استفاده از کنجاله کنجد در جیره غذایی بلدرچین ژاپنی
Subject Areas : CamelG. Sina 1 , M. Jafari 2 , S. Khojasteh 3
1 - Department of Animal Science, Astara Branch, Islamic Azad University, Astara, Iran
2 - Department of Animal Science, Astara Branch, Islamic Azad University, Astara, Iran
3 - Department of Animal Science, Astara Branch, Islamic Azad University, Astara, Iran
Keywords: عملکرد, خصوصیات لاشه, بلدرچین ژاپنی, کنجاله کنجد,
Abstract :
این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد بر عملکرد و خصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی انجام شد. 160 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی در 16 قفس توزیع و از 10 تا 42 روزگی پرورش داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد و تیمارهای حاوی 50، 100 و 150 گرم در کیلوگرم کنجاله کنجد بودند. هر جیره به طور آزاد به 4 تکرار 10 قطعهای در شروع آزمایش تغذیه شد. خوراک و جوجهها در 10، 24 و 42 روزگی و خصوصیات لاشه در 42 روزگی دوره اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد، افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نداشت. با این حال جیره حاوی 150 گرم در کیلوگرم کنجاله کنجد از نظر عددی سبب بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بلدرچین ژاپنی شد. بیشترین وزن لاشه برای جوجههای تغذیه شده از جیره حاوی 50 گرم در کیلوگرم کنجاله کنجد به دست آمد. همچنین جیرههای حاوی کنجاله کنجد سبب افزایش وزن سنگدان و روده کوچک نسبت به جیره شاهد شدند (05/0P<). بنابراین با توجه به نتایج این تحقیق، میتوان از کنجاله کنجد به عنوان یک خوراک جایگزین در جیره غذایی بلدرچین ژاپنی تا سطح 150 گرم در کیلوگرم بدون اثرات منفی بر عملکرد و خصوصیات لاشه استفاده نمود.
Abdul Rahman S.Y., Abdul-Majeed A.F. and Alkatan M.M. (2009). Effect of sesame seeds on blood physiological and biochemical parameters in broiler breeder hens. J. Vet. Sci. 23, 25-28.
AOAC. (1990). Official Methods of Analysis. Vol. I. 15th Ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA.
Bell D.E., Ibrahim A.A., Denton G.W., Long G.G. and Bradley G.L. (1990). An evaluation of sesame seed meal as a possible substitute for soyabean oil meal for feeding broilers. Poult. Sci. 69, 157.
Daghir N.J. and Kevorkian K.A. (1970). Limiting amino acids in sesame meal chick diets. Pp. 711-715 in Proc. 14th World’s Poult. Cong., Madrid. Spain.
Daghir N.J., Ullah M.F. and Rottensten K. (1967). Lysine supplementation of sesame meal broiler rations. Trop. Agric. 44, 235-242.
Dan B. (2005). Sesame profile. Available on: http://www.Agmrc.org.
Farran M.T.G., Uwayjan A.M. and Ashkarian V.M. (2000). Performance of broilers and layers fed graded level of sesame hull. J. Appl. Poult. Res. 9, 453-459.
Forbes J.M. and Covasa M. (1995). Application of diet selection by poultry with particular reference to whole cereals. World’s Poult. Sci. J. 51, 149-165.
Hossain M.A. and Jauncey K. (1989). Nutritional evaluation of some Bangladeshi oilseed meals as partial substitutes for fishmeal in the diet of common carp, Cyprinus carpio. Aquacult. Fish. Manage. 20, 155-268.
Jørgensen H., Zhao X.Q., Knudsen K.B. and Eggum B. (1996). The influence of dietary fibre source and level on development of the gastrointestinal tract, digestibility and energy metabolism in broiler chickens. Br. J. Nutr. 75, 379-395.
Maga J.A. (1982). Phytate: its chemistry, occurrence, food interactions, nutritional significance, and method of analysis. J. Agric. Food Chem. 30, 1-9.
Mamputu M. and Buhr R.J. (1995). Effect of substituting sesame meal for soybean meal on layer and broiler performance. Poult. Sci. 74, 672-684.
NRC. (1994). Nutrient requirements of poultry. 9th Ed. National Academy Press.Washington. D.C.
Rama Rao S.V., Raju M.V.L.N., Panda A.K., Poonam N.S., Sunder G.S. and Sharma R.P. (2008). Utilization of sesame (Seamum indicum) seed meal in broiler chicken diets. Br. Poult. Sci. 49, 81-85.
Ravindran V. and Blair R. (1992). Feed resources for poultry production in Asia and the Pacific region. II. Plant protein sources. World’s Poult. Sci. J. 48, 205-231.
SAS Institute. (1994). SAS User’s Guide: Statistics. 1994 Ed. Version 6.12. SAS Institute Inc., Cary, NC.
Steel R.G.D. and Torrie J.H. (1980). Principles and Procedures of Statistics. A Biometrical Approach. MC Graw-Hill, New York.
Yamauchi K., Samanya M., Seki K., Ijiri N. and Thongwittaya N. (2006). Influence of dietary sesame meal level on histological alterations of the intestinal mucosa and growth performance of chickens. J. Appl. Poult. Res. 15, 266-273.
Yasar S. (2003). Performance, gut size and ileal digesta viscosity of broiler chickens fed with whole wheat added diet and the diets with different wheat particle sizes. Int. J. Poult. Sci. 2, 75-82.