مطالعه اثر بازدارندگی اسانس مرزه بختیاری و مرزه خوزستانی بر بیان ژن کپسول (epsD) باکتری لاکتوکوکوس گارویه با استفاده از Real Time PCR
محورهای موضوعی : میکروبیولوژیحسین مومنی 1 , مهدی رئیسی 2 , حاجیه قاسمیان صفایی 3 , حسن ممتاز 4
1 - گروه بهداشت آبزیان، دانشگاه شهید چمران، اهواز
2 - گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. و مرکز تحقیقات مواد غذایی، دانشکده تغذیه و مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
4 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد
کلید واژه:
چکیده مقاله :
لاکتوکوکوس گارویه عامل بیماری لاکتوکوکـوزیس یکـی از مهمتـرین بـاکتری هـای بیماری زا در ماهیان به حساب مـی آیـد. بررسی حاضر با هدف مطالعه اثر بازدارندگی غلظتهای مختلف اسانس گیاه مرزه بختیاری و مرزه خوزستانی بر بیان ژن کپسول (epsD) باکتری لاکتوکوکوس گارویه عامل بیماری لاکتوکوکوزیس ماهیان انجام پذیرفت. به منظور انجام این مطالعه، باکتری دارای ژن epsD در مجاورت حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) اسانس ها برابر با μl/ml 12/0 قرار گرفت و میزان بیان ژن مربوطه با استفاده از Real Time PCR بررسی گردید. نتایج نشان داد که بیان ژن در باکتری های مجاورت داده شده با غلظت MIC اسانس ها کاهش یافت. نتایج همچنین حاکی از کاهش بیان ژن مذکور متعاقب افزایش غلظت اسانس بود. اگر چه میزان تأثیر مرزه بختیاری بر بیان ژن کپسول بیش از مرزه خوزستانی بود. از این رو استفاده از اسانس مرزه بختیاری و مرزه خوزستانی به منظور کنترل و پیشگیری بیماری لاکتوکوکوزیس به واسطه ممانعت از بیان ژن کپسول توصیه می شود.
- احمدی، ش.، سفیدکن، ف.، باباخانلو، پ.، عسگری، ف.، خادمی، ک.، ولیزاده، ن. و کریمیفر، م.ع. (1388). مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس مرزه بختیاری در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل در رویشگاه مزرعه. فصلنامه علمی پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی ایران، دوره 25، شماره 2، صفحات 159-169.
- انصاری، م.، سلطانی، م.، حسینی، ا و کمالی، ا. (1393). مطالعه اثر اسانس مرزه خوزستانی (Satureja khuzestanica) بر ممانت از رشد باکتری لاکتوکوکوس گارویه در گوشت قزل آلای رنگین کمان در دمای یخچال. مجله میکروب شناسی مواد غذایی، دوره دوم، شماره 3، صفحات 33-39.
- بهادر، ع.، ساقی، ح.، عطایی، ر. و اسماعیلی، د. (1394). بررسی تاثیر اسانس الکلی گیاه مرزه خوزستانی بر روی بیان ژن مرتبط با بیوفیلم اسینتوباکتربومانی (bap) به روش .Real time PCR مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، دوره 9، شماره 1، صفحات 49-42.
- سلطانی، م. (1380). بیماریهای آزاد ماهیان. انتشارات دانشگاه تهران، تهران، صفحه 175.
- سلطانی، م. و ترحمی، م. (1387). مطالعه استرپتوکوکوزیس/ لاکتوکوکوزیس در برخی مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان فارس، اولین کنگره بین المللی بهداشت و بیماریهای آبزیان، تهران، ایران.
- رحیمی پردنجانی، م.، رئیسی، م. و علیشاهی، م. (1394). مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی اسانسهای گیاهی علیه باکتریهایLactococcusgarvieae,Yersiniaruckeri و Aeromonashydrophila. مجله علمی شیلات ایران، دوره 24، شماره 4، صفحات 64-55.
- مقیمی، م.، سلطانی، م.، میرزرگر، س. و قدرت نما، م. (1392). تأثیر اسانسهای اوکالیپتوس کامالدولنسیس، پونة معطر و آلوئه ورا در رفتار رشد باکتریهای استرپتوکوکوساینیایی و لاکتوکوکوس گارویه، عامل استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس در مزارع قزل آلای رنگین کمان کشور و مقایسة آن با کلرآمین. نشریه شیلات (مجله منابع طبیعی ایران)، دوره 66، شماره 2، صفحات 105-118.
- موری بختیاری، ن.، طولابی دزفولی، ز.، سلیمانی، ب. و محمدیان، ت. (1395). اثر برونتنی عصاره هیدروالکلی پوست درخت گردو بر برخی پاتوژنهای باکتریایی ماهی. مجله دامپزشکی ایران، دوره 12، شماره 2، صفحات 108-103.
-
Akhlaghi, M., Keshavarzi, M. (2003). Occurrence ofstreptococcosis in rainbow trout fish farms in Fars Province. Iranian Journal of Veterinary Research, 3: 183-189.
