اثرات استفاده از لیزوفسفولیپید در جیره بر عملکرد، شاخص های لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجههای خونی و ایمنی در جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف ترئونین
محورهای موضوعی : فصلنامه زیست شناسی جانوریمهدی بساره 1 , وحید رضائی پور 2 , روح اله عبداله پور 3 , سکینه اسدزاده 4
1 - گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائمشهر، ایران
2 - گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائمشهر، ایران
3 - گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائمشهر، ایران
4 - گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائمشهر، ایران
کلید واژه: رشد, جوجه گوشتی, قابلیت هضم, ترئونین, لیزوفسفولیپید,
چکیده مقاله :
استفاده از لیزوفسفولیپید در جیره جوجههای گوشتی به ویژه در دوره آغازین میتواند بخشی از مشکلات مربوط به هضم چربی را در پرنده مرتفع سازد. از طرفی، با توجه به نقش تعیین کننده ی ترئونین در شکل گیری ساختار جذبی در روده، این پژوهش در جهت تعیین اثرات استفاده از لیزوفسفولیپید بر عملکرد، خصوصیات لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای خونی و ایمنی در جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف اسید آمینه ترئونین انجام شد. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در 8 تیمار و 5 تکرار و در یک دوره 35 روزه استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی در قالب آرایش فاکتوریل 4 × 2 شامل دو سطح استفاده از لیزوفسفولیپید در جیره (صفر و 1/0 درصد) و چهار سطح اسید آمینه ترئونین (100، 105، 110 و 115 درصد احتیاجات) بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که در طی دوره 35 روزه این آزمایش، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در جوجههای گوشتی تغذیه شده با مکمل لیزوفسفولیپید بهبود یافت (05/0 p <). علاوه بر این، استفاده از سطوح بالاتر از 100 درصد احتیاجات ترئونین، ضریب تبدیل غذایی را بهبود بخشید (05/0 > p). از طرفی، استفاده از سطوح بالاتر از 100 درصد احتیاجات ترئونین و نیز مکمل لیزوفسفولیپید در جیره سبب افزایش قابلیت هضم پروتئین خام و چربی خام در جوجههای گوشتی شد (05/0 > p). استفاده از مکمل لیزوفسفولیپید سبب افزایش مقدار گلوکز سرم شد (05/0 > p). در حالی که سطح 105 درصد ترئونین جیره سبب کاهش معنیدار غلظت سرمی تری گلیسرید شد (05/0 > p). بنابراین، میتوان نتیجهگیری کرد که استفاده از مکمل لیزوفسفولیپید و سطوح بالاتر از 100 درصد احتیاجات ترئونین در جیره جوجههای گوشتی سبب افزایش عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی در جوجههای گوشتی شد.
This research was conducted in order to evaluate the use of lysophospholipid (LPL) supplement on performance, carcass characteristics, blood metabolites and nutrient digestibility in broiler chickens fed with different levels of threonine (Thr) amino acid. In this experiment, 400 male broilers of ROSS 308 strain were used with 8 treatments and 5 repetitions in a period of 35 days. The experiment was conducted in the form of a completely randomized design with a factorial arrangement of 4x2 including two levels of LPL in the diet (0 and 0.1%) and four levels of Thr (100, 105, 110 and 115% of requirement). Experimental diets were used for starter (0 to 10 days), grower (11 to 24 days) and finisher (25 to 35 days) phases. The results of this research showed that during the 35-day period, body weight gain and feed conversion ratio improved in broiler chickens fed with LPL supplement (p < 0.05). However, the use of LPL supplement did not have a significant effect on feed intake in broilers. In addition, feed conversion ratio was significantly higher in broilers fed with 100% Thr level compared to higher amounts of Thr requirements (p < 0.05). The use of levels higher than 100% of Thr requirements and LPL supplement in the diet increased the digestibility of crude protein and crude fat in broiler chickens (p < 0.05). The use of LPL supplement increased the serum concentration glucose (p < 0.05). While the level of 105% Thr in the diet caused a significant decrease in serum triglyceride concentration (P < 0.05). Based on the findings of this research, it can be concluded that the use of LPL supplement and levels higher than 100% of Thr requirements in the broiler chicken diet increased the growth performance and nutrient digestibility in broiler chickens.
21.Najafi R., Ahmar R., Tazehkand G.N. 2017. Effect of different dietary threonine levels on optimal growth performance and intestinal morphology in 1-14 days old Ross 308 broilers. Brazilian Journal of Poultry Science, 19:59-66.
22.Ospina-Rojas I.C., Murakami A.E., Oliveira C.A.L., Guerra A.F.Q.G. 2013. Supplemental glycine and threonine effects on performance, intestinal mucosa development, and nutrient utilization of growing broiler chickens. Poultry Science, 92(10):2724-2731.
23.Ren L., Shen D., Liu C., Ding Y. 2022. Protein Tyrosine and Serine/Threonine phosphorylation in oral bacterial dysbiosis and bacteria-host interaction. Frontiers in Cellular and Infection Microbiology, 11:1367.
24.Roofchaei A., Rezaeipour V., Vatandour S., Zaefarian F. 2019. Influence of dietary carbohydrases, individually or in combination with phytase or an acidifier, on performance, gut morphology and microbial population in broiler chickens fed a wheat-based diet. Animal Nutrition, 5:63-67.
31.Wang X., Herr R.A., Chua W.J., Lybarger L., Wiertz E.J., Hansen T.H. 2007. Ubiquitination of serine, threonine, or lysine residues on the cytoplasmic tail can induce ERAD of MHC-I by viral E3 ligase mK3. The Journal of Cell Biology, 177(4):613-624.
34.Zarrin-Kavyani S., Khatibjoo A., Fattahnia F., Taherpour K. 2020. Effect of threonine and potassium carbonate on broiler chicken performance, immunity, carcass traits, and small intestine morphology. Tropical Animal Health And Production, 52:943-953.
_||_