امکان استفاده از ضایعات هندوانه در جیرههای مرغهای تخمگذار
Subject Areas : Camel
1 - Department of Animal Science, Maragheh Branch, Islamic Azad University, Maragheh, Iran
Keywords: عملکرد, صفات تخممرغ, مرغهای تخمگذار, ضایعات میوه,
Abstract :
در این آزمایش تعداد 240 قطعه مرغ تخمگذار سویه های لاین W-36 از سن 65 تا 75 هفتگی در 5 تیمار، 4 تکرار (12 قطعه مرغ در هر تکرار) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. مقدار پودر پوست هندوانه مورد استفاده صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد در گروههای آزمایشی 1 تا 5 بود. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از پوست هندوانه تا سطح 2 درصد جیره به صورت معنی داری عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ در مرغهای تخمگذار را بهبود میبخشد (05/0>P). بیشترین مقدار وزن تخم مرغ، توده تخم مرغهای تولیدی، درصد تولید تخم مرغ، بهترین ضریب تبدیل خوراک، کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم مرغ تولیدی و درصد سفیده تخم مرغ با استفاده از 2 درصد پودر پوست هنداونه مشاهده شد. استفاده از 2 درصد پودر پوست هندوانه موجب کاهش درصد پوسته و زرده تخم مرغ شد. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که در مرغهای تخمگذار استفاده از پودر پوست هندوانه تا 2 درصد جیره به صورت معنی داری عملکرد را بهبود داده و هزینه تولید را کاهش میدهد.
AOAC. (2002). Official Methods of Analysis. Vol. I. 17th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
Carmen M., Donangel O. and Eggum B.O. (1985). Comparative effects of wheat bran and barleyhusks on nutrient utilization in rats. Br. J. Nutr. 54, 741-751.
Card L.E. and Nesheim M.C. (1972). Poultry Production. Lea and Febiger. Philadelphia. USA.
Clarm P. (1984). Influence of caecectomy and source of dietary fiber of starch on excreation of endogenous amino acids by laying hens. Br. J. Nutr. 51, 541-548.
Dai N.V. and Bessei W. (2007). Potassium chloride supplementation in drinking water of laying hens as a means to maintain high productivity under high ambient temperature. Pp. 25-29 in Proc. Conf. Int. Agric. Res. Dev. University of Kassel-Witzenhausen and University of Göttingen, Germany.
Farkhoy M., Sigharody F. and Niknafas F. (1997). Poultry Breeding. Coasar Publication, Iran.
Najib H.and Basiouni G. (2004). Determination of the nutritional requirements of the local Saudi chickens. Sci. J. King Fasial Univ. 5, 131-144.
Nobakht A. and Mehmannavaz Y. (2010). Investigation the effects of using ofThymusvulgaris,Lamiaceae menthapiperita,Oreganum valgaremedicinal plantson performance, eggquality, blood and immunity parameters of layinghens. Iranian J. Anim. Sci. 41, 129-136.
Nobakht A., Shivazad M., Chamani M. and Safamehr A.R. (2008). The effects of dietary electrolytebalance on performance and eggshell quality of laying hens exposed to heat stress andthermo neutral condition in early laying period. J. New Agric. Sci. 9, 79-88.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Puthpongsiriporn U., Scheideler S.E., Sell J.L. and Beck M.M. (2001). Effects of vitamin E and C supplementation on performance in vitro lymphocyte proliferation, and antioxidant status of laying hens during heat stress. Poult. Sci. 80, 1190-1120.
Roberts S.A., Xin H., Kerr B.J., Russel J.R. and Bregendahl K. (2007). Effects of dietary fiber and reduced crude protein on nitrogen balance and egg production in laying hens. Poult. Sci. 86, 1716-1725.
SAS Institute. (2005). SAS®/STAT Software, Release 9.12. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Sayiedpiran S.A., Nobakht A. and Khodaei S. (2011). The effects of using of probiotic, organic acidand blends of some medicinal herbs on performance, egg quality, blood biochemical and immunity parameters of laying hens. Vet. J. Islamic Azad Univ. Tabriz. 5, 1111-1122.
Summers J.D. (1993). Reducing nitrogen excretion of the laying hen by feeding lower crudeprotein diets. Poult.Sci. 72, 1473-1478.
Zarei M., Ehsani M. and Torki M. (2011). Productive performance of laying hens fed wheat- baseddiets included olive pulp with or without a commercial enzyme product. African J. Biotechnol. 20, 4303-4312.
Zargari A. (1990). Herbal Medicines. Publication of Tehran University, Iran.