شناسایی عاملهای مؤثر برتولید ضایعات مرکبات در استان مازندران
Subject Areas : Farm Managementنرگس گرجی 1 , حسین شعبانعلی فمی 2 , هوشنگ ایروانی 3
1 - دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
2 - گروه مدیریت و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران
3 - گروه مدیریت و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران
Keywords: تحلیل عاملی, ضایعات مرکبات, عامل اجتماعی-اقتصادی, مدیریت ضایعات,
Abstract :
مدیریت ضایعات کشاورزی یکی از مهمترین موضوعاتی است که تولیدکنندگان بخش کشاورزی به منظور ارتقاء سطح درآمد خویش و حمایت از محیطزیست باید آن را مورد توجه قرار دهند. بنابراین، شناسایی عاملهایی که موجب کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و بهطور ویژه ضایعات مرکبات میشوند، میتواند به مدیریت ضایعات، کاهش تخریب محیطزیست و اکوسیستم، و افزایش سطح امنیت غذایی و رشد اقتصادی کمک شایان توجهی نماید. بر این پایه، هدف این پژوهش شناسایی عاملهای مؤثر بر تولید ضایعات مرکبات در میان مرکباتکاران استان مازندران بود (7867= N). برای تعیین حجم نمونه از روش نمونهگیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار اصلی گردآوری دادهها پرسشنامه محقق ساخت بود که روایی محتوایی آن توسط پانل متخصصان و تحلیل عاملی اکتشافی و پایایی آن از طریق محاسبه آلفای کرونباخ تأیید شد (70/0 α ≥) یافتههای حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که دو عامل اجتماعی-اقتصادی و تکنیکی در مجموع 257/60 واریانس ضایعات تولیدی مرکبات را تبیین میکنند.
Abreu, M., De Groot, H. L., & Florax, R. J. (2005). A Meta‐Analysis of β‐Convergence: the Legendary 2%. Journal of Economic Surveys, 19(3), 389-420.
Andrea, V., Nadia, N., Teresa, R. M., & Andrea, had the highest effect on the total variance of
A. (2003). Analysis of some Italian lemon liquors (Limon cello). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 51(17), 4978-4983.
Bartelsman, E. J., & Wolf, Z. (2014). Forecasting aggregate productivity using information from firm-level data. Review of Economics and Statistics, 96(4), 745-755.
Gardiner, B., Martin, R., & Tyler, P. E. T. E. R. (2004). Competitiveness, productivity and economic growth across the European regions. Regional
Competitiveness, 30, 55.55-74.
Godfray, H. C. J., Beddington, J. R., Crute, I. R., Haddad, L., Lawrence, D., Muir, J. F., et al., (2010). Food security: the challenge of feeding 9 billion people. Science, 327(5967), 812-818.
Kasozi, M., & Mwegombi, W. (2008). Food Drying/Production Plant. In 2007 Second International Conference, August 20-22, 2007, Accra, Ghana (No. 52162). African Association of Agricultural Economists (AAAE).
OECD/FAO, 2012. OECD–FAO Agricultural Outlook 2012–2021 Available at: OECD Publishing and FAO http://dx.doi.org/10.1787/agrout look-2012-en, (Retrieved in June 2013).
Pagiola, S. (1995). Environmental and natural resource degradation in intensive agriculture in Bangladesh. Washington DC: World Bank.
Smit, M. J., van Leeuwen, E. S., Florax, R. J., & de Groot, H. L. (2015). Rural development funding and agricultural labour productivity: A spatial analysis of the European Union at the NUTS2 level. Ecological Indicators, 59, 6-18.
Srivastava, A. K., & Singh, S. (2009). Citrus decline: soil fertility and plant nutrition. Journal of Plant Nutrition, 32(2), 197-245.
Tilman, D., Balzer, C., Hill, J., & Befort, B. L. (2011). Global food demand and the sustainable intensification of agriculture. Proceedings of the National Academy of Sciences, 108(50), 20260-20264.
Van Oort, F. G., Burger, M. J., Knoben, J., & Raspe, O. (2012). Multilevel Approaches and the Firm‐Agglomeration Ambiguity in Economic Growth Studies. Journal of Economic Surveys, 26(3), 468-491.
Zheng, Y., He, S., Yi, S., Zhou, Z., Mao, S., Zhao, X., & Deng, L. (2010). Predicting oleocellosis sensitivity in citrus using VNIR reflectance spectroscopy. Scientia Horticulturae, 125(3), 401-405.