عوامل مؤثر بر طول دوره خشکی و تأثیر آن روی تولید و ترکیبات شیر در شیردهی بعدی گاوهای هلشتاین
Subject Areas : Camel
1 - Department of Animal Production and Biotechnology, Hassan II Agronomy and Veterinary Medicine Institute, Madinate Al Irfane, 10 101, Rabat, Morocco
Keywords: تولید شیر, گاوهای شیری, ترکیب شیر, دوره خشکی, توازن طول دوره خشکی,
Abstract :
این پژوهش با هدف تعیین عوامل مؤثر بر طول دوره خشکی و تأثیر روزهای خشک روی مقدار شیر، ترکیبات شیر و طول شیردهی در شیردهی بعدی گاوهای شیری انجام شد. دادههای استفاده شده برای آنالیز 7264 رکورد شیردهی جمعآوری شده از سال 2012 تا 2016 در 4737 گاو هلشتاین پرورش یافته در 152 گله را شامل میشد. مدل آماری استفاده شده برای تعیین عوامل مؤثر بر طول دوره خشکی نشان داد که گاوهای چندشکم دوره خشکی با 7/3 روز بلندتر از گاوهای شکم اول داشتند، و گاوهایی که از اکتبر تا فوریه زایش کردهاند دوره خشکی با 5/2 روز کوتاهتر از گاوهایی که از مارس تا سپتامبر زایش کردهاند داشتند. مدل مختلط استفاده شده برای ارزیابی تأثیر دوره خشکی روی مقدار شیر، ترکیبات شیر و طول شیردهی نشان داد که دوره خشکی به طور معنیداری مقدار و ترکیبات شیر را در 305 روز شیردهی بعدی تحت تأثیر قرار میدهد، اما طول شیردهی را خیر (05/0P<). مقادیر شیر، چربی و پروتئین در شیردهی بعدی با یک دوره خشکی 41 تا 60 روزه حداکثر بودند، در حالیکه دورههای خشکی کمتر از 20 روز منتج به خسارات بسیار شدیدی در عملکرد شیردهی بعدی میشوند. درصدهای چربی و پروتئین با کلاسهای دوره خشکی بیشتر از 80 روز بیشترین و کمتر یا برابر با 20 روز به ترتیب بودند. برهمکنش بین زایش و طول دوره خشکی برای هر صفت مورد مطالعه معنیدار نبود (05/0P<)، نشان دهنده اینکه تأثیر روزهای خشکی بر مقدار و ترکیبات شیر در طول شیردهیها ثابت بود. این نتیجه گرفته شد که دوره خشکی از 40 تا 80 روز خشکی حداکثر عملکرد را در گاوهای هلشتاین فراهم میآورد.
Andersen J.B., Madsen T.G., Larsen T., Ingvartsen K.L. and Nielsen M.O. (2005). The effects of dry period versus continuous lactation on metabolic status and performance in periparturient cows. J. Dairy Sci. 88, 3530-3541.
Annen E.L., Collier R.J., McGuire M.A. and Vicini J.L. (2004). Effects of dry period length on milk yield and mammary epithelial cells. J. Dairy Sci. 87, 66-76.
Bachman K.C. and Schairer M.L. (2003). Invited review: Bovine studies on optimal lengths of dry periods. J. Dairy Sci. 86, 3027-3037.
Dias F.M. and Allaire P.R. (1982). Dry period to maximize milk production over two consecutive lactations. J. Dairy Sci. 65, 136-145.
Grummer R.R. and Rastani R.R. (2004). Why reevaluate dry period length? J. Dairy Sci. 87, 77-85.
Gulay M.S., Hayen M.J., Bachman K.C., Belloso T., Liboni M. and Head H.H. (2003). Milk production and feed intake of Holstein cows given short (30-d) or normal (60-d) dry periods. J. Dairy Sci. 86, 2030-2038.
Hossein-Zadeh N.G. and Mohit A. (2013). Effect of dry period length on the subsequent production and reproduction in Holstein cows. Span. J. Agric. Res. 11(1), 100-108.
International Committee for Animal Recording. (2014). A Synthesis of the ICAR Guidelines on Animal Identification, Rome, Italy.
Kok A., van Knegsel A.T.M., van Middelaar C.E., Engel B., Hogeveen H., Kemp B. and de Boer I.J.M. (2017). Effect of dry period length on milk yield over multiple lactations. J. Dairy Sci. 100, 1-11.
Kuhn M.T., Hutchison J.L. and Norman H.D. (2005). Minimum days dry to maximize milk yield in subsequent lactation. Anim. Res. 54(5), 351-367.
Kuhn M.T., Hutchison J.L. and Norman H.D. (2006). Effects of length of dry period on yields of milk fat and protein, fertility and milk somatic cell score in the subsequent lactation of dairy cows. J. Dairy Res. 73, 154-162.
Kuhn M.T., Hutchison J.L. and Norman H.D. (2007). Dry period length in US Jerseys: Characterization and effects on performance. J. Dairy Sci. 90, 2069-2081.
Rastani R.R., Grummer R.R., Bertics S.J., Gumen A., Wiltbank M.C., Mashek D.G. and Schwab M.C. (2005). Reducing dry period length to simplify feeding transition cows: milk production, energy balance, and metabolic profiles. J. Dairy Sci. 88, 1004-1014.
Rémond B., Ollier A. and Miranda G. (1992). Milking of cows in late pregnancy: milk production during this period and during the succeeding lactation. J. Dairy Res. 59, 233-241.
Rémond B., Kérouanton J. and Brocard V. (1997). Effets de la réduction de la durée de la période sèche ou de son omission sur les performances des vaches laitières. INRA Prod. Anim. 10(4), 301-315.
SAS Institute. (2002). SAS®/STAT Software, Release 9.0. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Sawa A., Bogucki M. and Neja W. (2012). Dry period length and performance of cows in the subsequent production cycle. Arch. Tierz. 55(2), 140-147.
Sawa A., Bogucki M. and Siatka K. (2013). Effect of the first and next calvings of cows and their milk production level on the relationship between dry period length and milk yield and its composition in the subsequent lactation. Arch. Tierz. 56(95), 934-942.
Sawa A., Krezel-Czopek S. and Bogucki M. (2015). Dry period length as related to milk yield and SCCduring the first month of subsequent lactation. Ann. Anim. Sci. 15(1), 155-163.
Soleimani A., Moussavi A.H., Mesgaran M.D. and Golian A. (2010). Effects of dry period length on, milk production and composition, blood metabolites and complete blood count in subsequent lactation of Holstein dairy cows. World Acad. Sci. Eng. Technol. 44, 1072-1077.
Sorensen J.T. and Enevoldsen C. (1991). Effect of dry period length on milk production in subsequent lactation. J. Dairy Sci. 74, 1277-1283.
Van Knegsel A.T.M., van der Drift S.G.A., Cermakova J. and Kemp B. (2013). Effects of shortening the dry period of dairy cows on milk production, energy balance, health, and fertility: A systematic review. Vet. J. 198, 707-713.
Weglarzy K. (2009). Lactation productivity of dairy cows as affected by the length of preceding dry period. Anim. Sci. Pap. Rep. 27(4), 303-310.