات المفتاحية: ظرفیت آنتیاکسیدانی, ترکیبات فنولی, خرمالو,
ملخص المقالة :
با توجه به زیانهای حاصل از مصرف آنتیاکسیدانهای مصنوعی در صنایع غذایی، مطالعه و پژوهش برای یافتن جایگزینهای طبیعی و سالم افزایش یافته است. در مطالعه حاضر، میزان ترکیبات فنولی و آنتیاکسیدانهای موجود در پوست خرمالو مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از حلالهای اتانول و متانول با نسبت اختلاط 1 واحد پوست و 5 واحد حلال و به روش خیساندن برای استخراج عصاره استفاده گردید. سپس مقدار ترکیبات فنولی تام و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که عصارههای اتانولی و متانولی به ترتیب دارای 6/255 و 15/241 میلیگرم گالیک اسید به ازای 100 گرم پوست تازه میوه بودند. همچنین عصاره اتانولی نسبت به عصاره متانولی از قدرت آنتیاکسیدانی بالاتری برخوردار بود.