افزودن کنجاله آفتابگردان و آنزیم به جیره جوجههای گوشتی از سن 21 تا 42 روزگی
Subject Areas : Camelوا.آ.جی. آروجو 1 , ال.اف.تی. آلبینو 2 , اچ.اس. رستاگنو 3 , پی.سی. گمس 4 , جی.بی.اس. پسوآ 5 , آر.کا.جی. مسیاس 6 , جی.آر. للیس 7 , و وی. ریبرو جیآر 8
1 - Coopearativa Agropecuaria Centro Serrana-ES, Brazil
2 - Department of Animal Science, Universidade Federal de Viçosa, Viçosa-MG, Brazil
3 - Doctorate Program, Department of Animal Science, DZO / UFV, Brazil
4 - Doctorate Program, Department of Animal Science, DZO / UFV, Brazil
5 - Doctorate Program, Department of Animal Science, DZO / UFV, Brazil
6 - Doctorate Program, Department of Animal Science, DZO / UFV, Brazil
7 - Doctorate Program, Department of Animal Science, DZO / UFV, Brazil
8 - Doctorate Program, Department of Animal Science, DZO / UFV, Brazil
Keywords: تبدیل جیرههای جایگزین, کربوهیدراتاز, فیتاز, ماکیان,
Abstract :
هدف این مطالعه بررسی عملکرد جوجههای گوشتی نر تغذیهشده با سطوح افزایشی کنجاله آفتابگردان و مکمل شده با مخلوط آنزیم از 21 تا 42 روزگی بود. تعداد 1920 قطعه جوجه سویه کاب در یک طرح بلوک کامل تصادفی به صورت فاکتوریل 3 × 4 (4 سطح کنجاله آفتابگردان و 3 نوع استفاده آنزیم) با 8 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند. سطوح کنجاله آفتابگردان در جیرهها، 0، 8، 16 و 24 درصد بود. اولین جیره برای تأمین همه احتیاجات پرنده فرموله شد، بهجز مواردی که در ماتریس تغذیهای EC تأمین و به عنوان شاهد منفی در نظر گرفته میشدند. جیره دوم نیز به همین روش اول فرموله، اما با 5/0 درصد آنزیم مکمل شد. جیره آخر تمامی احتیاجات پرنده را تامین میکرد که شاهد مثبت نامیده شد. فراسنجههای اندازهگیری شده شامل خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل، فراسنجههای لاشه و شاخصهای بازده تولیدی و اقتصادی بودند. افزودن آنزیم به جیرههای جوجه گوشتی، فراسنجههای خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل و فراسنجههای لاشه را بهبود نداد. افزایش سطوح کنجاله آفتابگردان در جیره اثر نامطلوبی بر فراسنجههای افزایش وزن و ضریب تبدیل داشت. بهترین شاخصهای بازدهی اقتصادی مربوط به پرندگان تغذیه شده با جیره شاهد مکمل شده با آنزیم و 8 درصد کنجاله آفتابگردان بود.
Abdelrahman M.M. and Saleh F.H. (2007). Performance of broiler chickens fed on corn sunflower meal diets with ß-glucanase enzyme. Jordan J. Agric. Sci. 3, 272-280.
Bellaver C., Fialho E.T. and Protas J.F.S. (1985). Radícula de malte na alimentação de suínos em crescimento e terminação. Rev. Bras. Zoot. 20, 969-974.
Furlan A.C., Mantovani C. and Murakami A.E. (2001). Utilização do farelo de girassol na alimentação de frangos de corte. Rev. Bras. Zoot. 30, 158-164.
Kocher A., Choct M. and Porter M.D. (2000). The effects of enzyme addition to broiler diets containing high concentrations of canola or sunflower meal. Poult. Sci. 79, 1767-1774.
Macari M., Furlan R.L. and Gonzales E. (2008). Fisiologia Aviária Aplicada a Frangos de Corte Jaboticabal, Brazil: FUNEP / UNESP.
Mattos L.L. and Martins I.S. (2000). Consumo de fibras alimentares em população adulta. Rev. Saude. Public. 34, 50-55.
Nascimento A.H., Gomes P.C. and Rostagno H.S. (2005). Valores de energia metabolizável de farinhas de penas e de vísceras determinados com diferentes níveis de inclusão e duas idades das aves. Rev. Bras. Zoot. 34, 877-881.
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC.
Oliveira M.C., Martins F.F. and Almeida C.V. (2003). Efeito da inclusão de bagaço de girassol na ração sobre o desempenho e rendimento de carcaça de frangos de corte. Rev. Bras. Zoot. 10, 107-116.
Pinheiro J.W., Fonseca N.A.N. and Silva C.A. (2002). Farelo de girassol na alimentação de frangos de corte em diferentes fases de desenvolvimento. Rev. Bras. Zoot. 31, 1418-1425.
Porto W.S., Carvalho C.G.P. and Pinto R.J.B. (2008). Evaluation of sunflowers cultivars for central Brazil. Sci. Agric. 65, 139-144.
Raza S., Ashraf M. and Pasha T.N. (2009). Effect of enzyme supplementation of broiler diets containing varying level of sunflower meal and crude fiber. Pakistan J. Bot. 41, 2543-2550.
Rosa P.M., Antoniassi R. and Freitas S.C. (2009). Chemical composition of Brazilian sunflower varieties. Helia. 32, 145-155.
Rostagno H.S., Albino L.F.T. and Donzele J.L. (2005). Tabelas brasileiras para aves e suínos: composição de alimentos exigências nutricionais. Viçosa MG: universidade federal de viçosa. Pp. 168.
SAS Institute. (1996). SAS®/STAT Software, Release 6.11. SAS Institute, Inc., Cary, NC.
Tavernari F.C., Albino L.F.T. and Morata R.L. (2008).Inclusion of sunflower meal with or without enzyme supplementation in broiler diets. Brazilian J. Poult. Sci. 10, 233-238.
Tavernari F.C., Dutra Junior W.M. and Albino L.F.T. (2009). Efeito da utilização de farelo de girassol na ração sobre o desempenho de frangos de corte. Rev. Bras. Zoot. 38,1745-1750.
Tavernari F.C., Morata R.L. and Ribeiro J.V. (2010).Avaliação nutricional e energética do farelo de girassol para aves. Arq. Bras. Med. Vet. Zootec. 62,172-177.