ارزیابی نگهداری و دما بر کیفیت فیزیکی تخم مرغ برای جوجه های لاین در اوج تولید
Subject Areas : Camel
1 - Department of Animal Science, College of Natural Resources, Royal University of Bhutan, Lobesa, Punakha, Bhutan
Keywords: تولید تخم مرغ, شرایط محیطی, pH سفیده, صفات فیزیکی تخم مرغ, جوجه های لاین,
Abstract :
هدف از این مطالعه بررسی اثر ذخیرهسازی و دما بر کیفیت فیزیکی تخم مرغ در جوجه های لاین بود. در مجموع 150 تخم مرغ از مزرعه دانشکده منابع طبیعی برای آزمایش حاضر جمعآوری شدند. حدود 70 تخم مرغ در یخچال خانگی (دما، 46/7±23/0 درجه سانتیگراد، رطوبت نسبی، 05/0±80/24 درصد) و درجه حرارت اتاق (دما، 12/1±98/22 درجه سانتیگراد، رطوبت نسبی، 50/2±93/48 درصد) نگهداری شدند. از صحت شرایط با نصب غربالگری دادهها اطمینان حاصل شد. صفات کیفی تخم مرغ مورد بررسی شامل وزن تخم مرغ، شاخص شکل تخم مرغ، وزن مخصوص، حجم تخم مرغ، ضخامت پوسته، مرغ، شاخص زرده و pH سفیده بود. نتایج نشان میدهند که اثر ذخیرهسازی طولانی مدت بر کیفیت تخم مرغ مؤثر است و این اثر معنیدار بود (05/0>P). کیفیت تخم مرغ نگهداری شده در دمای اتاق در مقایسه با آنهایی که در یک محیط سرد قرار داده شدند، به سرعت کاسته میشد . در میان صفات مورد مطالعه در تخم مرغ به نظر میرسد، pH سفیده برای بررسی کیفیت تازگی تخم مرغ به دلیل روند ثابت آن قابل اعتماد باشد. با توجه به اطلاعات با pH سفیده تخم مرغ، تخم مرغهایی که به مدت 10 روز تحت شرایط سرد نگهداری شدند شبیه به تخم مرغ تازه باقی مانده و روزهای بعد به نظر میرسد به طور معنیداری (05/0>P) متفاوت است. علاوه بر این، این مطالعه اهمیت ضریب همبستگی در تعیین افت کیفی تخم مرغ در ذخیرهسازی طولانی را تأیید کرد.
Anderson K.E., Tharrington J.B., Curtis P.A. and Jones F.T. (2004). Shell characteristics of eggs from historic strains of single comb White Leghorn chickens and the relationships of egg shape to shell strength. Int. J. Poult. Sci. 3(1), 17-19.
Biladeau A.M. and Keener K.M. (2009). The effects of edible coatings on chicken egg quality under refrigerated storage. Poult. Sci. 88, 1266-1274.
Dorji N., Daungjinda M. and Phasuk Y. (2011). Genetic characterization of Thai indigenous chickens compared with commercial lines. Trop. Anim. Health Prod. 43, 779-785.
FAO. (2003). Egg Marketing. A Guide for the Production and Sale of Eggs. Food and Agriculture Organization. Agricultural Services Bulletin 150.
Jones D.R. and Musgrove M.T. (2005). Extended storage on egg quality factors. Poult. Sci. 84, 1774-1777.
Livestock Statistics. (2008). Department of Livestock, Ministry of Agriculture and Forests. Thimphu, Bhutan. Available at: http://www.moaf.gov.bt/moaf/?wpfb_dl=114. Accessed Nov. 2012.
Livestock Statistics. (2010). Department of Livestock, Ministry of Agriculture and Forests. Thimphu, Bhutan. Available at: http://www.moaf.gov.bt/moaf/?wpfb_dl=493. Accessed Nov. 2012.
Mohammed M.D., Abdalsalam Y.I., Kheir A.M., Jin-Yu W. and Hussein M.H. (2005). Comparison of the egg characteristics of different Sudaneseindigenous chicken types. Int. J. Poult. Sci. 4(7), 455-457.
Monira K.N., Salahuddin M. and Miah G. (2003). Effect of breed and holding period on egg quality characteristics of chicken. Int. J. Poult. Sci. 2(4), 261-263.
Mukhopadhyay S., Ukuku D., Phillips J.G. and Juneja V.K. (2012). Survival and growth of Salmonella enterica and Serovar Enteritidis in membrane-processed liquid egg white with pH, temperature and storage conditions as controlling factors. J. Food Protec. 75(7), 1219-1226.
Raji A.O., Aliyu J., Lgwebuike J.U. and Chiroma S. (2009). Effect of storage methods and time on egg quality traits of laying hens in a hot dry climate. J. Agric. Biol. Sci. 4(4), 1-7.
Samli H.E., Agma A. and Senkoylu N. (2005). Effects of storage time and temperature on egg quality in old laying hens. J. Appl. Poult. Res. 14, 548-553.
Silversides F.G. and Budgell K. (2004). The relationship among measures of egg albumen height, pH and whipping volume. Poult. Sci. 83, 1619-1623.
Silversides P.G. and Scott T.A. (2001). Effect of storage and layer age on quality of eggs from two lines of hens. Poult. Sci. 80, 1240-1245.
Sonaiya E.B. and Swan S.E.J. (2004). Small-scale poultry production. FAO. Animal Production and Health Manual. FAO, Rome.
Stadelman W.J., Debbie N. and Lynne N. (1995). Egg Science and Technology. CRC Press.
Yakubu A., Ogah D.M. and Barde R.E. (2008). Productivity and egg quality characteristics of free range naked neck and normal feathered Nigerian indigenous chickens. Int. J. Poult. Sci. 7(6), 579-585.