بهبود فعّالیّت آنزیمهای آنتیاکسیدان گیاه ذرّت (Zea mays L.) پساز آبیاری با آب مغناطیده
محورهای موضوعی : زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسممریم سلیمانی 1 , فائزه قناتی 2 , سمیه محمد علیخانی 3 , حسن زارع مایوان 4
1 - بخش علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2 - بخش علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3 - بخش علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4 - بخش علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
کلید واژه: آب مغناطیده, طیف رامان, گیاه ذرت, آنزیمهای آنتیاکسیدان, میدانهای مغناطیسی,
چکیده مقاله :
گرچه مکانیسم اصلی اثر میدانهای مغناطیسی برگیاهان هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما شواهد موجود حاکی ازدخالت این میدانها در افزایش مقدار گونههای فعّال اکسیژن و نیز فعالیت سیستم آنتیاکسیدانها در سلولهای گیاهیاست. دراین تحقیق،تأثیر میدان مغناطیسی بر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آب و اثر آبیاری با آب مغناطیده )پسازعبور از یک میدان مغناطیسی 110 میلیتسلا( برفعّالیّت سیستم آنتیاکسیدان گیاه ذرّت ) Zea mays L. ( بررسی شد.طیفهای رامان و FTIR آب قبل و بعداز قرارگرفتن درمعرض میدان مغناطیسی مقایسه شد. طیف رامان آب مغناطیدهباگروه کنترل تفاوتی نداشت، اما طیفهای FTIR آن افزایش شدت جذب را نشان داد. نتایج نشان میدهد که میدانمغناطیسی با افزایش درجهی آزادی پیوند های هیدروژنی سبب کاهش کشش سطحی شدهاست. درنتیجه، میزان حلالیّتآب افزایش یافتهاست. نتایج با افزایش فعّالیّت آنزیمهای کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز و نیز افزایش میزان آنتوسیانینهادر گیاهان تیمار شده با آب مغناطیده، نسبت به گروه شاهد معنیدار بود. افزایش فعّالیّت این دو آنزیم و افزایشآنتوسیانین همراه با عدم تغییر فعّالیّت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز که خود سبب تولید هیدروژن پراکسید میکند، سببممانعت از آسیب رسیدن به غشا و کاهش پراکسیداسیون لیپیدهای آن میشود. عدم افزایش آنزیم پراکسیداز نیز با حفظانعطاف پذیری دیوارهها سبب حفظ توان رشد در سلولهای گیاهان تیمار شده با آب مغناطیده شد.
Although the exact mechanism(s) of the effects of magnetic fields on plants is not completely understood, available evidences suggest that the effects of these fields are mediated by reactive oxygen species (ROS) and activity of antioxidant system. In the present study, the effects of a magnetic field (110 mT) on physical and chemical properties of water, and the effect of magnetized water on the antioxidant system activity of maize plants were investigated. Raman and FTIR absorption spectra of water before and after magnetization were compared. While the Raman spectrum of magnetized and normal water were identical, the intensity of FTIR absorption spectrum of magnetized water was significantly increased, suggesting changes in the distribution of hydrogen bound among water molecules and increase of its solubility. In comparison with the control plants, irrigation with magnetized water resulted in the increase of antioxidant enzymes activity i.e., SOD and CAT as well as increase of the contents of non-enzymatic compounds e.g., anthocyanins of the plants. In addition, lower amounts of H2O2, and lower activity of POD was observed in magnetized water-irrigated plants, compared to the control group. All together, these changes resulted in the maintenance of membrane integrity and improvement of growth and development of those plants which were irrigated with magnetized water.
[1] Balouchi H R., Sanavy A.2009, MElectromagnetic field impacton annual medics and dodder seed germination. IntAgrophys, 23: 111-115.
[2] Belyavskaya N A. 2004, Biological effects due to weak magnetic field on plants.Adv space Res, 1566–1574.
[3] Aladjadjiyan A. 2007,The use of physical methods for plant growing stimulation in Bulgaria. J Central EurAgric, 8: 369-380.
[4] Montagnier L., Aïssa J., Ferris S., Montagnier J -L., Lavallée C. 2009, Electromagnetic signals are produced by aqueous nanostructures derived from bacterial DNA sequences. Inter discip Sci Comput Life Sci, 1: 81-90.
[5] Taiz L., Zeiger E. 2002, Plant physiology, 3rd edn, Sinauer Associates, Sunderland, Mass.
[6] Ohata R., Tomita N., Ikada Y.2004, Effect of a static magnetic field on ion transport in a cellulose membrane. J Colloid InterfSci, 270: 413-416.
[7] Bour P.2002, Cluster model of liquid water and its IR spectroscopic response.Chem Phys Lett, 365: 82-88.
[8] Ji A C., Xie X C., Liu W M.2007, Quantum magnetic dynamics of polarized light in arrays of microcavities. Phys Rev Lett, 99: 183602-183605.
[9] Li Z. D., Li Q. Y., Li L. 2007, Soliton solution for the spin current in ferromagnetic nanowire.Phys Rev E, 76: 026605-026610.
[10] Chang K. T., Weng C. I. 2006, The effect of an external magnetic field on the structure of liquid water using molecular dynamics simulation. J Appl Phys, 100: 043917-043922.
