دیدگاه پرورشدهندگان مرغ گوشتی نسبت به تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک (مطالعه موردی استان تهران)
الموضوعات :
آیت بهروزی
1
(دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش مدیریت دامپروری، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران)
سیامک مشایخی
2
(استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، تهران، ایران)
قباد عسگری جعفرآبادی
3
(استادیار گروه علوم دامی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران)
الکلمات المفتاحية: دیدگاه, استان تهران, تولیدکنندگان مرغ گوشتی, مرغ بدون آنتیبیوتیک,
ملخص المقالة :
این تحقیق با هدف بررسی دیدگاه پرورش دهندگان مرغ گوشتی استان تهران نسبت به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک شکل گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه پرورش دهندگان مرغ گوشتی استان تهران (مشتمل بر 450 مرغدار) بود که از بین آنها 136 نفر بهعنوان نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامه ای حاوی 44 سؤال و گویه بود. نتایج تحقیق نشان داد که 9/52 درصد از پاسخ دهندگان دیدگاه مثبت و نسبتاً مثبتی نسبت به تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک داشتند. همچنین نتایج بیانگر آن بود که بین متغیر های سطح تحصیلات، رضایت شغلی، شغل جانبی، داشتن مسئول فنی با نوع دیدگاه مرغداران مورد مطالعه، نسبت به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک رابطه مثبت و معنیداری (05/0>p) وجود دارد. ضمن اینکه بین متغیر شرکت در دوره های آموزشی مرتبط با تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک با نوع دیدگاه مرغداران مورد مطالعه نسبت به این تولید رابطه مثبت و معنی داری (01/0>p) مشاهده شد. این در حالی بود که بین متغیرهای سن تولید کنندگان مرغ گوشتی مورد مطالعه، سابقه شغلی، تعداد دفعات جوجه ریزی، تولید یا عدم تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک، مصرف یا عدم مصرف مرغ بدون آنتی بیوتیک، میزان آگاهی از نحوة پرورش مرغ بدون آنتیبیوتیک با نوع دیدگاه پاسخ دهندگان نسبت به تولید مرغ بدون آنتیبیوتیک رابطه مثبت و معنیداری وجود نداشت.
_||_