تأثیر جیره های حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر عملکرد
Subject Areas : Camelم. عامی ازغدی 1 , ح. کرمانشاهی 2 , ع. گلیان 3
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
3 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
Keywords: پروتئین, بلدرچین ژاپنی, پاسخ آنتیبادی, انرژی قابل متابولیسم,
Abstract :
این آزمایش به جهت بررسی تاثیر خوراکهای حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر عملکرد و پاسخ ایمنی در برابر SRBC در بلدرچینهای مولد تخمگذار ژاپنی و نتاج حاصل از آنها صورت گرفت. تعداد 432 قطعه بلدرچین (13 هفتگی) به 9 تیمار با 4 تکرار تقسیم شدند که در هر تکرار 9 پرنده ماده و 3 پرنده نر قرار گرفت. آزمایش بصورت فاکتوریل 3 × 3 شامل سه سطح انرژی (2750، 2900 و 3050 کیلوکالری/کیلوگرم) و سه سطح پروتئین (18، 20 و 22 درصد) در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. وزن نتاج در پرندههای تغذیه شده با جیرهی حاوی 2750 کیلوکالری و 18 درصد پروتئین در هفتههای 1، 2 و 3 و همچنین کل دوره آزمایش کمتر از دیگر گروهها بود. تغذیه پرندگان با سطوح مختلف انرژی و پروتئین تأثیری بر میزان مصرف خوراک آنها نداشت. سطوح مختلف انرژی و پروتئین خوراک در پرندگان مولد تأثیری بر مصرف خوراک نتاج نداشت. ضریب تبدیل پرندگان تغذیه شده با جیرههای حاوی 2750 کیلوکالری انرژی و 18 درصد پروتئین در کل دوره آزمایش نسبت به دیگر تیمارها به طور معنیداری افزایش یافت. تولید آنتیبادی در برابر SRBC در نتاج بلدرچینهای تغذیه شده با 2750 کیلوکالری و 18 یا 20 درصد پروتئین نسبت به دیگر تیمارها کاهش یافت. به طورکلی، استفاده از جیرههای حاوی 2750 کیلوکالری انرژی و 18 یا 20 درصد پروتئین در تغذیه بلدرچین مولد، تأثیر منفی بر عملکرد و پاسخ ایمنی نتاج تولیدی دارد.
Brake J.T., Lenfestey B.A. and Plumstead P.W. (2003). Performance of broilers to 21 days of age produced by early lay broiler breeders is affected by cumulative broiler breeder pullet nutrition during rearing. Rec. Adv. Anim. Nutr. Australian. 14, 81-85.
Cheema M.A., Qureshi M.A. and Havenstein G.B. (2003). A comparison of the immune response of a 2001 commercial broiler with a 1957 randombred broiler strain when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poult. Sci. 82, 1519-1529.
Enting H., Boersma W.J.A., Cornelissen J.B.W.J., Van Winden S.C.L., Verstegen M.W.A. and Van Der Aar P.J. (2007). The effect of low density broiler breeder diets on performance and immune status of their offspring. Poult. Sci. 86, 282-290.
Grindstaff J.L., Demas G.E., and Ketterson E.D. (2005). Diet quality affects egg size and number but does not reduce maternal antibody transmission in Japanese quail Coturnix japonica. J. Anim. Ecol.74, 1051-1058.
Guibert F., Richard Yris M.A., Lumineau S., Kotschal K., Bertin A., Petton C., Mosti E. and Houdelier C. (2011). Unpredictable mild stressors on laying females influence the composition of Japanese quail eggs and offspring's phenotype. Appl. Anim. Behav. Sci. 132, 51-60.
Hasselgren P.O. and Fischer J.E. (1998). Sepsis: stimulation of energy dependent protein breakdown resulting in protein loss in skeletal muscle. World's J. Surgry. 22, 203-208.
Kingori A.M., Tuitoek J.K., Muiruri H.K. and Wachira A.M. (2010). Effect of dietary crude protein levels on egg production, hatchability and post-Hatch offspring performance of indigenous chickens. Int. J. Poult. Sci. 9, 324-329.
Klasing K.C. (1998). Nutritional modulation of resistance to infectious diseases. Poult. Sci. 77, 1119-1125.
Langley S.C. and Jackson A.A. (1994). Increased systolic blood pressure in adult rats induced by fetal exposure to maternal low protein diets. Clinc. Sci. 86, 217-222.
Lemke H., Tanasa R.I., Trad A. and Lange H. (2009). Benefits and burden of the maternally-mediated immunological imprinting. Autoimmun. Rev. 8, 394-399.
Lochmiller R.L. and Deerenberg C. (2000). Trade-offs in evolutionary immunology: just what is the cost of immunity? Oikos. 88, 87-98.
Lopez G. and Leeson S. (1994). Egg weight and offspring performance of older broiler breeders fed low protein diets. J. Appl. Poult. Res. 3, 164-170.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry. 9th Rev. Ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC.
Olusi S.O., Thurman G.B. and Goldtein A.L. (1980). Effect of thymosin on Tlymphocyte rosette formation in children with kwashiorkor clinical immunolgy. Immunopathol. 15, 687-691.
Rao K., Jingjing X., Xiaojing Y., Lei Ch., Grossmann R. and Zhao R. (2009). Maternal low protein diet programmes offspring growth in association with alterations in yolk leptin deposition and gene expression in yolk sac membrane, hypothalamus and muscle of developing Langshan chicken embryos. Br. J. Nutr. 102, 848-857.
SAS Institute. (1999). SAS User’s Guide. Version 5. SAS Institute.Inc., Cary, NC.
Spratt R.S. and Leeson S. (1987). Effect of protein and energy intake of broiler breeder hens on performance of broiler chicken offspring. Poult. Sci. 66, 1489-1494.
Symonds M.E., Stephenson T., Gardner D.S. (2007). Long-term effects of nutritional programming of the embryo and fetus: mechanisms and critical windows. Reprod. Fertil. 19, 53-63.
Yamaguchi N., Shimizu S., Hara A. and Saito T. (1983). The effect of maternal antigenic stimulation upon the active immune responsiveness of their offspring. Immunonology. 50, 229-238.