کاربرد روش میکرواستخراج مایع-مایع پخشی مبتنی بر تمرکزسازی سرمایشی، کوپلشده به کروماتوگرافیگازی بهمنظور اندازهگیری تعدادی از آفتکشهای ارگانوفسفره در نمونههای آبمیوه
محورهای موضوعی : روشهای نوین آزمایشگاهی
محمد رضا افشار مقدم
1
(مرکز ایمنی غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران)
جلیل خندقی
2
(استادیار،گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی ، سراب، ایران.)
کلید واژه: کروماتوگرافی گازی, آبمیوه, آفتکشهایارگانو فسفره, میکرواستخراج مایع-مایع پخشیمبتنی برتمرکزسازیسرمایشی,
چکیده مقاله :
آبمیوهها منبع غنی از ویتامینها، آمینواسیدها و املاح مختلف هستند و به عنوان نوشیدنی در سراسر جهان استفاده میشوند. میوهها به عنوان مواد خام آبمیوهها بهطور مرتب تحت تاثیر آفات، قارچها و حشرات متفاوت قرار میگیرند که منجر به کاهش کیفیت و کمیت آنها میگردد لذا از آفتکشهای گوناگون جهت جلوگیری از ضایعات وارده به محصولات کشاورزی بطور گستردهای استفاده میشود. با توجه به این نکات و با توجه به مصرف این مواد توسط انسانها، اندازهگیری باقیمانده آنها در میوهها و آبمیوهها بسیار حائز اهمیت میباشد. در این کار پژوهشی روش میکرواستخراج مایع-مایع پخشی مبتنی بر تمرکزسازی سرمایشی برای پیش-تغلیظ و استخراج تعدادی از آفتکشهای ارگانوفسفره از نمونههای آبمیوه ارزیابیشده و سپس اندازهگیری کمی آنها به روش کروماتوگرافی گازی انجام شدهاست. اثر عوامل موثر شامل نوع و حجم حلال استخراجکننده، دمای محلول آبی، حجم محلول هیدروکلریک اسید و قدرت یونی بر روی کارایی استخراج مورد بررسی قرارگرفته و بهینهسازی شد. تحت شرایط بهینه، کارایی روش پیشنهادی 4/92-9/64 درصد بهدست آمد. حدود تشخیص در محدودهی 3/4-67/0 میکروگرم بر لیتر و محدودهی خطی در گسترهی 4000-25/2 میکروگرم بر لیتر بدست آمدند. روش پیشنهادی ساده، قابل اعتماد و ارزان بوده و مصرف کم حلالهای آلی و زمان آنالیز کوتاه از دیگر مزایای آن میباشد.
preconcentration and determination of cadmium content in mussel samples. Food Control, 50: 901-906.
_||_