محتوی انرژی متابولیسمی و اثرات تفاله انگور با و بدون آنزیم تانناز در جوجههای گوشتی
Subject Areas : Camelس.ک. ابراهیمزاده 1 , ب. نویدشاد 2 , پ. فرهومند 3 , ف. میرزائی آقجهقشلاق 4
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
3 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
4 - Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
Keywords: تفاله انگور, عملکرد رشد, انرژی متابولیسمی, آنزیم تانناز,
Abstract :
دو آزمایش برای تعیین ترکیب شیمیایی، محتوی انرژی متابولیسمی و اثرات تفاله انگور با و بدون آنزیم تانناز روی عملکرد رشد جوجههای گوشتی طراحی شد. در آزمایش اول، انرژی متابولیسمی ظاهری و انرژی متابولیسمی ظاهری تصحیح شده برای نیتروژن به ترتیب 19/2642 و 08/2641 اندازهگیری شد. مکملسازی آنزیم تانناز در دو سطح 05/0 و 1/0 درصد جیرههای آزمایشی به طور معنیداری محتوی انرژی متابولیسمی جیرهها را تحت تأثیر قرار داد و بیشترین بهبود در جیرههای حاوی 1/0 درصد آنزیم تانناز مشاهده گردید (01/0>P). مقادیر انرژی متابولیسمی حقیقی و انرژی متابولیسمی حقیقی تصحیح شده برای نیتروژن بر اساس روش سیبالد تعیین گردید. مقادیر انرژی متابولیسمی حقیقی و انرژی متابولیسمی حقیقی تصحیح شده برای نیتروژن تفاله انگور به ترتیب برابر با 14/1844 و 83/1839 تعیین گرید. در آزمایش دوم، 4 تیمار (5 پرنده/تیمار) برای مطالعه اثر افزودن 10 درصد تفاله انگور با و بدون مکمل نمودن با آنزیم تانناز روی عملکرد رشد جوجههای گوشتی (42-0 روزگی) در نظر گرفته شد. در 10 روزگی وزن بدن گروه شاهد در مقایسه با دیگر گروههای آزمایشی بیشتر بود (05/0>P) بعلاوه، جوجههای تغذیه شده با جیره شاهد دارای افزایش وزن روزانه بالاتری در دوره آغازین (10-0 روزگی) بودند (05/0>P). افزودن تفاله انگور به جیره جوجههای گوشتی روی عملکرد رشد (وزن بدن، افزایش وزن روزانه، میانگین دریافت خوراک روزانه و ضریب تبدیل) جوجهها در دورههای رشد (24-11 روزگی)، پایانی (42-25 روزگی) و کل دوره (42-0 روزگی) آزمایشی تأثیر منفی نداشت. از بین جیرههای مکمل شده با تفاله انگور، مصرف خوراک و وزن بدن جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 1/0 درصد تانناز بالاتر بوده و افزودن آنزیم تانناز باعث بهبود محتوی انرژی متابولیسمی تفاله انگور گردید.
Abarghuei M.J., Rouzbehan Y. and Alipour D. (2010). The influence of the grape pomace on the ruminal parameters of sheep. Livest. Sci. 132, 73-79.
Anison G., Hughes R.J. and Choct M. (1996). Effect of enzyme supplementation on the nutritive value of dehulled lupins. British Poult. Sci. 37, 157-172.
AOAC. (2000). Official Methods of Analysis. Vol. I. 17th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
Aviagen. (2014). Ross 308: Broiler Nutrition Specification.. Aviagen Ltd., Newbridge, UK.
Batal A.B. and Dale N.M. (2006). True metabolizable energy and amino acid digestibility of distillers dried grains with solubles. J. Appl. Poult. Res. 15, 89-93.
Bravo L. (1998). Polyphenols: chemistry, dietary sources, metabolism, and nutritional significance.Nutr. Rev. 56, 317-333.
Brenes A., Viveros A., Goni I., Centeno C., Sayago-Ayerdi S.G., Arija I. and Saura-Calixto F. (2008). Effect of grape pomace concentrate and vitamin E on digestibility of polyphenols and antioxidant activity in chickens. Poult. Sci. 87, 307-316.
