تأثیر سن شیرگیری بر عملکرد و اقتصاد گوسالههای هلشتاین پرورش یافته در روش کشاورزی سبز
Subject Areas : CamelM. Sharifi 1 , A.A. Khadem 2 , B.J. Heins 3 , R. Pahlavan 4 , M. Safdari 5
1 - Department of Animal Science, University of Tabriz, Tabriz, Iran
2 - Department of Animal Science, University of Tehran, Tehran, Iran
3 - Department of Animal Science, University of Minnesota, St. Paul, 55108, USA
4 - National Animal Breeding Center and Promotion of Animal Product, Karaj, Iran
5 - Departmentof Animal Science, Valfajr Agricultural Research Center, Tehran, Iran
Keywords: گوسالههای شیری, هزینه خوراک, بازده خوراک, کشاورزی سبز,
Abstract :
هدف از این مطالعه بررسی اثرات سن شیرگیری بر مصرف ماده خشک، متوسط وزن روزانه، بازده خوراک، هزینه خوراک و شاخص سود گوساله هلشتاین پرورش یافته در روشهای سبز بود. 32 گوساله هلشتاین در دو روش پرورش یافتند که شامل: زود از شیرگرفته شده و شیرگیری با تأخیر. گوسالههای هر دو گروه با شیر کامل و با نرخ 10 درصد وزن بدن تیمار شدند. گوسالهها از بدو تولد تا پایان آزمایش دسترسی آزاد به برگ یونجه خشک داشتند. همچنین، گروه زود از شیرگرفته شده با رژیم غذایی استارتر بعد از شیر گرفتن تا سن 90 روزگی نگهداری شدند. مصرف ماده خشک روزانه و وزن بدن در فواصل 15 روز اندازهگیری شد و بازده خوراک و هزینه خوراک برای دورههای موجود محاسبه گردید. مصرف ماده خشک روزانه گوسالههای شیرگیری با تأخیر و زود از شیرگرفته شده به طور قابل توجهی از دوره سوم تا پایان آزمایش متفاوت بود. علاوه بر این، متوسط وزن روزانه زود از شیرگرفته شده بالاتر از شیرگیری با تأخیر در تمام دورهها بود. به جز دوره اول و دوم، بازده خوراک بین دیگر دورهها متفاوت بود. همچنین، به دلیل افزایش هزینه خوراک برای گوسالههای پرورش یافته در شیرگیری با تأخیر نسبت به گروه از شیرگرفته شده، شاخص سود در گروه زود از شیرگرفته شده بالاتر بود.
AOAC. (1991). Official Methods of Analysis, 15th Ed. AOAC, Washington, DC, USA.
Gleeson D.E., Brien B.O. and Fallon R.J. (2007). Feeding of cold whole milk once daily to calves in a group and its effect on calf performance, health and labour input. Int. J. Appl. Res. Vet. Med. 5, 97-104.
Hill T.M., Aldrich J.M., Schlotterbeck R.L. and Bateman H.G. (2006). Effects of feeding calves different rates and protein concentrations of twenty percent fat milk replacers on growth during the neonatal period. Prof. Anim. Sci. 22, 252-260.
Hill T.M., Bateman H.G., Aldrich J.M. and Schlotterbeck R.L. (2009). Effect of weaning age of dairy calves fed a conventional or more optimum milk replacer program. Prof. Anim. Sci. 25, 619-624.
Hudson M.D., Banta J.P., Buchanan D.S. and Lalman D.L. (2010). Cows and their progeny in a fall calving system in the southern great plains effect of weaning date (normal vs. late) on performance of young and mature beef. J. Anim. Sci. 88,1577-1587.
Jasmine Rani K., Ganga Devi P., Mercy A.D., Shyama K. and Sujatha K.S. (2007). Effect of restricted milk feeding on growth performance in cross bred calves. Indian J. Anim. Nutr.92, 130-132.
Kehoe S.I., Dechow C.D. and Heinrichs A.J. (2007). Effects of weaning age and milk feeding frequency on dairy calf growth, health and rumen parameters. Livest. Sci. 110, 267-272.
Khan M.A., Lee H.J., Lee W.S., Kim H.S., Kim S.B., Ki K.S., Ha J.K., Lee H.G. and Choi Y.J. (2007). Pre- and post-weaning performance of Holstein female calves fed milk through step-down and conventional methods. J. Dairy Sci. 90,876-885.
Littell R.C., Henry P.R. and Ammerman C.B. (1998). Statistical analysis of repeated measures data using SAS procedures. J. Anim. Sci. 76, 1216-1231.
NRC. (2000). Nutrient Requirements of Beef Cattle, 7th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC. USA.
Ozkaya S. and Turan Toker M. (2012). Effect of amount of milk fed, weaning age and starter protein level on growth performance in Holstein calves. Arch. Tierz. 55, 234-244.
Purvis H.T. and Lusby K.S. (1996). The effects of early weaning on intake of native hay in fall calving cows. Res. Rep. Oklahoma Agric. Exp. Stn. Oklahoma Agric. Exp. St. 120-125.
Quigley J.D., Caldwell L.A., Sinks G.D. and Heitmann R.N. (1991). Changes in blood glucose, nonesterified fatty acids, and ketones in response to weaning and feed intake in young calves. J. Dairy Sci. 74, 250-257.
Rymer C., Vaarst M. and Padel S. (2006). Future perspectives for animal health on organic farms: main findings, conclusions and recommendations from SAFO network. Pp. 145 in Proc. 5th SAFO Workshop, Odense.
SAS Institute. (2004). SAS/STAT Software, Release 9.1.3. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Story C.E., Rasby R.J., Clark R.T. and Milton C.T. (2000). Age of calf at weaning of spring-calving beef cows and the effect on cow and calf performance and production economics. J. Anim. Sci. 78, 1403-1413.
Terre M., Devant M. and Bach A. (2007). Effect of level of milk replacer fed to Holstein calves on performance during the preweaning period and starter digestibility at weaning. Livest. Sci. 110, 82-88.
Vasseur E., Borderas F., Cue R.I., Lefebvre D., Pellerin D., Rushen J. and Wade K.M. (2010). A survey of dairy calf management practices in Canada that affects animal welfare. J. Dairy Sci. 93, 1307-1315.
Wagenaara J.P., Klockeb P., Butlerc G., Smoldersd G., Nielsene J.H., Caneverf A. and Leifert C. (2011). Effect of production system, alternative treatments and calf rearing system on udder health in organic dairy cows. NJAS-WageningenJ. Life Sci. 58, 157-162.
Windsor P.A. and Whittington R.J. (2010). Evidence for age susceptibility of cattle to Johne’s disease. Vet. J. 184, 37-44.