ارزیابی اثرات آنتیباکتریال عصاره هیدروالکلی بومادران بر سالمونلاهای دارای ژن مقاومت به آنتیبیوتیک جدا شده از سگهای اسهالی
محورهای موضوعی :
پاتوبیولوژی مقایسه ای
ابوالفضل سلیمانی اصل
1
,
مریم کریمی دهکردی
2
1 - دانشآموخته دکترای حرفهای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
2 - استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
تاریخ دریافت : 1401/06/18
تاریخ پذیرش : 1401/06/18
تاریخ انتشار : 1400/12/01
کلید واژه:
بومادران,
سالمونلا,
سگ,
اسهال,
آنتی بیوتیک,
ژن مقاومت,
چکیده مقاله :
باکتری سالمونلا یکی از علل اصلی بیماریهای ناشی از غذا و نگرانیهای جدی سلامت انسان در سراسر جهان است. انتشار جهانی این باکتری یکی از معضلات در صنعت دامداری است. با توجه به شیوع مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکها، در این مطالعه به ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی بومادران بر سالمونلاهای دارای ژن مقاومت به آنتیبیوتیک جدا شده از سگهای اسهالی پرداخته شد. دین منظور نمونه مدفوع 83 سگ مبتلا به اسهال به وسیله سواپ سریعا در محیطهای افتراقی کشت داده شد. پس از تایید جدایههای سالمونلا در هر دو روش مولکولی و میکروبی، وجود ژنهای مقاومت آمینوگلیکوزیدها (aac(3)-IIa و aac(3)-Ia) بررسی گردید. در ادامه اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه بومادران و کمترین غلظت مهاری (minimum inhibitory concentration; MIC) بررسی شد. در نهایت نتایج در نرم افزار SPSS نسخه 20، تجزیه و تحلیل شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که، میزان شیوع باکتری سالمونلا در نمونه مدفوع سگهای اسهالی، 5/8 درصد بود. در بررسی MIC در بین گروههای مورد سنجش، کمترین غلظت مهاری بر حسب میلی گرم بر میلی لیتر برای سرووارهای واجد ژنهای aac(3)-Ia، aac(3)-IIa، aac(3)-Ia + aac(3)-IIa و جدایههای فاقد ژن مقاومت به ترتیب برابر با 3/66±2/78، 1/22±9/46، 0/00±5/62 و 2/44±8/93 بود. در بین این گروهها هیچ تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0<p). به عنوان یک نتیجه کلی با توجه به اینکه گیاه بومادران دارای ترکیبات مختلفی است که می تواند تاثیر قوی بر مهار میکروارگانسیم های مختلف داشته باشد،. لذا انتخاب راهکارهای درمانی صحیح همچون استفاده از گیاهان دارویی نظیر بومادران میتواند در کاهش میزان شیوع و همه گیری بیماریهای باکتریایی نقش موثری داشته باشد.
چکیده انگلیسی:
Salmonella is one of the leading causes of foodborne illness and serious health concerns worldwide. The high Prevalence of Salmonella is one of the problems in the livestock industry.
Due to the prevalence of resistance to antibiotics, in this study we evaluated the antibacterial effects of Yarrow hydroalcoholic extract on Salmonella with antibiotic resistance gene isolated from diarrhea dogs. For this purpose, fecal samples of 83 dogs with diarrhea were immediately cultured by swap in differential media. After confirmation of Salmonella isolates in both molecular and microbial methods, the presence of aminoglycoside resistance genes (aac (3) -IIa and aac (3) -Ia) was investigated. The antibacterial effect of yarrow extract and MIC (minimum inhibitory concentration) was investigated. Finally, the results were analyzed in SPSS 20 software. The results of the present study showed that the prevalence of Salmonella bacteria in the fecal sample of diarrhea dogs was 8.5%.In the MIC study among the measured groups, the lowest inhibitory concentration in mg/ml for strains with aac (3) -Ia, aac (3) -IIa, aac (3) -Ia + aac (3) -IIa and isolates without resistance genes were 78.2±66.3, 46.9±22.1, 62.5 and 93.8±44.2, respectively. No significant differences were observed between these groups (p>0.05). Due to the fact that yarrow has different compounds that can have a strong effect on the inhibition of various microorganisms. Therefore, choosing the right treatment strategies such as the use of medicinal plants like yarrow can play an effective role in reducing the prevalence and epidemic of bacterial diseases.
منابع و مأخذ:
Popoff MY, Le Minor LE. Salmonella. Bergey's Manual of Systematics of Archaea and Bacteria. 2015:1-.
Coburn B, Grassl GA, Finlay B. Salmonella, the host and disease: a brief review. Immunology and cell biology. 2007;85(2):112-8.
Jiu Y, Meng X, Hong X, Huang Q, Wang C, Chen Z, et al. Prevalence and characterization of Salmonella in three typical commercial pig abattoirs in Wuhan, China. Foodborne Pathogens and Disease. 2020;17(10):620-7.
Tauxe RV. Salmonella: a postmodern pathogen. Journal of food protection. 1991;54(7):563-8.