-
Burt S. (2004). Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods--a review. International journal food microbiology.; 94:223-5
-
Carvalho, M.G., Vianni, M.C., Elliot, J.A., Reeves, M., Facklam, R.R., Teixeira, L.M. (1997). Molecular analysis of Lactococcus garvieae and Enterococcus gallinarum isolated from water buffalos with subclinical mastitis. Advances in Experimental Medicine and Biology, 418: 401-404.
-
Chen, S.C., Liaw, L.L., Su, H.Y., Ko, S.C., Wu, C.Y. (2002). Lactococcus garvieae, a cause of disease in grey mullet, Mugil cephalus L, in Taiwan. Journal of Fish Disease, 25: 727-32.
-
Chen, S.C., Lin, Y.D. (2001). Lactococcus garvieae infections in the giant fresh water prawn Macrobranhium rosenbergii confirmed by polymerase chain reaction and 16S rRNA sequencing. Diseases of aquatic organisms, 45: 45-52.
-
Du, E., Gan, L., Li, Z., Wang, W., Liu, D., Guo, Y. (2015). In vitro antibacterial activity of thymol and carvacrol and their effects on broiler chickens challenged with Clostridium perfringens. Journal of Animal Science and Biotechnology, 24: 58-59.
-
Esmaeili D, Mobarez AM, Tohidpour A. (2012). Anti-helicobacter pylori activities of shoya powder and essential oils of thymus vulgaris and eucalyptus globulus. Open Microbiology Journal, 6: 65-9.
-
Ghasemi Pirbalouti, A., Nikobin, V., Momeni, M., Malek Poor, F., Hamedi, B. (2011). Antibacterial Activity of Iranian Medicinal Plants Against Streptococcus iniae Isolated from Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). Archives of Biological Sciences, 63: 59-66.
-
Goudarzi, M.A., Hamedi, B., Malekpoor, F., Abdizadeh, R., Ghasemi Pirbalouti, A. Raissy, M. (2011). Sensitivity of Lactococcus garvieae isolated from rainbow trout to some Iranian medicinal herbs. Journal of Medicinal Plants Research, 5: 3067-3073.
-
Mahmoodi, A., Roomiani, L., Solatni, M., Akhondzadeh Basti, A., Kamali, A., Taheri, Sh. (2012). Chemical composition and antibacterial activity of essential oils and extracts from Rosmarinus officinalis, Zataria multiflora, Anethum graveolens and Eucalyptus globulus. Global Veterinaria, 9: 73-79.
-
Magi, G., Marini, E., Facinelli, B. (2015). Antimicrobial activity of essential oils and carvacrol, and synergy of carvacrol and erythromycin, against clinical, erythromycin-resistant Group A Streptococci. Frontiers in microbiology, 6: 165-169
-
Nostro, A., Papalia, T. (2012). Antimicrobial activity of carvacrol: current progress and future prospective. Recent Patent of Anticencer Drug Discovery, 7: 28-35.
-
Nwodo, U.U., Green, E., Okoh, A.I. (2012). Bacterial exopolysaccharides: functionality and prospects. International Journal of Molecular Science, 13: 14002-14015.
-
Raissy, M., Ansari, M. (2011). Antibiotic susceptibility of Lactococcus garvieae isolated from rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). African Journal of Biotechnology, 8: 1473-1476.
-
Sefidkon, F., Jamzad, Z., and Mirza, M. (2004). Chemical variation in the essential oil of Satureja sahandica from Iran. Food Chemistry, 88: 325-328.
-
Soltani, M., Mohamadian, S., Ebrahimzahe-Mousavi, H. A., Mirzargar, S., Taheri-Mirghaed, A., Rouholahi, S., & Ghodratnama, M. (2014). Shirazi thyme (Zataria multiflora) essential oil suppresses the expression of the epsD capsule gene in Lactococcus garvieae, the cause of lactococcosis in farmed fish. Aquaculture,433: 143-147.
-
Soltani, M., Ghodratnama, M., Ebrahimzade-Mosavi, H., Nikbakht Borojeni, G., Mohamadian, S., Ghasemian, M. (2014). Shirazi thyme (Zataria multiflora Boiss) and Rosemary (Rosmarinus officinalis) essential oils repress expression of sagA, a streptolysin S-related gene in Streptococcus iniae. Aquaculture, 433: 248-252.
-
Soltani, M., Nikbakht, G.H., Mousavi, H., Ahmadzadeh, N. (2008). Epizootic outbreak of lactococcosis caused by Lactococcus garvieae in farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) in Iran. Bulletin of European Association of Fish Pathologists, 28: 207-712.
-
Zarrin, M., Amirrajab, N., Sadeghi-Nejad, B. (2010). In vitro antifungal activity of Satureja Khuzestanica jamzad against Cryptococcus neoformans. Pakistan Journal of Medical Sciences, 26: 880-882.