بررسی اثر پلاسمای سرد ضد سودوموناس آئروژینوزا تلقیح شده در گلاب
محورهای موضوعی : میکروب شناسی صنعتی مواد غذائیزینب رحمانی 1 , فاطمه محمدی 2 , رضا شرافتی چالشتری 3
1 - گروه لیزر و فوتونیک، دانشکده فیزیک، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
2 - گروه لیزر و فوتونیک، دانشکده فیزیک، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
3 - دانشگاه علوم پزشکی کاشان
کلید واژه: سودوموناس آئروژینوزا, پلاسما, گلاب,
چکیده مقاله :
فناوری پلاسمای سرد یکی از روش های نوین غیرحرارتی جهت میکروب زدایی در انواع مواد غذایی به واسطه ایجاد محیطی فعال و ذرات و فوتون های پُرانرژی است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر پلاسمای سرد فشار اتمسفری بر باکتری سودوموناس آئروژینوزا در محیط کشت و گلاب بود. در این مطالعه تجربی، باکتری سودوموناس آئروژینوزا تحت تاثیر پلاسما با فرکانس ۱۵ کیلوهرتز و در زمان های ۱۰، ۳۰، ۵۰ و ۷۰ ثانیه قرار گرفت. همچنین اثر پلاسما بر گلاب تلقیح شده با باکتری مذکور در غلظت CFU/mL ۱۰۵ در زمان نگهداری هفت روز در دمای محیطی بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری در زمان ۷۰ ثانیه و برابر ۳۱ میلی متر بود. بعلاوه اثر مهارکنندگی پلاسما بر روی سودوموناس آئروژینوزا در گلاب در مدت زمان نگهداری مشهود بود. بنابراین استفاده از پلاسما به عنوان یک روش غیرحرارتی و کاهنده میکروبی در صنعت گلاب پیشنهاد می گردد.
Cold plasma is a novel non-thermal food processing technology that uses reactive medium and energetic photons and particles, to inactivate contaminating microbes on various foods. The aim of this study was to investigate the effect of atmospheric pressure cold plasma on Pseudomonas aeruginosa in vitro and rose water. In this experimental study, P. aeruginosa was exposed to 15 kHz plasma for 10, 30, 50 and 70 seconds. The effect of plasma on rose water inoculated with the bacterium at a concentration of 105 CFU / mL during storage for 7 days at room temperature was also investigated. The results showed that the highest non-growth halo diameter in P. aeruginosa was 31 mm in 70 seconds treatment. In addition, the plasma had an inhibitory effect on growth of P. aeruginosa in rose water during storage. Therefore, the use of plasma as a non-thermal and microbial reducing method in the rose industry is recommended.
_||_