اثر تیمار پالس و انبار سرد و مرطوب روی کیفیت و عمر گلجایی گل شاخه بریده گلایل رقم ’فادو‘
Subject Areas : Journal of Ornamental Plantsجودیت کاوولانی کور 1 , مریم ماونگی 2 , کاروری امباثیا استفن 3
1 - Department of Biochemistry, Egerton University, P.O.Box 536 – 20115, Egerton, Kenya
2 - Department of Crops, Horticulture and Soils, Egerton University, P.O.Box 536 – 20115, Egerton, Kenya
3 - Department of Biochemistry, Egerton University, P.O.Box 536 – 20115, Egerton, Kenya
Keywords: مدت زمان, ضایعات, ساکارز, 8-هیدرومسی کینولین سولفات,
Abstract :
گلکاری در بین 10 تجارت اول خارجی کنیا است. گلایل یکی از 4 گل بریده مشهور در دنیاست که محبوبیت زیادی به خاطر تحمل گرما و شکل و رنگ های متنوع دارد. البته ماهیت فسادپذیری و زوال در این گل، باعث کاهش عمر پس از برداشت آن شده است. هدف آزمایش ارزیابی اثر تیمار پالس 600 میلی گرم در لیتر 8-هیدروکسی کینولین سولفات همراه با 5 درصد ساکارز قبل از انبار سرد مرطوب (0-5 روز) روی کیفیت و عمر گلجایی گل شاخه بریده گلایل رقم ’فادو‘ در مقایسه با شاهد (آب مقطر) است. کاشت پداژههای گلایل در مزرعه آموزشی و تحقیقاتی باغبانی در گروه تولیدات گیاهی باغبانی و خاکشناسی دانشگاه اگرتون در کنیا انجام شد. آزمایش در 2 فصل اجرا شد. یک آزمایش 2 تا 6 عاملی بر پایه طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار طراحی شد. مدل Pro GLM به شکل تجزیه واریانس دو مرحله ای و آزمون مقایسه میانگین توکی در سطح آماری 5 درصد استفاده شد. تیمار پالس اثرات معنی داری روی پارامترهای کیفی گلایل نسبت به شاهد مثل: وزن تر (7934/0 ± 214/82 گرم)؛ وزن خشک (P=0.0272) داشت. اثر متقابل پالس و انبار سرد مرطوب باعث حداکثر عمر گلجایی (287/0 ± 5/11 روز) و گلچه های باز (15/0 ± 11) شد. بیشترین جوانه باز نشده (212/0 ±18/5) در گیاهان شاهد ثبت شد. این گیاهان کمترین جذب آب (26/0 ±87/23 میلیلیتر) را در مقایسه با پالس و انبار سرد (193/0 ± 98/31 میلیلیتر) داشتند. گل های تیمار پالس در انبار سرد کیفیت خود را تا 4 روز حفظ کردند. داده های این آزمایش بیان میدارند که این تکنولوژی میتواند کیفیت و ارزش تجاری این گل ها را بهبود ببخشد.
Asghari, R., Salari, A. and Gharehdaghi, S. 2014. Effect of pulsing solution and packaging type under exogenous ethylene on physiological characteristics and postharvesting quality of cut roses (Rosa hybrida). American Eurasian Journal of Agricultural and Environmental Sciences, 14(4): 329-335.
Asia, S. 2016. Nepal: Sourses of growth in agriculture for poverty production and shared prosperity. The world factbook World Bank Group. Global Food and Agriculture Practice, Report No. ACS18679, 1-151.
Bayleyegn, A., Tesfaye, B. and Workneh, T. 2012. Effects of pulsing solution, packaging material and passive refrigeration storage system on vase life and quality of cut rose flowers. African Journal of Biotechnology, 11(16): 3800-3809.
Bhat, Z. and Sheikh, M. 2015. Studies on chemical solutions and storage duration on keeping quality of cut gladiolus (Gladiolus grandiflorus L.) spikes ‘White Prosperity’. Scientifi Research and Essays, 10(24): 655-658.
Business, D. 2016. Measuring regulatory quality and efficiency/world bank group flagship report, 11. Usha Rani Vyasulu Reddi. Primer Series on ICTD for Youth. Primer, 1-12.
