بررسی مقایسهای اثر پریبیوتیک، آنتیبیوتیک محرک رشد، پروبیوتیک، دیواره سلولی مخمر و اسیدفایر بر عملکرد جوجههای گوشتی
الموضوعات :
افشین ذاکری
1
,
مهدی تقی نژاد رودبنه
2
,
آیدین آیدین عزیز پور
3
,
وحید حاجی آبالو
4
1 - بخش طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
2 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
3 - عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، اردبیل، ایران
4 - رزیدنت بیماریهای طیور دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
تاريخ الإرسال : 26 السبت , صفر, 1430
تاريخ التأكيد : 15 السبت , جمادى الثانية, 1431
تاريخ الإصدار : 08 السبت , جمادى الثانية, 1431
الکلمات المفتاحية:
پروبیوتیک,
دیواره سلولی مخمر,
پریبیوتیک,
آنتیبیوتیک محرک رشد,
اسیدفایر,
ملخص المقالة :
در این مطالعه، 600 عدد جوجه یک روزه سویه Cobb 500 به شش گروه A، B،C،D ،E وF (هر گروه در قالب چهار تکرار 25 قطعه ای در شش قفس جداگانه) تقسیمبندی شدند. از ابتدا تا پایان دورة پرورشی، به جیره غذایی پایه گروه B آنتی بیوتیک محرک رشد به میزان g/ton 100، به گروه C پروبیوتیک با دز میانگین g/ton 100، به گروه D اسید فایر با دز g/ton 800، به گروهE پری بیوتیک با دز kg/ton1 و به گروه F دیواره سلولی مخمر با دز kg/ton4 افزوده شد، در حالی که جیره غذایی گروه A فاقد هرگونه مادة محرک رشد بود. جهت مطالعه پارامترهای تولیدی از جمله افزایش وزن، مرگ و میر، مقدار دان مصرفی، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و فاکتور تولیدی اروپا (EEF) از هر گروه 100 قطعه جوجه هر هفته انتخاب و فاکتورهای تولیدی مورد نظر محاسبه گردید. در سه نوبت و در هر نوبت از هر گروه، تعداد 20 قطعه جوجه به صورت تصادفی انتخاب گردیده و خون گیری (یک روز قبل، 7 و 14 روز بعد از اولین واکسن B1 نیوکاسل) جهت انجام تست HIانجام گرفت. نتایج به دست آمده توسط آزمون های آماری نشان داد که استفاده از مواد محرک رشد طبیعی نه تنها باعث افزایش میزان ایمنی هومورال می شوند، بلکه فاکتور های تولیدی را نیز بهبود می بخشند (05/0p <).
المصادر:
ذاکری، ا.، بزرگمهری فرد، م.ح. و فیضی، ع. 1384. بررسی اثر 3-نیترو4-هیدروکسی فنیل آرسینیک اسید بر میزان رشد پارامترهای تولید و اثر کوکسیدیو استاتها. مجله علوم دامپزشکی ایران، 2(1) : صفحات: 10-3.
Bailey, J.S., Blankenship, L.C. and Cox, N.A. 1991. Effect of fructo-oligosaccharides on salmonella colonization of the chicken intestine. Poult. Sci. 70:2433-2438.
Bedford, M. 2000. Removal of antibiotic growth promoters from poultry diets: implications and strategies to minimize subsequent problems. World Poult. Sci. J. 56:347-365.
Bello, F.D., Walter, J., Hertel, C. and Hammes, W.P. 2001. In vitro study of prebiotic properties of levan-type exopolysaccharides from Lactobacilli and non-digestible carbohydrates using denaturing gradient gel electrophoresis. Syst. Appl. Microbiol. 24:232-237.
Chen, Y.C., Nakthong, C. and Chen, T.C. 2005. Improvement of laying hen performance by dietary Prebiotic chicory oligofructose and inulin. Int. J. Poult. Sci. 4:170-178.
Elwinger, K., Berndtson, E., Engstrom,B., Fossum O., Waldenstedt , L. 1998. Effect of antibiotic growth promoters and anticoccidials on growth of Clostridium perfringens in the caeca and on performance of broiler chickens. Acta Vet. Scand. 39:433-441.
George, B.A., Quarles, C.L. and Fagerberg, D.J. 1982. Virginiamycin effects on controlling necrotic enteritis infection in chickens. Poult. Sci. 61:447-450.
Hofacre, C.L., Beacorn, T., Collett, S. and Mathis, G. 2003. Using competitive exclusion, mannan-oligosaccharide and other intestinal products to control necrotic enteritis. J. Appl. Poult. Res. 12:60-64.
Leeson, S. and Summers, J.D. 1997. Commercial Poultry Nutrition. Department of Animal & Poultry, University of Guelph, Ontario, Canada, Second Edition. p: 40-110.
Lemieux, F.M., Southern, L.L. and Binder, T.D. 2003. Effect of mannan- oligosaccharides on growth performance of weanling pigs. J.Anim. Sci. 81:2482- 2487.
Milner, J.A. and Roberfoid, M. 1999. Nutritional properties of inulin and oligofructose. J Nutr. 129:S 1395-502.
Macfarlance, G.T. and Cummings, J.H. 1999. Probiotics and Prebiotics: Can regulating the activities of intestinal bacteria benefit. Hea Roberfoid lth. Est. J. Med. 171:187-191.
National Research Council. 1994. Nutrient Requirements of Poultry. NationalAcademy Press WashingtonD.C., Ninth rev. Edition. p: 20-81.
Patterson, J.A. and Burkholder, K.M. 2003. Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poult. Sci. 82:627–631.
Roberfoid, M.B. 2000. Health benefits of non – digestible oligosaccharides. Adv, Exp, Med Bull. 427:211-219.
Roberfoid, M.B. 2000. Prebiotics, Probiotic: are they functional foods. Am Clin. Nutr. 71(6 suppl):1682 S-4687S, discussion, p: 1688-1690.
Roberfoid, M.B. 1998. Prebiotics and synbiotics: concepts and nutritional properties. Br. J. Nutr. 80:197-202.
Salminen. S, Bouley, C., Boutron- ruoult, M.C. 1998. Functional food science and gostroinestinal physiology and function. Bry Nutr: 80(suppl):147-171.
Savage, T.F., Cotter, P.F. and Zakrzewska, E.I. 1996. The effect of feeding mannan oligosaccharide on immunoglobulins, plasma IgG and bile IgA, of Wrolstad MW male turkes. Poult. Sci. 75:143.
Vegad, J.L. 2004. Prebiotics, Probiotic, Acidfires and Antibiotic growth Promotors. Poultry diseases a guide for farmers and poultry professional, First Edition. p: 339-342& 343-346.
Zoppi, G. 1998. Probiotics, prebiotics, synbiotics and eubiotics. Pediatr. Med. Chir. 20:13-17.