تاثیر بتاگلوکان مخمر بر انفجار تنفسی هتروفیل در جوجههای گوشتی
الموضوعات :
علی کارگری رضاپور
1
,
مهسا علی حسین مسلک
2
,
سجاد سلیمانی
3
,
افشین ذاکری
4
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، استادیار دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی، تبریز، ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، دانشآموخته کارشناسی ارشد، تبریز، ایران
3 - دانشگاه کردستان، دانشکده کشاورزی، دانشآموخته کارشناسی ارشد، سنندج، ایران
4 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، استادیار دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی، تبریز، ایران
تاريخ الإرسال : 01 الخميس , محرم, 1434
تاريخ التأكيد : 18 الإثنين , صفر, 1434
تاريخ الإصدار : 09 الثلاثاء , ربيع الثاني, 1434
الکلمات المفتاحية:
بتاگلوکان مخمر,
آزمایش انفجار تنفسی,
سیستم ایمنی ذاتی,
هتروفیل,
ملخص المقالة :
امروزه تقویت سیستم ایمنی جوجه های گوشتی با افزودن مکمل های غذایی رویکرد جدید محقیقین است. به منظور بررسی اثر بتاگلوکان مخمر بر انفجار تنفسی هتروفیل (آزمایش احیای نیتروبلوتترازولیوم) به عنوان شاخصی از سیستم ایمنی ذاتی جوجه های گوشتی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از 162 قطعه جوجه گوشتی یک روزه انجام گردید. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: سطوح بتاگلوکان (به میزان صفر، 04/0% و 08/0% در جیره پایه) و فاکتور جنس (نر و ماده). در پایان دوره از تکرارهای تیمارهای مختلف آزمایش، نمونه خونی اخذ و آزمایش احیای نیتروبلوتترازولیوم انجام شد. نتایج آزمایش انفجار تنفسی نشان داد که سطح 04/0% بتاگلوکان در پایان دوره به طور معنی داری موجب افزایش میانگین انفجار تنفسی هتروفیل ها شد (05/0>p). همچنین، میانگین انفجار تنفسی در جنس نر نیز به طور معنی داری بیشتر از جنس ماده بود ولی، اثر متقابل دو فاکتور بتاگلوکان و جنس معنی دار نبود. بنابراین، استفاده از بتاگلوکان به میزان 04/0% جیره موجب بهبود سیستم ایمنی ذاتی طیور گوشتی می شود.
المصادر:
Abdolkarimi, R. and Daneshiar, M. (2010). Effect of different levels of Thyme extract on immune system of broiler chickens. 4th Congress of Iran Animal Science, Agriculture Pardis and Tehran university of Natural Resources (Karaj) [In Farsi].
عبدالکریمی، ر. و دانشیار، م. (1389). بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره آویشن باغی بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی. چهارمین کنگره علوم دامی ایران، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (کرج).
Ai, Q., Mai, K., Zhang, L., Tan, B., Zhang, W., Xu, W. and Li, H. (2007). Effects of dietary beta-1, 3 glucan on innate immune response of large yellow croaker, Pseudosciaenacrocea. Fish & Shellfish Immunology, 22(4):394-402.
Chanarian, I. (1989). Laboratory Haematology (An Accoun of Laboratory Techniques). Churchill Livingstone, 1th edition, pp. 177-178.
Chen, J. and Seviour, R. (2007). Medicinal importance of fungal b-(1/3), (1/6)-glucans. Mycological research, III: 635–652.
Chen, K.L., Weng, B.C., Chang, M.T., Liao, Y.H., Chen, T.T. and Chu, C. (2008). Direct enhancement of the phagocytic and bactericidal capability of abdominal macrophage of chicks by β-1,3–1,6- Glucan. Poultry Science, 87(11):2242-2249.
Gao, J., Zhang, H.J., Yu, S.H., Wu, S.G., Yoon, I., Quigley, J., Gao, Y.P. and Qi, G.H. (2008). Effects of yeast culture in broiler diets on performance and immunomodulatory functions. Poultry Science, 88(10):2141-2151.
Gooi, H.G. and Chapel, H. (1990). Clinical immunology (a practicalapproach). Oxford University press, pp. 51-80.
Kaiser, G. (2011). Innate immune system, in: http.faculty.ccbcmd.edu. Retrieved in: 05.01.2011.
Lowry, V.K. (2005). Purified beta-glucan as an abiotic feed additive up-regulates the innate immune response in immature chickens against Salmonella entericaserovarEnteritidi. ScienceDirect, International Journal of food microbiology, 98(13):309-318.
Redmond, S.B., Chuammitri, P., Andreasen, C.B., Palic, D., Lamont, S., Jdreasen, C.B. and Lamont, S.J. (2009). Chicken heterophils from commercially selected and non-selected genetic lines express cytokines differently after invitro exposure to Salmonella enteritidis. Veterinary Immunology and Immunopathology, 132(2/4):129-134.
Sajeevan, T.P., Philip, R. and Bright Singh, I.S. (2006). Immunostimulatory effect of marine yeast Candida sake S165 in Fenneropenaeusindicus. Aquaculture, 257(1–4):150-155.
Sajeevan, T.P., Philip, R. and Bright Singh, I.S. (2008). Dose/frequency: A critical factor in the administration of glucan as immunostimulant to Indian white shrimp Fenneropenaeusindicus. Aquaculture, 287(3-4):248-252.
Zakeri, A. (2010). Comparative study of Prebiotic, Antibiotic growth promoter, Probiotic, Yeast cell wall and Fayr acid on performance of broiler chickens. Journal of veterinary Tabriz Branch, Islamic Azad University, 4(1):721-722 [In Farsi].
ذاکری، ا. (1389). بررسی مقایسهای اثر پری بیوتیک، آنتی بیوتیک محرک رشد، پروبیوتیک، دیواره سلولی مخمر و اسید فایر بر عملکرد جوجههای گوشتی. مجله دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دوره 4، شماره 1، صفحات 722-721.