بررسی اثر مایکوریزا بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ذرت دانه ای
محورهای موضوعی : اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطرالولقاسم مرادقلی 1 , حمید رضا مبصر 2
1 - مرکز تحقیقات کشاورزی سیستان
2 - گروه زراعت .دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
کلید واژه: صفات زراعی, ذرت دانه ای, درصد پروتئین, قارچ مایکوریزا,
چکیده مقاله :
برای مطالعه اثر قارچ آربوسکولار مایکوریزا آزمایشی، بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در تابستان سال 1389 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان زهک به اجرا در آمد. این آزمایش شامل دو تیمار، که تیمار اول قارچ مایکوریزا از گونهGlomusmosseaدر دو سطح بدون تلقیح و تلقیح و تیمار دوم ارقام ذرت دانه ای در چهار سطحSC770،Tisa،SC7020وSC704بودند. نتایج آزمایش نشان داد، کاربرد قارچ آربوسکولار مایکوریزا بر ارتفاع بوته، عرض برگ پرچم، تعداد دانه در بلال در بوته و درصد پروتئین اثر معنی داری در سطح 1% آماری و بر طول برگ پرچم اثر معنی داری در سطح 5% گذاشته است.استفاده از قارچ آربوسکولار مایکوریزا بر قطر ساقه، تعداد برگ و وزن 100 دانه تاثیر معنی داری نداشت. استفاده از قارچ آربوسکولار مایکوریزا بر وزن 100 دانه ارقام تاثیر معنی داری در سطح 1% گذاشته و بر ارتفاع بوته و درصد پروتئین در سطح 5% تاثیر معنی داری گذاشت، اما بر قطر ساقه، تعداد برگ، طول برگ پرچم، عرض برگ پرچم، تعداد دانه در بلال در بوته تاثیر معنی داری نداشت.
d