تأثیر مکمل اسانس میخک و پروبیوتیک بر عملکرد، خصوصیات لاشه
Subject Areas : Camelم. آزادگان مهر 1 , ا. حسن آبادی 2 , ح. نصیری مقدم 3 , ح. کرمانشاهی 4
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
3 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
4 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
Keywords: اسانس میخک, افزایش وزن, خوراک مصرفی, فاکتورهای خونی, درصد لاشه, پروبیوتیک پروتکسین,
Abstract :
این آزمایش جهت تعیین اثرات سطوح مختلف اسانس میخک به عنوان محرک رشد طبیعی و همچنین پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی در جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 240 جوجه کاپ 500 به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند. هر گروه به 4 زیر گروه تقسیم شد که هر کدام از آنها یک تکرار 12 جوجهای را تشکیل دادند. 5 تیمار شامل جیره کنترل، جیره حاوی پروبیوتیک پروتکسین و جیرههای حاوی 150، 300 و 450 ppm اسانس میخک بودند که تا 42 روزگی به جوجهها تغذیه شدند. نتایج نشان داد که از 22-11 روزگی، مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه در گروه کنترل در مقایسه با دیگر گروهها به طور معنیداری بیشتر بود. در حالیکه در 42-23 روزگی و 42-0 روزگی، خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه در گروه مکمل شده با 450 ppm اسانس میخک به طور معنیداری در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت (05/0P<). همچنین سطح 450ppm اسانس میخک به طور معنیداری خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه را افزایش و ضریب تبدیل را در دوره پایانی بهبود بخشید. سطوح مختلف اسانس میخک و پروبیوتیک پروتکسین هیچ تأثیر معنیداری بر درصد لاشه، چربی بطنی و وزن نسبی ارگانهای داخلی مانند کبد و قلب و سنگدان در 21 و 42 روزگی نداشتند. نتایج کاهش معنیدار میزان کلسترول را در جیرههای مکمل شده با پروبیوتیک و 450 ppm اسانس میخک در 21 روزگی و همچنین کاهش آن را توسط پروبیوتیک در 42 روزگی نشان داد. غلظت کلسترول، LDL، HDL/ کلسترول در 42 روزگی به طور معنیداری در گروه مصرف کننده پروبیوتیک پروتکسین در مقایسه با سایر گروهها بهبود یافت (05/0P<). در پایان میتوان نتیجه گرفت که مکملسازی با 450 ppm اسانس میخک موجب بهبود خوراک مصرفی. افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل وکاهش کلسترول سرم خون میشود. در این آزمایش پروبیوتیک کلسترول سرم خون، LDL، HDL/ کلسترول را کاهش و موجب بهبود نسبت HDL / LDL در 42 روزگی شد.
Azadegan Mehr M., Shams Shargh M., Dastar B., Hassani S. and Akbari M.R. (2007). Effect of different levels of protein and protexin on broiler performance. Int. J. Poult. Sci. 6, 573-577.
Bostoglou N.A., Christaki E., Florou-paneri P., Giannenas I., Papageorgiou G. and Spais A.B. (2004). The effect of a mixture of herbal essential oils or α-tocopheryl acetate on performance parameters and oxidation of body lipid in broilers. South African J. Anim. Sci. 34, 52-61.
Botsoglou N.A., Florou-Paner P., Christaki E. and Fletouris D.J.S. (2002). Effect of dietary oregano essential oil on performance of chickens and on iron-induced lipid oxidation of breast, thigh and abdominal fat tissues.Br. Poult. Sci. 43, 223-230.
Cabuk M., Alcicek A., M.B. and Imre N. (2003). Antimicrobial properties of the essential oils isolated from aromatic plants and using possibility as alternative feed additives. Pp. 184-187 in Proc. 2ndNatal. Anim. Nutr. Cong.Konya, Turkey.
Clegg R.J. and Mbada W. (1980). Inhibition of hepatic cholesterol synthesis and 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coA reductase. Biochemical. Pharmacol. 29, 2125-2127.
Dragland S., Senoo H., Wake K., Holte K. and Blomhoff R. (2003). Several culinary and medicinal herbs are important sources of dietary antioxidants. J. Nutr. 133, 1286-1290.
Fukashima M. and Nakano M. (1995). The effect of probiotic on faecal and liver lipid classes in rats. Br. J. Nutr. 73, 701-710.
Fuller R. (2001). The chicken gut microflora and probiotic supplements.J. Poult. Sci. 38, 189-196.
Gianneanas I., Florou Paneri P., Papazahariadou M., Cheristaki E., Bostoglou N.A. and Spais A.B. (2003). Effect of dietary supplementation with oregano essential oil on performance of broilers after experimental infection with Eimeria tenel.Br. Poult. Sci. 57, 99-106.
