ماده خشک مصرفی، تولید شیر و ترکیب اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری تغذیه شده با جیره غذایی حاوی پنبه دانه و جایگزین آن با دانه گلرنگ خام و مایکروویو شده
Subject Areas : Camel
1 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
Keywords: دانه گلرنگ, ترکیبات شیر, گاو شیرده, ترکیب اسیدهای چرب, عملآوری مایکروویو,
Abstract :
تحقیق حاضر جهت بررسی تأثیر افزودن دانه گلرنگ خام و مایکروویو شده بر میزان ماده خشک مصرفی، تولید و ترکیبات شیر، ترکیب اسیدهای چرب شیر، پارمترهای خونی و قابلیت هضم ظاهری در گاوهای تازهزا انجام شد. 9 رأس گاو شیری تازهزا و چند شکم زایش به صورت تصادفی یکی از سه جیره آزمایشی را در قالب طرح مربع لاتین 3 × 3 دریافت کردند. جیرههای آزمایشی شامل جیره حاوی پنبه دانه (جیره شاهد)، جیره حاوی دانه گلرنگ خام به میزان 40 گرم در کیوگرم ماده خشک جیره (جایگزین شده با پنبه دانه) و جیره حاوی دانه گلرنگ مایکروویو شده به میزان 40 گرم در کیوگرم ماده خشک جیره (جایگزین شده با پنبه دانه) بود. نتایج حاصل نشانگر عدم تأثیر معنیدار اضافه کردن دانه گلرنگ خام و مایکروویو شده بر تولید، چربی، پروتئین و لاکتوز شیر بود. افزودن دانه گلرنگ خام و مایکروویو شده میزان اسیدهای چرب بلند زنجیر، اسید چرب 18 کربنه با یک پیوند دوگانه ترانس، اسیدهای چرب 18 کربنه با دو پیوند دوگانه و اسیدهای چرب با چندین پیوند دوگانه را افزایش و میزان اسید چرب 16 کربنه را کاهش داد (0.05>P). میزان اسید چرب لینولئیک کونژوگه سیس 9– ترانس 11 شیر تولیدی در اثر تغذیه دانه گلرنگ مایکروویو شده تمایل به افزایش نشان داد. در کل نتایج نشان دادند که مصرف دانه گلرنگ خام و مایکروویو شده تأثیر منفی بر راندمان تولید شیر نداشته و در مقابل توانسته کیفیت شیر تولیدی را با افزایش اسیدهای چرب غیر اشباع بهبود بخشد.
Alizadeh A.R., Alikhani M., Ghorbani G.R., Rahmani H.R., Rashidi L. and Loor J.J. (2012). Effects of feeding roasted safflower seeds (variety IL-111) and fish oil on dry matter intake, performance and milk fatty acid profiles in dairy cattle. J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 96, 466-473.
Alizadeh A.R., Ghorbani G.R., Alikhani M., Rahmani H.R. and Nikkhah A. (2010). Safflower seeds in corn silage and alfalfa hay based early lactation diets: A practice within an optimum forage choice. Anim. Feed Sci. Technol. 155, 18-24.
AOAC. (1990). Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
Aydin R. (2005). Conjugated linoleic acid: Chemical structure, sources and biological properties. Turkish J. Vet. Anim. Sci. 29, 189-195.
Bauman D.E. and Griinari J.M. (2001). Regulation and nutritional manipulation of milk fat: low-fat milk syndrome. Livest. Prod. Sci. 70, 15-29.
Bell J.A., Griinari J.M. and Kennelly J.J. (2006). Effect of safflower oil, flaxseed oil, monensin, and vitamin E on concentration of conjugated linoleic acid in bovine milk fat. J. Dairy Sci. 89, 733-748.
Belury M.A. (2002). Dietary conjugated linoleic acid in health: Physiological effects and mechanisms of action. Ann. Rev. Nutr. 22, 505-531.
Cant J.P., Depeters E.J. and Baldwin R.L. (1993). Mammary amino acid utilization in dairy cows fed fat and its relationship to milk protein depression. J. Dairy Sci. 76, 762-774.
Chilliard Y., Glasser F., Ferlay A., Bernard L., Rouel J. and Doreau M. (2007). Diet, rumen biohydrogenation and nutritional quality of cow and goat milk fat. European J. Lipid Sci. Technol. 109, 828-855.
Chouinard P.Y., Corneau L., Butler W.R., Chilliard Y., Drackley J.K. and Bauman D.E. (2001). Effect of dietary lipid source on conjugated linoleic acid concentrations in milk fat. J. Dairy Sci. 84, 680-690.
Cortes C., Da Silva-Kazama D.C., Kazama R., Gagnon N., Benchar C., Santos G.T.D., Zeoula L.M. and Petit H.V. (2010). Milk composition, milk fatty acid profile, digestion, and ruminal fermentation in dairy cows fed whole flaxseed and calcium salts of flaxseed oil. J. Dairy Sci. 93, 3146-3157.
Dhiman T.R., Zanten K.V. and Satter L.D. (1995). Effect of dietary fat source on fatty acid composition of cow’s milk. J. Sci. Food Agric. 69, 101-107.