[11] Toledo E. J. L., Ramalho T. C. 2008,Magriotis Z. M., Influence of magnetic field on physical–chemical properties of the liquid water. insights from experimental and theoretical models J MolStruct, 888: 409-425.
[12] Tian WX. Kuang YL., Mei ZP. 1991, Effect of magnetic water on seed germination, seedling growth and grain yeild of rice. Field Crop Abstracts.
[13] Hozayn M., Abdul Qados A. M. S. 2010, Magnetic water application for improving wheat (Triticumaestivum L.) crop production.AgricBiol J N Am, 1: 677-682.
[14] Hozayn M., Abdul Qados A. M. S. 2010, Irrigation with magnetized water enhances growthchemical constituent and yield of chickpea (Cicer arietinum L.). Agric Biol J N Am, 1: 671-676.
[15] Banu M. N. A.,Hoque A. 2009, WatanabeSugimoto M., Matsuoka K., Nakamura Y., ShimoishiY., Murata Y., Proline and glycinebetaine induce antioxidant defense gene ex p ression and suppress cell death in cultured tobacco cells under salt stress. J Plant Physiol, 166: 146-156.
[16] Lee, C., 2013. Corn Growth Stages. Special Report No. 48; Iowa State. Http: //maize. Agron. Iastate. Edu/corngrows. Html.
[17] Sahebjamei H., Abdolmaleki P., Ghanati F.2007, Effects of magnetic field on the antioxidant enzyme activities of suspension cultured tobacco cells.Bioelectromagnetics, 28: 42-47.
[18] Abdolmaleki P., Ghanati F., Sahebjamei H., Sabet Sarvestani A.2007, Peroxidase activity, lignifications and promotion of cell death in tobacco cells exposed to static magnetic field. Environmentalist, 27: 435– 440.
[19] Masukasu H., Karin O., Kyoto H. 2003, Enhancement of anthocyanin biosynthesis by sugar in radish (Raphanussativus) hypocotyls. Plant Sci, 164: 259-265.
[20] Krizek D. T., Kramer G. F. 1993,Upadyaya A., Mirecki R. M., UV-B response of cucumber seedling grown under metal halide and high pressure sodium/deluxe lamps.Physiol Plant, 88: 350-358.
[21] Bemani E., Ghanati F., Rezaei A., Jamshidi M. 2013, Effect of phenylalanine on Taxol production and antioxidant activity of extracts of suspension-cultured hazel (Corylusavellana L.) cells. J Nat Med, 67:446-451.
[22] Hajnoruzi A., Vaezzadeha M., Ghanati F., Jamnezhad H., Nahidian B. 2011, Growth promotion and a decrease of oxidative stress in maize seedlings by a combination of geomagnetic and weak electromagnetic fields. J of Plant Physiology, 168: 11231128.
[23] Lemus R. 2004,Vibrational excitations in H2O in the framework of a local model. J. Mol. Spectrosc, 225: 73-92.
[24] Janca A., Tereszchuk K., Bernath P. F., Zobov N. F., Shirin S. V., Polyansky O. L., Tennyson J. 2003, Emission spectrum of hot HDO below 4000 cm-1. J. Mol, Spectrosc, 219: 132-135.
[25] Kawamoto T., Ochiai S., Kagi H. 2004, Changes in the structure of water deduced from the pressure dependence of the Raman OH frequency. J. Chem, Phys, 120: 5867-5870.
[26] Ashrafi S. F., Behzad M., Naseri A., Ghafarian Malmiri H. 2012,The study of improvement of dispersive soil using Magnetic field. J Struct Engin Geotech, 2: 49-54.
[27] McMahon C. 2009, Investigation of the quality of water treated by magnetic fields. University of Southern Queensland Faculty of Engineering and Surveying, Undergraduate thesis.
[28] Gryta M. 2011,The influence of magnetic water treatment on CaCO3 scale formation in membrane distillation process. Sep and Purif Technol, 80: 293–299.
[29] Coey J. M. D., Cass S. 2000, Magnetic water treatment. Magn Magn Mater, 209: 71-74.
[30] Liburkin V. G., Kondratev B. S., Pavlyukova T. S. 1986, Action of magnetic treatment of water on structure formation of gypsum. Glass Ceram, 1: 101-105.
[31] Nasher S. H. 2008,The effect of magnetic water on growth of Chick-Pea seeds. Eng Tech, 26.
[32] Ghanati F., Abdolmaleki P., Vaezzadeh M., Rajabbeigi, E., Yazdani M. 2007, Application of magnetic field and iron in order to change medicinal products of Ocimumbasilicum. Environmentalist, 27: 429–434.
[33] Sinha S., Saxena R. 2006,Effect of iron on lipid peroxidation, and enzymatic and nonenzymatic antioxidants and bacoside-A content in medicinal plant Bacopamonnieri L. Chemosphere, 62:1340–1350.
[34] Pandolfini T., Gabbriellir R., Comparing C. 1992, Nickel toxicity and peroxidase activity in seedlings of Triticumaestivum L. Plant Cell & Environ, 15(6) 719-725.
[35] Turgay Cakmak, Zeynep E. Cakmak, Rahmi Dumlupinar, Turgay Tekinay. 2012, Analysis of apoplastic and symplastic antioxidant system in shallot leaves: Impacts of weak static electric and magnetic field. J Plant Physiol, 1066– 1073.
_||_