بررسی اثرات استرس زدایی تغذیه لارو ماهی طلایی (Carasius auratus) با آرتمیای غنی شده با اسیدهای چرب غیر اشباع و ویتامین C
محورهای موضوعی : ارزیابی محیط زیسترویا رحمتی 1 , قباد آذری تاکامی 2 , مازیار یحیوی 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
2 - ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
کلید واژه: استرس, ماهی طلایی, ویتامین C, اسیدهای چرب غیر اشباع, آرتمیای غنی شده, تغذیه لاروی,
چکیده مقاله :
استفاده از غذای زنده در آبزی پروری از نظر بهبود کیفیت لاروها حائز اهمیت است. آرتمیای غنی شده با مواد مغذی ضروری خصوصاً اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره و ویتامین C جهت افزایش رشد، درصد بقا و مقاومت در برابر تنش های محیطی و بیماری های عفونی در گونه های مختلف آبزیان مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر ناپلیوس های آرتمیای غنی شده با مخلوطی از ویتامین C و اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره در تغذیه آغازین ماهی طلایی در یک دورة سه هفته ای بوده و اثر چهار تیمار غذایی با سه تکرار برای هر تیمار، بر لاروهای ماهی طلایی مورد ارزیابی قرار گرفت (تیمار 1: غذای کنسانتره تجاری (تیمار شاهد) تیمار2: ناپلیوس آرتمیای اینستار I، تیمار3: آرتمیای غنی شده با مخلوطی از اسیدهای چرب غیر اشباع و ویتامین C و تیمار4: مخلوط آرتمیای غنی شده و غذای کنسانتره (هر کدام به میزان 50%). نتایج نشانگر تفاوت معنی دار بین تیمارها از نظر رشد لاروها بود(05/0>P). میزان رشد لاروها در گروه تغذیه شده با مخلوط غذای کنسانتره و ناپلیوس آرتمیای غنی شده با اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره و آسکوربیل پالمیتات نسبت به سایر گروه ها به طور معنی داری بالاتر بود و تغذیه 100% با ناپلیوس های آرتمیا باعث کاهش رشد لاروها گردید.همچنین تفاوت معنی داری بین تیمارهای مختلف از نظر درصد بقا و مقاومت در برابر استرس حرارتی بالا و استرس کمبود اکسیژن، تفاوت معنی دار آماری مشاهده شد(05/0>P). بیشترین درصد بقا و مقاومت لاروها به استرس های محیطی، مربوط به گروه 100% تغذیه شده با ناپلیوس های آرتمیای غنی شده با مخلوط اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره و آسکوربیل پالمیتات بود.