بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و دارچین ( Cinnamomum Verum) برتشکیل بیوفیلم سویههای بالینی استافیلوکوکوس اورئوس
محورهای موضوعی : میکروب شناسی
پریسا رحمتی
1
,
فاطمه نوربخش
2
,
عباس پازکی
3
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
2 - دانشیار،گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
3 - استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
کلید واژه: بیوفیلم, دارچین, استافیلوکوکوس اورئوس, آویشن شیرازی,
چکیده مقاله :
هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری بیماریزای مهم انسانی بوده و یکی از پاتوژنهایی است که بهطور شایع عفونتهای در ارتباط با بیوفیلم را در کلینیک ایجاد میکند. مقاومت آنتی بیوتیکی در استافیلوکوکوس اورئوس انتشار جهانی پیدا کرده و یکی از مشکلات جدی جهت درمان بیماران است. مواد و روشها: پژوهش حاضر به بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و دارچین Cinnamomum Verum)) بر تشکیل بیوفیلم در سویههای استافیلوکوکوس اورئوس پرداخته است. در این مطالعه تعداد 20 نمونه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس از ادرار بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان طالقانی تهران جداسازی شد.آزمون میکرودایلوشن براث جهت تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس آویشن شیرازی و دارچینبر روی سویههای مورد مطالعه انجام شد. توانایی تشکیل بیوفیلم در سویههای جمعآوری شده به روش میکروتیترپلیت ارزیابی و اثر اسانس آویشن شیرازی و دارچین بر تشکیل بیوفیلم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: در این مطالعه 75% سویههای استافیلوکوکوس اورئوس، بیوفیلم قوی و 25% بیوفیلم متوسط تشکیل دادند. تیمار سویههای استافیلوکوکوس اورئوس با اسانس آویشن شیرازی در غلظت MIC موجب تشکیل 40% بیوفیلم ضعیف شد و 60% سویهها، بیوفیلم تشکیل ندادند. تیمار سویهها با اسانس دارچین در غلظتMIC به صورت 25% بیوفیلم قوی و 75% بیوفیلم متوسط مشاهده شد. مطالعه حاضر نشاندهنده تأثیر اسانسهای آویشن شیرازی و دارچین در کاهش تشکیل بیوفیلم سویههای استافیلوکوکوس اورئوس میباشد.
Objectives: Staphylococcus aureus is an important human pathogenic bacterium and one of the pathogens that commonly causes biofilm infections in the clinic. Antibiotic resistance has spread worldwide in Staphylococcus aureus and is a serious problem for the treatment of patients. In this study, the effect of thyme essential oil of Shirazi and cinnamon on the formation of biofilm in Staphylococcus aureus strains has been investigated. Methods: In this study, 20 clinical samples of Staphylococcus aureus were isolated from the urine of patients admitted to the intensive care unit of Taleghani Hospital in Tehran. The microdilution test was performed to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) of Zataria multiflora and cinnamon essential oils on strains. The ability of biofilm formation in the collected strains was assessed by microtiterplate and the effects of Zataria multiflora and cinnamon essential oils were evaluated on biofilm formation. Results: In this study, 75% of Staphylococcus aureus strains formed strong biofilm and 25% moderate biofilm. Treatment of Staphylococcus aureus strains with Zataria multiflora essential oils in MIC concentration revealed that biofilm formation were 40% weak and 60% strains did not form biofilm. Treatment of strains with cinnamon essential oil at MIC concentration was observed to be 25% strong biofilm and 75% moderate biofilm. The present study shows the effect of essential oils of Zataria multiflora and cinnamon in reducing the biofilm formation of Staphylococcus aureus strains.
[In Persian]
_||_