ارزیابی آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی دانه کاروتنوئیدی گونه رودوتورولا گلوتینیس بر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از ورم پستان گاو
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایسهیلا نیسی 1 , منصور منصور بیات 2 , تقی زهرایی صالحی 3 , بهاره رحیمیان ظریف 4 , رامک یحیی رعیت 5
1 - گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3 - گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
5 - گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
کلید واژه: استافیلوکوکوس اورئوس, رودوتورولا گلوتینیس, مخمر, مقاومت میکروبی, ورم پستان,
چکیده مقاله :
ورم پستان بهعنوان پرهزینهترین بیماری گاوهای شیری، سالیانه خسارات زیادی را به صنعت دامپروری در جهان وارد می سازد. یکی از مهمترین باکتریهای ایجاد کننده ورم پستان بالینی در گاوها، استافیلوکوکوس اورئوس است که به اکثر آنتیبیوتیکهای رایج در دنیا مقاوم شده است. از این رو محققان در پی روشهای نوین در درمان چنین عفونتهای شدهاند که رنگدانههای میکروارگانیسمها نیز جزء این موضوعات قرار میگیرد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر رنگ دانههای کاروتنوئیدی تولید شده توسط مخمر رودوتورولا گلوتینیس روی جدایههای ورم پستانی استافیلوکوکوس اورئوس بود. برای جداسازی استافیلوکوکوس اورئوس، از شیر ۱۰۰راس گاو مبتلا به ورم پستان نمونه برداری انجام شد و ژن femA برای تایید مولکولی در بین جدایههای مشکوک به استافیلوکوکوس، با استفاده از روش PCR شناسایی گردید. همچنین جدایه رودوتورولا گلوتینیس بدست آمده از یکی از نمونه های ورم پستانی مورد بررسی بیشتر قرار گرفته و بعنوان نمونه مخمر تولید کننده پیگمان مورد استفاده قرار گرفت. نتایج مطالعات نشان داد که اثرمهارکنندگی بر روی رشد استافیلوکوکوس با استفاده از رنگدانه استخراج شده از رودوتورولا گلوتینیس کاملا مشهود بوده و بیش از 80 درصد نمونههای استافیلوکوکوس اورئوس به رنگدانه اخذ شده از رودوتورولا گلوتینیس با غلظت 200 میکروگرم حساس گزارش شد. همچنین علاوه بر استافیلوکوکوس اورئوس بعنوان یکی از عوامل مسبب اورام پستان در دامهای شیری، مخمر رودوتورولا گلوتینیس نیز میتواند خود بعنوان عامل ایجاد کننده ورم پستان باشد. ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪه در اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻧﺸﺎن ﻣﯽ دﻫﺪ ﮐﻪ رﻧﮕﺪاﻧﻪ ﻫﺎی ﺟﺪاﺳﺎزی ﺷﺪه از رودوتورولا گلوتینیس مهار رشدی بسیار خوبی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس بعنوان یکی از عوامل مسبب ورم پستان در گاو را داشته و با توجه به افزایش مقاومت میکروبی این عامل، ﻣﯽ ﺗﻮان از اﯾﻦ رﻧﮕﺪاﻧﻪ ﻫﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺑﻪ ﺟﺎی آنتی بیوتیکهای سنتتیک و کاهش مقاومت میکروبی اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﻮد.
Mastitis, as a most costly disease of dairy cows, causes a lot of damage to the livestock industry in the world every year. One of the most important bacteria which causes clinical mastitis in cattle is S. aureus, which has become resistant to most common antibiotics in veterinary medicine. Therefore, researchers are looking for new methods in the treatment of such infections, in which the pigments of microorganisms fall into this category. The aim of this recent study was to optimize the production of carotenoid pigments by Rhododorula yeast and to investigate its antimicrobial effect on S. aureus isolates To isolate S. aureus, samples were taken from the milk of 100 cows with mastitis and the femA gene was identified for molecular confirmation among suspicious isolates of Staphylococcus by PCR method. Also, the isolate of R. glutinis obtained from one of the samples of mastitis was further examined and used as a sample of yeast producing pigment. The results showed that in addition to S. aureus as one of the causative agents of mastitis in dairy cattle, but also the yeast R. glutinis can be a causative agent of mastitis. The inhibitory effect on the growth of Staphylococcus using the pigment extracted from R. glutinis was also quite evident and more than 80% of S. aureus isolates were sensitive to the pigment at a concentration of 200 μg. R. glutenis inhibits excellent growth in S. aureus as one of the leading causes of mastitis in cows. The cause is the appearance of synthetic antibiotics and the reduction of microbial resistance.
https://doi.org/10.1080/01652176.2007.9695224
_||_