Dschaak C.M., Eun J.S., Young A.J. and Bergman J.W. (2010). Nutritive merits of whole Nutrasaff safflower seed when fed to Holstein dairy cows during midlactation. Anim. Feed Sci. Technol. 156, 26-36.
Dschaak C.M., Noviandi C.T., Eun J.S., Fellner V., Young A.J., Zobell D.R. and Israelsen D.C. (2011). Ruminal fermentation, milk fatty acid profiles, and productive performance of Holstein dairy cows fed 2 different safflower seeds. J. Dairy Sci. 94, 5138-5150.
Glasser F., Ferlay A. and Chilliard Y. (2008). Oilseed lipid supplements and fatty acid composition of cow milk: A meta-analysis. J. Dairy Sci. 91, 4687-4703.
Godfrey L.R. and Dhiman T.R. (2006). Influence of method of processing and feeding level of safflower seeds on the performance of dairy cows. J. Dairy Sci. 89(1), 62-70.
Gonthier C., Mustafa A.F., Ouellet D.R., Chouinard P.Y., Berthiaume R. and Petit H.V. (2005). Feeding micronized and extruded flaxseed to dairy cows: Effects on blood parameters and milk fatty acid composition. J. Dairy Sci. 88, 748-756.
Jenkins T.C., Wallace R.J., Moate P.J. and Mosley E.E. (2008). Board-invited review: Recent advances in biohydrogenation of unsaturated fatty acids within the rumen microbial ecosystem. J. Anim. Sci. 86, 397-412.
Kim E.O., Lee J.Y. and Choi S.W. (2006). Quantitative changes in phenolic compounds of safflower (Carthamus tinctorius) seeds during growth and processing. J. Food Sci. Nutr. 11, 311-317.
Lashkari S., Azizi O. and Jahani-Azizabadi H. (2015). Effects of different processing methods of flaxseed on ruminal degradability and in vitro post-ruminal nutrient disappearance. Arch. Anim. Nutr. 69, 177-186.
Mansbridge R.J. and Blake J.S. (1997). Nutritional factors affecting the fatty acid composition of bovine milk. British J. Nutr. 78, 37-47.
Martin C., Rouel J., Jouany J.P., Doreaum M. and Chilliard Y. (2008). Methane output and diet digestibility in response to feeding dairy cows crude linseed, extruded linseed, or linseed oil. J. Anim. Sci. 86, 2642-2650.
Nagatsu A. (2004). Investigation of antioxidative compounds from oil plant seed. Fabad J. Pharm. Sci. 29, 203-210.
Neville M.C. and Picciano M.F. (1997). Regulation of milk lipid secretion and composition. Annu. Rev. Nutr. 17, 159-184.
NRC. (2001). Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th Ed. National Academy Press, Washington, DC, USA.
Oguz M.N., Oguz F.K. and Buyukoglu T.I. (2014). Effect of different concentrations of dietary safflower seed on milk yield and some rumen and blood parameters at the end stage of lactation in dairy cows. R. Bras. Zootec. 43, 207-211.
Samadi M.S., Chashnidel Y., Dirandeh E. and Deldar H. (2018). Effects of heat processing of soybeans and linseed on ruminal fatty acid biohydrogenation in situ. Iranian J. Appl. Anim. Sci. 8, 583-589.
SAS Institute. (2001). SAS®/STAT Software, Release 8.2. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Savage G.P., Dutta P.C. and McNeil D.L. (1999). Fatty acid and tocopherol contents and oxidative stability of walnut oils. J. Am. Oil Chem. Soc. 76, 1059-1063.
Savage G.P., McNella D.L. and Dutta P.C. (1997). Lipid composition and oxidative stability of oils in hazelnuts (Corylus avellana) grown in New Zealand. J. Am. Oil Chem. Soc. 74, 755-759.
Soita H.W., Mmeier J.A., Fehr M., Christensen D.A., McKinnon J.J. nad Mustafa A.F. (2003). Effects of flaxseed supplementation on nutrient utilization, milk production and composition by lactating dairy cows. J. Dairy Sci. 85(1), 235-241.
Stegeman G.A., Casper D.P., Schinngoethe D.J. and Baer R.J. (1992). Locational responses of dairy cows fed unsaturated dietary fat and receiving bovine somatotropin. J. Dairy Sci. 75, 1936-1945.
Sumnu G. (2001). A review on microwave baking of foods. Int. J. Food Sci. Technol. 36, 117-127.
Troegeler-Meynadier A. and Enjalbert F. (2005). Conjugated linoleic acids: Variations of their concentrations in milk and dairy products. Rev. Méd. Vét. 156, 323-331.
Troegeler-Meynadier A., Nicot M.C. and Enjalbert F. (2006). Effects of heating process of soybeans on ruminal production of conjugated linoleic acids and trans-octadecenoic acids in situ. Rev. Méd. Vét. 157, 509-514.
Van Keulen V. and Young B.H. (1997). Evaluation of acid-insoluble ash as natural marker in ruminant digestibility studies. J. Anim. Sci. 26, 119-135.