ردیابی انواع ژن های حدت در سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از گوشت مرغ در استان چهارمحال و بختیاری
محورهای موضوعی : فراورده های آبزیحسن ممتاز 1 , رضا قائد امینی 2 , منوچهر مومنی 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
2 - دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
3 - مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
کلید واژه: سالمونلا انتریتیدیس, عوامل حدت, سالمونلا تیفی موریوم, واکنش زنجیره ای پلی مراز, گوشت مرغ,
چکیده مقاله :
سالمونلوز، توسط باکتری های جنس سالمونلا ایجاد شده و یکی از شایع ترین بیماری های ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی میشود. این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی سروتیپ های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و ردیابی عوامل حدت در آنها انجام شد. به این منظور 620 نمونه گوشت مرغ از سوپرمارکت ها در استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری و پس از کشت و جداسازی سالمونلا و استخراج ژنوم، با روش واکنش زنجیرهای پلی مراز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 28 مورد از مجموع 620 نمونه به گونه های سالمونلا آلوده بودند که از بین آنها 12 مورد سالمونلا تیفیموریوم، 10 مورد سالمونلا انتریتیدیس و 6 مورد به سروتیپ های دیگر سالمونلا بودند. نتایج به دست آمده نشان داد که همه ی سویه های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده دارای عوامل حدت هستند. نتایج همچنین نشان داد که گونه های سالمونلا قادر به آلوده کردن گوشت مرغ می باشند، لذا رعایت دقیق فرآیند کنترل کیفی و بهداشتی گوشت مرغ بخصوص در کشتارگاه ها ضروری به نظر میرسد.
Abstract Salmonellosis, caused by bacteria from the genus Salmonella, is one of the most common foodborne illnesses and is manifested by diarrhea, mild fever, nausea, abdominal pains and even death. Its traditional diagnosis is based on culture, biochemical and serological techniques and for more accurate diagnosis several molecular methods have been developed. The epidemiology and prevalence of these bacteria in chicken meat samples is essentially unknown in Iran. in this study in order to isolation and characterization of Salmonella spp. 620 chicken meat samples were collected from supermarkets in Chaharmahal Va Bakhtiary Province, Iran. Genomic DNA was extracted from each sample and multiplex PCR method was developed. Results showed that 28 out of 620 samples (4.51%) were positive for Salmonella spp. and from these isolates 12 samples were S. typhimurium (1.93%), 10 samples were S. enteritidis (1.61%) and 6 samples were other species of Salmonella (0.96%). Results revealed that all of S. typhimurium and S. enteritidis isolates have virulence factors. Our results indicated that Salmonella spp. can contaminated chicken meat samples and it is essential to control the hygienic quality of chicken meat samples especially in slaughterhouse.
_||_