پتانسیل ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی بیوسورفکتانت جدا شده از لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی بر باکتری های بیماریزا
محورهای موضوعی : آلودگی میکروبی مواد غذائیفاطمه نوربخش 1 , علیرضا ورپایی 2 , سحر هنرمند جهرمی 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین- پیشوا ، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین- پیشوا ، ایران
کلید واژه: ", لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس", لاکتوباسیلوس کازئی", , ", بیوسورفکتانت", , ", بیوفیلم",
چکیده مقاله :
هدف: یکی از ویژگی های لاکتوباسیلوس ها توانایی آنها در تولید ترکیبات بیوسورفکتانت می باشد. در این تحقیق از بیوسورفکتانت لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ولاکتوباسیلوس کازئی جهت سنجش پتانسیل ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی علیه چهارباکتری بیماریزا شامل اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و اسینتوباکتر بومانی استفاده گردید.مواد و روش: استخراج بیوسورفکتانت از لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ولاکتوباسیلوس کازئی صورت گرفت، با استفاده از تکنیک آزمایشگاهی تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) جهت سنجش پتانسیل ضد میکروبی استفاده شد. همچنین از روش میکرو تیتر پلیت جهت سنجش پتانسیل ضد بیوفیلمی استفاده شد و نوع بیوفیلم هر سویه در حضور بیوسورفکتانت لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ولاکتوباسیلوس کازئی در غلظت های متفاوت مشخص شد.یافته ها: تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) برای سویه های پاتوژن بیشترین درصد مربوط به غلظت 125و250 میلی گرم برمیلی لیتر مشاهده شد. اثر ضد بیوفیلمی بیوسورفکتانت در غلظت های تقریبی mg/ml5/62، mg/ml 125 و mg/ml 250 مورد استفاده قرار گرفته است، تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی نتایج حالت حساس، نیمه حساس و مقاوم را نشان داد اما نتایج به دست آمده برای اسینتوباکتربومانی نشان می دهد به تمام دیسک های آنتی بیوتیکی مقاوم است.نتیجه گیری: بیوسورفکتانت جدا شده از لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس کازئی دارای خواص ضد باکتریایی در برابر باکتری های پاتوژن بود، همچنین بیوسورفکتانت لاکتوباسیلوس ها نشان داد که دارای قابلیت ضد بیوفیلمی می باشد.
Introduction: One of the characteristics of lactobacilli is their ability to produce biosurfactant compounds. In this research, the biosurfactant of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus casei was used to evaluate the antimicrobial and anti-biofilm potential against four pathogenic bacteria including Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa and Acinetobacter baumannii. Materials and methods: Biosurfactant extraction was done from Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus casei, using the method of determining the minimum growth inhibitory concentration (MIC) was used to determine the antimicrobial potential. Also, the micro titer plate method was used to measure the anti-biofilm potential and the type of biofilm of each strain was determined in the presence of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus casei biosurfactant in different concentrations.Results: Determination of the minimum inhibitory concentration (MIC) for pathogen strains, the highest percentage was observed at the concentration of 125 and 250 mg/ml. The anti-biofilm effect of biosurfactant has been used in the approximate concentrations of 62.5 mg/ml, 125 mg/ml and 250 mg/ml. Determination of antibiotic sensitivity showed the results of sensitive, semi-sensitive and resistant states, but the results obtained for Acinetobacter baumannii shows resistance to all antibiotic discs.Conclusion: The biosurfactant isolated from Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus casei had antibacterial properties against pathogenic bacteria, also the biosurfactant of Lactobacilli showed that it has anti-biofilm capability.
_||_