الگوی غذایی و خطر ابتلا به سرطان پروستات
محورهای موضوعی : زیست شناسی
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد
2 - دانشجوی کارشناسی ارشد
کلید واژه: رژیم غذایی غربی, سرطان پروستات, تحلیل عاملی, الگوی غدایی, رژیم غذایی سالم,
چکیده مقاله :
طی تحلیل عاملی انجام گرفته 2الگوی غذایی شناسایی گشت. الگوی غذایی غربی با مصرف بالای شیرینی ها، مربا و کمپوت، مایونز، نوشابه ها، میان وعده های شور، چربی های جامد، لبنیات پرچرب، سیب زمینی سرخ شده، اعماء و احشا ، گوشت قرمزو فراوری شده، غذاهای آماده، چای و قهوه،غلات تصفیه شده و الگوی غذایی سالم با مصرف بالاتر روغن های مایع، حبوبات، مغزها، میوه ها، مرغ و ماهی، غلات کامل و تخم مرغ ،سبزی جات و لبنیات کم چرب بود.پس از تعدیل تاثیر مخدوشگرهای احتمالی کسب نمره ی بالاتر از الگوی رژیم غذایی غربی به طور معنا داری(P < 0.05)با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بود(نسبت شانس 2.33 ؛ فاصله اطمینان 95%،9/4 تا 1/1) در مقابل کسب نمره بالا از الگوی غذایی سالم ارتباط معنا داری (P < 0.05) با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات داشت(نسبت شانس 25/0 ؛ فاصله اطمینان 95%،53/0 تا11/0). نتیجهگیری:افراد با رژیم غذایی نزدیک به الگوی غذایی غربی غنی از غلات تصفیه شده،گوشت قرمز و فراوری شده و مواد پرچرب و سرخ شده خطر ابتلای بیشتری به سرطان پروستات دارند در مقابل افرادی که رژیم غذایی انها به الگوی غذایی سالم نزدیک تر باشد خطر ابتلای انها به سرطان پروستات کمتر می باشد.
Factor analysis was conducted over two dietary patterns were identified. Western dietary pattern with high consumption of sweets, jams and preserves, mayonnaise, soft drinks, salty snacks, solid fats, high fat dairy products, fried potatoes, Ama’ and viscera, meat and processed foods, tea and coffee , a healthy diet with a higher intake of refined grains and cooking oils, legumes, nuts, fruits, poultry and fish, whole grains, eggs, vegetables and low-fat dairy Bvd.ps adjusting for the impact of possible turbulence earn higher scores the Western pattern diet significantly (P <0.05) were associated with increased risk of prostate cancer (odds ratio 2.33; 95% CI, 9/4 to 1/1) in front earn a high score of a healthy diet significant relationship (P <0.05) with a reduced risk of prostate cancer (OR = odds of 25/0, 95%, 53/0 to 11/0). lower risk of prostate cancer.People with a diet rich in refined grains close to the Western dietary pattern, red and processed meat and high-fat and fried food more risk of prostate cancer versus those who risk their diet is closer to a healthy diet lower risk of prostate cancer.