مطالعه باقیمانده کلرامفنیکل در گوشت طیور به روش الایزا در اصفهان
الموضوعات :
ابراهیم رحیمی
1
,
محسن جعفریان
2
1 - گروه بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2 - گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
الکلمات المفتاحية: آنتی بیوتیک, گوشت, الایزا, طیور, کلرامفنیکل,
ملخص المقالة :
کلرامفنیکل از گروه داروهای وسیع الطیف دامپزشکی محسوب میشود که در درمان عفونتهای ریوی در صنعت طیور استفاده میگردد. حتی سطوح پایین باقیمانده کلرامفنیکل ممکن است به یک نوع کمکاری و تحلیل مغز استخوان منجر و نهایتاً به کم خونی آناپلاستیک تبدیل گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین باقیمانده کلرامفنیکل در گوشت مرغ انجام شد. غلظت کلرامفنیکل در این مقاله با استفاده از روش الایزا در 140 نمونه گوشت مرغ (عضله ران) عرضه شده به بازار مصرف شهرستان اصفهان اندازهگیری شد. در 25 نمونه از 140 نمونه (9/17 درصد) بررسی شده، حضور باقیمانده کلرامفنیکل در غلظتی مابین 14 تا 311 نانوگرم در کیلوگرم با میانگین 9/97 نانوگرم در کیلوگرم و انحراف معیار 7/17 نانوگرم در کیلوگرم مشاهده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که علیرغم پایین بودن غلظت باقیمانده کلرامفنیکل در نمونهها، لکن این دارو در حال حاضر در صنعت پرورش طیور استفاده میشود و این میتواند به عنوان خطری برای سلامت جامعه محسوب شود.