تأثیر چین و کیفیت آب آبیاری رو ترکیب شیمیایی و تجزیهپذیری in situ شکمبهای یونجه
Subject Areas : Camelم. قدمی 1 , ا. تیموری یانسری 2 , ی. چاشنیدل 3
1 - Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science, Sari Agricultural Science and Natural Resources University, Sari, Iran
2 - Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science, Sari Agricultural Science and Natural Resources University, Sari, Iran
3 - Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science, Sari Agricultural Science and Natural Resources University, Sari, Iran
Keywords: چین, یونجه, شوری آب, تجزیهپذیری پروتئین, الیاف نامحلول در شوینده خنثی,
Abstract :
هدف از این مطالعه بررسی اثرات چین و کیفیت آب آبیاری رو ترکیب شیمیایی و ماده خشک (DM) in situ، پروتئین خام (CP) و تجزیهپذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) یونجه بود. سه گوسفند زل فیستوله شده (تقریباً 2 ساله) در یک طرح کاملاً تصادفی برای ارزیابی تجزیهپذیری in siut شکمبهای استفاده شدند. زمانهای انکوباسیون شکمبهای ساعتهای 0، 3، 6، 9، 12، 24، 48 و 72 را شامل شد. نتایج نشان دادند که افزایش بلوغ چین و آبیاری با آب شور به طور معنیداری باعث افزایش اجزاء دیواره سلولی (011/0P=) و کاهش غلظتهای پروتئین در یونجه (0001/0P=) میشود. به استثنای سرعت تجزیهپذیری شکمبهای DM که در چین اول یونجه بالا بود، پارامترهای دیگر تجزیهپذیری شکمبهای DM معنیدار نبودند. تجزیهپذیری شکمبهای NDF در دومین چین یونجه، که با آب شور آبیاری شده بود، بالاتر بود (0143/0P=). نرخ تجزیهپذیری NDF در چین اول یونجه، و تجزیهپذیری شکمبهای مؤثر NDF در نرخ عبور متفاوت در یونجهای که با آب شور آبیاری شده بود بالاتر بودند. تجزیهپذیری آهسته شکمبهای CP (001/0P=) و تجزیهپذیری مؤثر در نرخ عبور متفاوت یونجه، که با آب شور آبیاری شده، بالاتر بود. چین روی تجزیهپذیری CP یونجه اثر نداشت. آزمایش ما نشان میدهد که افزایش شوری آب اثر منفی روی کیفیت علوفه یونجه نداشت.
Alikhani H.A., Saleh-Rastin N. and Antoun H. (2007). Phosphate solubilization activity of rhizobia native to Iranian soils. Pp. 35-41 in First International Meeting on Microbial Phosphate Solubilization. E. Velazquez and C. Rodriguez-Barrueco, Springer, The Netherlands.
AOAC. (2005). Official Methods of Analysis. 18th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, Washington, DC., USA.
Aufrere J., Boulberhane D., Graviou D. and Demarquilly C. (1994). Comparison of in situ degradation of cell-wall constituents, nitrogen and nitrogen linked to cell walls for fresh lucerne and 2 lucerne silages. Ann. Zootech. 43, 125-134.
Balde A.T., Vandersall J.H., Erdman R.A., Reeves J.B. and Glenn B.P. (1993). Effect of stage of maturity of alfalfa and orchard grass on in situ dry matter and crude protein degradability and amino acid composition.Anim. Feed Sci. Technol. 44,29-43.
Bekki A., Trinchant J.C. and Rigaud J. (2006). Nitrogen fixation (C2H4 reduction) by medicago nodules and bacteroids under sodium chloride stress. Physiol. Plant. 71, 61-67.
Cherney D.J.R., Cherney J.H. and Lucey R.F. (1997). In vitro digestion kinetic and quality of perennial grasses as influenced by forage maturity. J. Dairy Sci. 76, 790-797.
Coblentz W.K., Abdelgadir I.E.O., Cochran R.C., Fritz J.O., Fick W.H., Olson K.C. and Turner J.E. (1999). Degradability of forage proteins by in situ and in vitro enzymatic methods. J. Dairy Sci. 82, 343-354.
Cox W.J., Cherney J.H., Cherney D.J.R. and Pardee R.D. (1994). Forage quality and harvest index of corn hybrids under different growing conditions. Agron. J. 86, 277-282.
Diaz F.J., Grattan S.R., Reyes J.A., de la Roza Delgado B., Benes S.E., Jiménez C., Dorta M. and Tejedor M. (2018). Using saline soil and marginal quality water to produce alfalfa in arid climates. J. Agric. Water Manage. 199, 11-21.
Ferdinand M.E. and Jung H.G. (2005). Alfalfa stem tissues: Impact of lignification and cell length on ruminal degradation of large particles. Anim. Feed Sci. Technol. 120, 309-321.
Ferreira J.F.S., Cornacchione M.V., Lio X. and Suarez D.L. (2015). Nutrient composition, forage parameters, and antioxidant capacity of alfalfa (Medicago sativa) in response to saline irrigation water. J. Agric. 5, 577-597.
Janicki F.J. and Stallings C.C. (1988). Degradation of crude protein in forages determined by in vitro and in situ procedures. J. Dairy Sci. 71, 2440-2448.
McKimmie T. and Dobrenz A.K. (2007). Effects of salinity on the water potential of alfalfa seedlings. Forage and Grain. 1, 1-12.
NRC. (2000). Nutrient Requirements of Beef Cattle. 7th Ed. National Academy Press, Washington, DC, USA.
NRC. (2001). Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th Ed. National Academy Press, Washington, DC, USA.
Pop I.M., Radu-Rusu C.G., Simeanu D., Albu A. and Popa V. (2010). Characterization of the nutritional value of alfalfa harvested at different stages of vegetation using cell walls content based methods. Lucrări Ştiinţifice-Seria Zootehnie. 53, 350-354.
Sanden B. and Sheesley B. (2007). Salinity tolerance and management for alfalfa. Pp. 58-61 in Proc. 38th California Alfalfa and Forage Symp., San Diego, California.
SAS Institute. (2002). SAS®/STAT Software, Release 6. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA.
Taghizadeh A., Palangi V. and Safamehr A. (2008). Determinating nutritive values of alfalfa cuts using in situ and gas production technique. Am. J. Anim. Vet. Sci. 3, 85-90.
Van Soest P.J., Robertson J.B. and Lewis B.A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. J. Dairy Sci. 74, 3583-3597.
Yari M., Valizadeh R., Naserian A.A., Ghorbani G.R., Rezvani M.P., Jonker A. and Yu P. (2012a). Botanical traits, protein and carbohydrate fractions, ruminal degradability and energy contents of alfalfa hay harvested at three stages of maturity and in the afternoon and morning. Anim. Feed Sci. Technol. 172, 162-170.
Yari M., Valizadeh R., Naserian A.A., Jonker A. and Yu P. (2012b). Modeling nutrient availability of alfalfa hay harvested at three stages of maturity and in the afternoon and morning in dairy cows. Anim. Feed Sci. Technol. 178, 12-19.
Yu P., Christensen D.A., McKinnon J.J. and Markert J.D. (2003). Effect of variety and maturity stage on chemical composition, carbohydrate and protein subfractions, in vitro rumen degradability and energy values of timothy and alfalfa. Canadian J. Anim. Sci. 83, 279-290.
Yu P., Christensen D.A. and McKinnon J.J. (2004). In situ rumen degradation kinetics of timothy and alfalfa as affected by cultivar and stage of maturity. Canadian J. Anim. Sci. 84, 255-263.