Guler T., Ertas O.N., Ciftci M. and Dalkilic B. (2005) The effect of Coriander seed (Coriandrum sativum) as diet ingredient on the performance of Japanese quail.South African J. Anim. Sci. 35, 261-267.
Hernandez F.J., Madrid V., Garcia J. Orengo A. and Megias M.D. (2004). Influence of two plant extracts on broilers performance, digestibility and digestive organ size. Poult. Sci. 83, 169-174.
Homma H. and Shinohara T. (2004). Effect of probiotic Bacillus cereus toyoi on abdominal fat accumulation in the Japanese quail. J. Anim. Sci. 75, 37-42.
Janatan I.B., Yassin M.S.M., Chin C.B., Chen L.L. and Sim N.L. (2003). Antifungal activity of the essential oils nine zingiberaceae species. Br. Poult. Sci. 41, 392-397.
Joy A.D. and Samuel J.J. (1997). Effect of probiotic supplementation on the performance of broilers.J. Vet. Anim. Sci. 28, 10-14.
Kabir S., Rahman M.M., Rahman M.B. and Ahmad S.U. (2004). The dynamics of probiotics on growth performance and immune response in broiler. J. Poult. Sci. 3, 61-64.
Kalavathy R., Abdullah N. and Jalaludin S. (2003). Effect of lactobacillus cultures on growth performance, abdominal fat deposition, serum lipid and weight of organs of broiler chickens.Br. Poult. Sci. 44, 139-144.
Kamel C. (2001). Tracing modes of action and the roles of plant extracts in non-ruminants. Pp. 135-150 in Recent Advances in Animal Nutrition. P.C. Garnsworthy and J. Wiseman, Eds. Nottingham Univ. Press, Nottingham, UK.
Klaver F.A.M. and Vander Meer R. (1993). The assumed assimilation of cholesterol by Lactobacillus and Bifidobacterium bifidum is due to their bile salt deconjugating activity.Appl. Environ. Microbiol. 59, 1120-1124.
Lee K.W., Everts H., Kappert H.J., Wouterse H., Frehner A. and Beynen C. (2004). Cinnamanaldehyde, but not thymol, counteracts the carboxymethyl cellulose induced growth depression in female broiler chickens. J. Poult. Sci. 3, 608-612.
Midilli M. and Tuncer S.D. (2001). The effect of enzyme and probiotic supplementation to diets on broiler performance.J. Anim. Sci. 12, 895-903.
Mohan B., Kadirvel R., Bhaskaran M. and Natarajan A. (1995). Effect of probiotic supplementation on serum / yolk cholesterol and on egg shell thickness in layers.Br. Poult. Sci. 36, 779-803.
Mohan K.O.R. and Anjames C.K. (1988). The role of Lactobacilllus sporogens (probiotic) as feed additives.J. Poult. Sci. 25, 37-39.
Mountzouris K.C., Tsirtsikos P., Palamidi I., Arvaniti A., Mohnl M., Schatzmayr G. and Fegeros K. (2010). Effects of probiotic inclusion levels in broiler nutrition on growth performance, nutrient digestibility, plasma immunoglobulins and caecal microflora composition.Poult. Sci. 89, 58-67.
MukhtarAhmed M. (2011). The effect of dietary clove oil on broiler performance. Asian-australas J. Basic Appl. Sci. 5(7), 49-51.
Rahimi S. and Khaksefidi A. (2006). A comparison between the effects of a probiotic (Bioplus 2B) and an antiobiotic (Virginiamycin) on the performance of broiler chickens under heat stress condition.Iran J. Vet. Res. 7(3), 23-38.
Santos U., Tanaka K. and Ohtani S. (1995). Effect of dried Bacillus subtilis culture on growth, body composition and hepatic lipogenic enzyme activity in female broiler chicks. Br. J. Nutr. 74, 523-529.
Sarono S. (1995). In vitro probotic preparation of indigenous dadih lactic acid bacteria.Asian-ustralas J. Anim. Sci. 16, 726-731.
SAS Institute. (2004). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC.
Vahdatpour T., Nikpiran H., Babazadeh D., Vahdatpour S. and Jafargholipour M.A. (2011). ffects of Protexin®, Fermacto® and combination of them on blood enzymes and performance of Japanese quails (Coturnix japonica). Annal. Biol. Res. 2, 283-291.
Weber G.M., Michalczuk M., Huyghebaert G., Juin H., Kwakernaak C. and Gracia M.I. (2012). Effects of a blend of essential oil compounds and benzoic acid on performance of broiler chickens as revealed by a meta-analysis of 4 growth trials in various locations. Poult. Sci. 91, 2820-2828.
Zhang W., Li D., Lu W. and Yi G. (2003). Effect of isomalto oligosaccharides on broiler performance and intestinal microflora.Poult. Sci. 82, 657-663.