Ochiai RL, Wang X, Von Seidlein L, Yang J, Bhutta ZA, Bhattacharya SK, et al. Salmonella paratyphi A rates, Asia. Emerging infectious diseases. 2005;11(11):1764.
Wray C, Wray A. Salmonella in domestic animals. 2000.
Wray C, Wray A. Salmonella in domestic animals: Cabi; 2000.
Pezzella C, Ricci A, DiGiannatale E, Luzzi I, Carattoli A. Tetracycline and streptomycin resistance genes, transposons, and plasmids in Salmonella enterica isolates from animals in Italy. Antimicrobial agents and chemotherapy. 2004;48(3):903-8.
Molina A, Granados-Chinchilla F, Jiménez M, Acuna-Calvo MT, Alfaro M, Chavarría G. Vigilance for Salmonella in feedstuffs available in Costa Rica: Prevalence, serotyping and tetracycline resistance of isolates obtained from 2009 to 2014. Foodborne Pathogens and Disease. 2016;13(3):119-27.
Yukawa S, Uchida I, Tamura Y, Ohshima S, Hasegawa T. Characterisation of antibiotic resistance of Salmonella isolated from dog treats in Japan. Epidemiology & Infection. 2019;147.
Rodrigues GL, Panzenhagen P, Ferrari RG, Dos Santos A, Paschoalin VMF, Conte-Junior CA. Frequency of antimicrobial resistance genes in Salmonella from Brazil by in silico whole-genome sequencing analysis: an overview of the last four decades. Frontiers in Microbiology. 2020;11:1864.
Gharieb RM, Tartor YH, Khedr MH. Non-Typhoidal Salmonella in poultry meat and diarrhoeic patients: prevalence, antibiogram, virulotyping, molecular detection and sequencing of class I integrons in multidrug resistant strains. Gut pathogens. 2015;7(1):1-11.
Alam SB, Mahmud M, Akter R, Hasan M, Sobur A, Nazir KNH, et al. Molecular detection of multidrug resistant Salmonella species isolated from broiler farm in Bangladesh. Pathogens. 2020;9(3):201.
Saeidnia S, Gohari A, Mokhber-Dezfuli N, Kiuchi F. A review on phytochemistry and medicinal properties of the genus Achillea. DARU: Journal of Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences. 2011;19(3):173.
Majnooni M, Mohammadi-Farani A, Gholivand M, Nikbakht M, Bahrami G. Chemical composition and anxiolytic evaluation of Achillea Wilhelmsii C. Koch essential oil in rat. Research in pharmaceutical sciences. 2013;8(4):269.
Javidnia K, Miri R, Sadeghpour H. Composition of the volatile oil of Achillea wilhelmsii C. Koch from Iran. 2004.
Sin M, Yoon S, Kim Y, Noh E, Seo K, Lee Y. Molecular characteristics of antimicrobial resistance determinants and integrons in Salmonella isolated from chicken meat in Korea. Journal of Applied Poultry Research. 2020;29(2):502-14.
Arabi H, Pakzad I, Nasrollahi A, Hosainzadegan H, Jalilian FA, Taherikalani M, et al. Sulfonamide resistance genes (Sul) M in extended spectrum beta lactamase (ESBL) and non-ESBL producing escherichia coli isolated from Iranian hospitals. Jundishapur Journal of Microbiology. 2015;8(7).
Sánchez‐Salazar E, Gudiño ME, Sevillano G, Zurita J, Guerrero‐López R, Jaramillo K, et al. Antibiotic resistance of Salmonella strains from layer poultry farms in central Ecuador. Journal of applied microbiology. 2020;128(5):1347-54.
Plumb ID, Schwensohn CA, Gieraltowski L, Tecle S, Schneider ZD, Freiman J, et al. Outbreak of Salmonella Newport infections with decreased susceptibility to azithromycin linked to beef obtained in the United States and soft cheese obtained in Mexico—United States, 2018–2019. Morbidity and Mortality Weekly Report. 2019;68(33):713.
Eng S-K, Pusparajah P, Ab Mutalib N-S, Ser H-L, Chan K-G, Lee L-H. Salmonella: a review on pathogenesis, epidemiology and antibiotic resistance. Frontiers in Life Science. 2015;8(3):284-93.
SD A. Warnick LD. Wiedmann M. Antimicrobial resistance in nontyphoidal Salmonella. J Food Prot. 2007;70:780-90.
Sichani MM, Amjad L, Mohammadi-Kamalabadi M. Antibacterial activity of methanol extract and essential oil of Achillea wilhelmsii against pathogenic bacteria. Zahedan Journal of Research in Medical Sciences. 2011;13(3).
Samadi N, Pakzad I, Sefidan AM, Hosainzadegan H, Tanomand A. Study of aminoglycoside resistance genes in enterococcus and salmonella strains isolated from ilam and milad hospitals, Iran. Jundishapur journal of microbiology. 2015;8(4).
Ebrahimi Kahrizsangi A, Habibian Dehkordi S, Hakimi Alni R, Dokhtfaraj M, Hemati M. Investigation of antibacterial activity of essential oil from arial part of Achellia millefolium against some gram-positive bacteria isolated from bovine mastitis in Shahrekord district. Veterinary Researches & Biological Products. 2017;30(3):78-84.
_||_