تعیین مقادیر هیستامین و رابطه آن با بار میکروبی در ماهی شوریده Otolithes ruber))نگهداری شده در یخ
محورهای موضوعی : بیولوژی دریاامیرمجتبی ستوده 1 , سهراب معینی 2 , پریسا نجاتخواه معنوی 3
1 - دانشکده علوم و فنون دریایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
2 - دانشکده علوم و فنون دریایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
3 - دانشکده علوم و فنون دریایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
کلید واژه: ماهی شوریده, پوترسین, آمین بیوژن, بار باکتریایی, نگهداری در یخ,
چکیده مقاله :
در این مطالعه، ماهیان شوریده نگهداری شده در یخ برای یک دوره 18 روزه ، غلظت آمین بیوژن هیستامین و ارتباط آن با تغییرات بار باکتریایی (باکتریهای سرمادوست و مزوفیل) در بازه های زمانی 3 روزه مورد بررسی قرار گرفت (روزهای صفر، 3، 6 ، 9 ، 12 ، 15 و 18 ). آمین بیوژن هیستامین در روز اول نگهداری ماهیان بوسیله دستگاه HPLC تشخیص داده نشد ( ردیابی نشد) و ردیابی این آمین از روزپنجم نگهداری بود. بهترین همبستگی (98=%2R) بین آمین هیستامین وبار باکتریایی مزوفیل یافت شد و این باکتریها، در طول دوره تفاوت معنی داری(05/0p<) را نشان دادند. غلظت اولیه هیستامین 49/1 میکروگرم بر گرم بود و در انتهای دوره به 21/14 میکروگرم بر گرم رسید که در این زمان بار باکتریایی مزوفیل به بیش از CFU/g 107 رسیده بود. بنظر می رسد که تغییرات سطوح هیستامین شاخص مناسبی برای ارزیابی تازگی ماهی شوریده بر اساس نتایج این تحقیق باشد.
In this study, the biogenic amine Histamine (BA) content of whole croaker(Otolithes ruber) was monitored during ice storage for a period of 18 days and related bacterial changes (psychrophiles and mesophiles) were studied every 3 days (0, 3, 6, 9, 12, 15 and 18th day ). Histamine was not detected in the first storage day by HPLC and this amine detected after 5 days. The best correlation (R2=0.98) were found among Histamine and mesophilic bacterial load also showed significant variation (P<0.05) during ice storage. Initial concentration of Histamine was 1.49µg/g and finally reached to 14.21 µg/g when mesophilic bacterial load reached over 107cfu/g. The level of Histamine seemed to be a suitable indicator freshness of Otolithes ruber.