تأثیر منبع پروتیین روی رشد برهها
Subject Areas : Camel
1 - Forage Crops Research Institute, Pleven, Bulgaria
2 - Department of Animal Science, Faculty of Veterinary Medicine, Trakia University, Stara Zagora, Bulgaria
Keywords: متوسط افزایش وزن روزانه, برهها, سویای برشته شده, کنجاله آفتابگردان,
Abstract :
هدف مطالعه حاضر ارزیابی تأثیر کنجاله سویا و آفتابگردان برشته شده روی مصرف و عملکرد رشدی برههای نژاد پلهون سرسیاه بود. نتایج مشخص کرد که افزودن کنجاله سویای برشته به خوراک سبب شد تا برهها رشد سریعتری را نسبت به آنهایی که کنجاله آفتابگردان مصرف میکردند، داشته باشند. افزودن کنجاله سویای برشته به خوراک سبب شد تا برهها مقدار کمتری از ذرت و علوفه خشک را مصرف کنند، در حالیکه خوراک پروتئینی بیشتری در همان زمان مصرف شد. علیرغم سرعت رشد بیشتر (01/0P<) در برهها دریافت کننده سویای برشته شده، این برهها مصرف کمتری از ماده خشک، خوراک کنسانتره و پروتیین خام برای 1 کیلوگرم از افزایش وزن را در مقایسه با برههای تغذیه شده با کنجاله آفتابگردان نشان دادند (01/0P<). مقدار مصرف ماده خشک اثر معنیدار (با ضریب همبستگی بالا، 647/0r=) روی متوسط افزایش وزن روزانه در برههای مصرف کننده کنجاله سویای برشته شده داشت. در هر دو گروه برهها، مصرف پروتیین خام و واحدهای خوراک برای رشد به طور معنیداری روی عملکرد رشدی حیوانات اثر گذاشت.
Abo Omar J. (2002). Effects of feeding different levels of sesame oil cake on performance and digestibility of Awassi lambs. Small Rum. Res. 46, 187-190.
Antunović Z., Domaćinović M., Špernda M., Liker B., Mioč B., Šerić V. and Šperanda. T. (2009). Effect of roasted cereals and soybean in feed mixtures on fattening and slaughter traits aswell as blood composition in fattening lambs. Archiv Tierz. 52, 512-526.
AOAC. (2007). Official Methods of Analysis. Vol. I. 18th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA, USA.
Baker K.M. and Stein H.H. (2009). Amino acid digestibility and concentration of digestible and metabolizable energy in soybean meal produced from conventional, high-protein, or low-oligosaccharide varieties of soybeans and fed to growing pigs. J. Anim. Sci. 87, 2282-2290.
Beever D.E. and Thomson D.J. (1977). The potential of protected proteins in ruminants nutrition. Pp. 66-82 in Recent Advances in Animal Nutrition. N Haresign and D Lewis, Eds. Butterworths, London, UK.
Breier B.H., Oliver M.H. and Gallaher B.W. (2000). Regulation of growth and metabolism during postnatal development. Pp. 187-204 in Ruminant Physiology, Digestion, Metabolism, Growth, Reproduction. P.B. Cronje, Ed. CABI publishing, Wallingford, UK.
Cervantes-Pahm S.K. and Stein H.H. (2008). Effect of dietary soybean oil and soybean protein concentration on the concentration of digestible amino acids in soybean products fed to growing pigs. J. Anim. Sci. 86, 1841-1849.
Eweedah N., Gundel J. and Matrai T. (1997). Protein degradability, amino acid composition, trypsin inhibitor and urease activity of raw and heat-treated fullfat soybean. Arch. Anim. Nut. 50, 361-367.
Ganong W.F. (2001). Review of Medical Physiology. Lange/McGraw-Hill Companies, New York.
Goelema J.O. (1999). Processing of legume seeds: effect on digestive behaviour in dairy cows. Ph D. Thesis. WageningenAgriculture Univ., Netherlands.
Hanbury C.D., White C.L., Mullan B.P. and Siddique K.H.M. (2000). A review of the potential of Lathyrus sativus L. and L. cicera L. grain for use as animal feed. Anim. Feed Sci. Technol. 87, 1-27.
Handford D. (2001). The effect of dietary protein source on the metabolism and performance of ewes in late pregnancy and early lactation. Ph D.Thesis. Harper Adams Univ., Newport, Wales.
Harb M. and Habbab M.S. (1989). The economics and the management problems of sheep fattening in Jordan. Dirassat. 16, 52-69.
Johnson L.A. (2008). Oil recovery from soybeans. Pp. 331-375 in Soybeans, Chemistry, Production, Processing and Utilization. L.A. Johnson, P.J. White and R. Galloway, Eds. AOCS Press, Urbana, Illinois.
Ramanzin M., Spanghero M., Cozzi G., Chies L. and Bittante G. (1991). Trattmenti fisici del seme integrale di soia: effetto della tostatura e della fiovvatura sulla degradabilita ruminale della sostanza secca e della proteina. Zootech. Nutr. Anim. 17, 213-25.
Ružić-Muslic D., Petrovic M.P., Petrovic M.M., Bijelic Z., Pantelic V. and Perišic P. (2011). Effects of different protein sources of diet on yild and quality of lamb meat. African J. Biotechnol. 10, 15823-15829.
Statistica. (2006). Statistica for Windows. StatSoft Inc., Tulsa, Oklahoma, USA.
Stern D.A., Santos K.A. and Satter L.D. (1985). Protein degradation in the rumen and amino acid absorption in small intestine of lactating dairy cattle fed heat-treated soybeans. J. Dairy Sci. 68, 45-56.
Todorov N., KrachunovI., Djuvinov D. and Alexandrov A. (2007). Handbook of Animal Feeding. Matcom Publications. Sofia, Bulgaria.
Weightman R. (2013). Alternative Protein Sources. Available online at:
http://aplus.adas.co.uk/Services/AHW/Alternative-protein-sources.aspx. Accessed 22 Feb. 2014.
Wilkins R.J. and Jones R. (2000). Alternative home-grown protein sources for ruminants in the United Kingdom. Anim. Feed Sci. Technol. 85, 23-32.