Brenes A., Viveros A., Saura C. and Arija I. (2016). Use of polyphenol-rich grape by-products in monogastric nutrition. Anim. Feed Sci. Technol. 1, 1-17.
Chamorro S., Viveros A., Rebolé A., Rica B., Arija I. and Brenes A. (2015). Influence of dietary enzyme addition on polyphenol utilization and meat lipid oxidation of chicks fed grape pomace. Food Res. Int. 4, 215-224.
Choct M. (2006). Enzymes for the feed industry: past, present and future. World Poult. Sci. J. 62, 5-15.
Dorri S., Tabeidian A.S., Toghyani M., Jaha-nian R. and Behnamnejad F. (2012). Effect of different levels of grape pomace on blood serum and biochemical parameters of broiler chicks at 29 and 49 days of age. Pp. 68-72 in Proc. 11th Int. Natl. Congr. Recy. Organic Waste. Agric. Isfahan, Iran.
Dozier W.A., Moran E.T. and Kidd M.T. (2001). Male and female responses to low and adequate dietary threonine on nitrogen and energy balance. Poult. Sci. 80, 926-930.
FAO (2013). Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), Rome, Italy.
Goni I., Brenes A., Centeno C., Viveros A., Saura-Calixto A., Rebole´I. and Arija R. (2007). Effect of dietary grape pomace and vitamin E on growth performance, nutrient digestibility, and susceptibility to meat lipid oxidation in chickens. Poult. Sci. 86, 508-516.
Gualtieri M. and Rapaccini S. (1990). Sorghum grain in poultry feeding. World’s Poult. Sci. J. 46, 246-254.
Hughes R.J., Brooker J.D. and Smyl C. (2005). Growth rate of broiler chickens given condensed tannins extracted from grape seed. Pp. 56-68 in Proc. Poult. Rese. Found. University of Sidney, Sidney, Australia.
Jansman A.J.M., Huisman J. and van der Poel A.F.B. (1989). Recent Advances in Research of Antinutritional Factors in Legume Seeds. Pudoc Publication, Wageningen, The Netherlands.
Lau D.W. and King A.J. (2003). Pre- and post-mortem use of grape seed extract in dark poultry meat to inhibit development of thiobarbituric acid reactive substances. J. Agric. Food Chem. 51, 1602-1607.
Llobera A. and Canellas J. (2007). Dietary fiber content and antiox-idant activity of Manto Negro red grape (Vitis vinifera): pomace and stem. Food Chem. 101, 659-666.
Makkar H.P.S. (2003). Effects and fate of tannins in ruminant animals, adaptation to tannins, and strategies to overcome detrimental effects of feeding tannin-rich feeds. Small Rumin. Res. 49, 241-256.
McDonald P., Edwards R.A., Greenhalgh J.F.D. and Morgan C.A. (1995). Animal Nutrition. Published by Prentice Hall, New York.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Nyachotti C.M., Atkinson J.L. and Leeson S. (1997). Sorghum tannins: a review. World’s Poult. Sci. J. 53, 5-21.
Pirmohammadi R., Golgasemgarebagh A. and Mohsenpur Azari A. (2007). Effects of ensiling and drying of white grape pomace on chemical composition, degradability and digestibility for ruminants. J. Anim. Vet. Adv. 6, 1079-1082.
SAS Institute. (2001). SAS®/STAT Software, Release 9.1. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Sibbald I.R. (1986). The TME system of feeding evaluation. Research branch contribution. Pp. in 43-86 Proc. Anim. Res. Center. Agriculture Canada, Ottawa, Ontario, Canada.
Singleton V.L. and Rossi J.A. (1965). Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdicphosphotungstic acid reagents. American J. Enol. Viticult. 16, 144-158.
Torki M. and Farahmand-Pour M. (2007). Use of dietary enzyme inclusion and seed germination to improve feeding value of sorghum for broiler chicks. Pp. 643-646 in Proc. 16th European Symp. Poult. Nutr. Strasbourg, France.