Clark, E.M., Dole, J. M., Carlson, A.S., Moody, E.P., McCall, I.F., Fanelli, F.L. and Fonteno, W.C. 2010. Vase life of new cut flower cultivars. HortTechnology, 20 (6): 1016-1025.
Commission, U.I.T. 2003. Industry and Trade Summary: Cut flowers: Diane Publishing.
Costa, L.C.d., Araujo, F.F.D., Lima, P.C.C., Pereira, A.M. and Finger, F.L. 2016. Action of abscisic and gibberellic acids on senescence of cut gladiolus flowers. Bragantia, 75 (4): 377-385.
Jeptoo, A., Aguyoh, J.N. and Saidi, M. 2012. Improving carrot yield and quality through the use of bio-slurry manure. Sustainable Agriculture Research, 2(1): 164-172.
Kargbo, A., Mao, J. and Wang, C.Y. 2010. The progress and issues in the Dutch, Chinese and Kenyan floriculture industries. African Journal of Biotechnology,9(44): 7401-7408.
Kazuo, I., Masayuki, K., Ryo, N., Yoshihiko, K. and Kunio, Y. 2005. Soluble carbohydrates and variation in vase life of cut rose cultivars ‘Delilah’and ‘Sonia’. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology,80(3): 280-286.
Kwon, H.J. and Kim, K.S. 2000. Inhibition of lipoxygenase activity and microorganism growth in cut freesia by pulsing treatment. Journal of Korean Society for Horticultural Science,41(2): 135-138.
Lazar, V., Cantor, M., Cogan, T. and Cristea, G. 2010. Effect of different solutions of preservation of cut Gladiolus. Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Horticulture, 67(1): 518.
Makwana, R., Singh, A. and Neelima, P. 2015. Effect of cold storage techniques on flower quality and vase life of Rose Var. ‘Sun King’. The Bioscan, 10 (1): 225-227.
Mar, R.J., Hassani, A., Abdollahi, A. and Hanafi, S. 2011. Improvement of the vase life of cut gladiolus flowers by essential oils, salicylic acid and silver thiosulfate. Journal of Medicinal Plants Research,5(20): 5039-5043.
Mekonnen, M., Hoekstra, A.Y. and Becht, R. 2012. Mitigating the water footprint of export cut flowers from the Lake Naivasha Basin, Kenya. Water Resources Management, 26(13): 3725-3742.
Melese, A.T. 2018. African-owned firms building capabilities in global value chains (AFRICAP). CAE Working Paper 2018, 36 page.
Parveen, Z. 2017. Physiological approaches to improve flower quality and corm yield in Gladiolus (Gladiolus grandiflorus). (MSc.). Indira Gandhi Krishi Vishwavidhyalaya, Raipur.
Rani, P. and Singh, N. 2014. Senescence and postharvest studies of cut flowers: A critical review. Pertanika Journal of Tropical Agricultural Science, 37(2): 159-201.
Reid, M.S. and Jiang, C.Z. 2012. Postharvest biology and technology of cut flowers and potted plants. Horticultural Reviews, 40: 1-54.
Riisgaard, L. 2009. Global value chains, labor organization and private social standards: Lessons from East African cut flower industries. World Development, 37(2): 326-340.
Saleem, M., Ahmad, I. and Aslam, K.M. 2013. Cultivar effects on growth, yield and cormel production of gladiolus (Gladiolus grandiflorus L.). Journal of Ornamental and Horticultural Plants,3(1): 39-48.
Senapati, A., Raj, D., Jain, R. and Patel, N. 2016. Advances in packaging and storage of flowers. Commercial Horticulture, 34: 473-488.
Shaukat, S., Syed, S. and Shoukat, S. 2013. Performance of gladiolus (Gladiolus grandiflora L.) cultivars under the climatic conditions of Bagh Azad Jammu and Kashmir Pakistan. Journal of Central European Agriculture, 14 (2): 158-167.
Wambani, H., Nyambati, E., Makete, N. and Masinde, A. 2003. Evaluation of Gladiolus cut-flower cultivars in northwestern Kenya. Paper presented at the African Crop Science Conference Proceedings.17 page.
Yamada, T., Takatsu, Y., Manabe, T., Kasumi, M. and Marubashi, W. 2003. Suppressive effect of trehalose on apoptotic cell death leading to petal senescence in ethylene-insensitive flowers of gladiolus. Plant Science, 164(2): 213-221.