اثر مکمل جیره های برگ زیتون و پونه ی کوهی بر عملکرد، اکسیداسیون و فلور میکروبی گوشت سینه ی جوجه های گوشتی
محورهای موضوعی : میکروب شناسی صنعتی مواد غذائیندا صادقی رونیزی 1 , سیامک پارسایی 2 , وحید محمدی 3
1 - گروه علوم دام - دانشگاه یاسوج
2 - گروه علوم دامی - دانشگاه یاسوج
3 - علوم دام - دانشگاه تهران
کلید واژه: جوجه گوشتی, برگ زیتون, فلور میکروبی, پونهی کوهی,
چکیده مقاله :
هدف از این آزمایش بررسی تاثیر مکمل جیرهای برگ زیتون و پونهی کوهی بر عملکرد، اکسیداسیون و فلور میکروبی گوشت سینهی جوجههای گوشتی بود. به همین منظور تعداد 400 قطعه جوجهی گوشتی یک روزه سویهی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. تیمارها شامل؛ شاهد، 5 گرم برگ زیتون، 5 گرم پونهی کوهی، مخلوط 5 گرم برگ زیتون و پونهی کوهی و 50 گرم پادزیست اریترومایسین بود. مصرف خوراک و وزن بدن در طول دورهی آزمایش (0-42 روزگی) ثبت و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. در سن 42 روزگی، چهار جوجه از هر تیمار بطور تصادفی انتخاب و پس از توزین کشتار شدند و در نهایت خصوصیات لاشه ارزیابی شد. برای تعیین اکسیداسیون با اندازهگیری غلظت مالون دی آلدهید و برای شمار باکتریهای گوشت سینه با واحد تشکیل کلنی در گرم گوشت، نمونههایی از بافت سینهی جوجهها جدا کرده و در دمای 4 درجهی سانتیگراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد ضریب تبدیل غذایی در پرندگان تغذیه شده با اریترومایسین در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (04/0>P). میزان اکسیداسیون لیپید تفاوت معنیداری را بین تیمارها در روزهای 4، 6، 8، 10 و 12 در دورهی ذخیرهسازی آن در یخچال نشان داد (05/0>P). همچنین، شمار کل باکتریها موجود در گوشت سینه تا روز 8 ذخیرهسازی در یخچال، تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P). در مجموع، استفاده از مخلوط 5 گرم برگ زیتون و پونهی کوهی بهواسطهی کاهش اکسیداسیون و شمار باکتریهای گوشت، کمیت و کیفیت گوشت سینهی جوجههای گوشتی را بهبود میبخشد.
The purpose of this experiment was to investigate the effect of olive leaf and oregano supplement on performance, oxidation and microbial flora of breast broiler chickens. For this, 400 one-day-old Ross 308 broilers were used in a completely randomized design with 5 treatments and 4 replications. Treatments include; control, 5 g olive leaf, 5 g oregano, 5 g mixture of olive leaf and oregano and 50 g erythromycin . At 42 day of age, four birds from each treatment were randomly selected and euthanized by cervical dislocation. Finally, carcass characteristics were evaluated. To determine oxidation by measuring the concentration of malondialdehyde and for the number of breast meat bacteria per unit colony formation per gram of meat, samples were extracted from the breast tissue of the chickens and stored at 4 ° C. The results showed that a significant reduction in FCR was observed in the birds fed ERY compared to Control group (P < 0.04). Relative breast weight in control birds was low compared to other treatments (P <0.002). Lipid oxidation showed a significant difference between treatments on days 4, 6, 8, 10 and 12 during storage in the refrigerator (P < 0.05). Also, the erythromycin bacteria in breast meat up to day 8 of storage in the refrigerator was affected by the experimental treatments (P <0.05). Overall, the use of a mixture of 5 g of olive leaf and oregano improves the quantity and quality of broiler chickens by reducing the oxidation and TVC bacteria.
_||_