اثر تیمار گلایسین بتائین در کاهش آسیب سرما بر میوه انار در طول انبارمانی
الموضوعات :پرویز ملک زاده 1 , علی اصغر حاتم نیا 2
1 - 1استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه قم، قم
2 - 2 استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ایلام، ایلام
الکلمات المفتاحية: گلایسین بتائین, پس از برداشت, تنش سرما, میوه انار,
ملخص المقالة :
گلایسین بتائین یکی از ترکیبات تنظیم کننده میباشد که نقش مهمی در سپری کردن تنش سرما در میوهها ایفا مینماید. در این مطالعه، میوههای انار در مرحله رسیده شدن و پس از برداشت بوسیله غلظتهای مختلف گلایسین بتائین (0، 5، 25 و 50 میلیمول) تیمار شده و بهمدت 28 روز در دمای 1 درجه سانتیگراد که القاءکننده تنش سرما بود ذخیرهسازی شدند. با تیمار میوهها بوسیله گلایسین بتائین علائم آسیب سرما، محتوای مالون دیآلدهید و نشست الکترولیت بهطور چشمگیری کاهش و مقدار اسیدآمینه پرولین افزایش پیدا کرد. تیمار میوه انار بوسیله گلایسین بتائین فعالیت آنزیم فنلآلانینآمینولیاز را بهطور معنیداری کاهش داد. در کل نتایج بدستآمده در این مطالعه نشان داد که گلایسین بتائین پتانسیل کاهش دادن علائم تنش سرما را دارا میباشد.