بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی در عصاره دانه، پوست و آب چند نمونه انار ایرانی
محورهای موضوعی : فیتوشیمی
1 - Qom Branch, Islamic azad University
کلید واژه: فعالیت آنتی اکسیدانی, آزمون DPPH, تانن, فلاونوئید, انار خراسان, انار ساوه, انار قم, انار یزد,
چکیده مقاله :
هدف: در این تحقیق، مطالعه بر روی چند جمعیت انار از شهرهای مختلف ایران ازجمله: قم، ساوه، خراسان و یزد (انار قجاق و دانه سیاه قم، ملس ساوه، میخوش یزد و شیشه گپ خراسان) انجام شد. بدین منظور، ویژگی هایی چون، میزان و نوع ترکیبات موجود در عصاره، فعالیت آنتی اکسیدانی و ارزیابی میزان مواد مؤثره تانن و فلاونوئید مورد توجه قرار گرفت.مواد و روش ها: به منظور استخراج عصاره، آب و پوست خشک شده گیاه به طور جداگانه در آب و متانول خیسانده شد. سپس حلال با استفاده از روتاری جدا و پس از خشک شدن عصاره توسط آون خلاء، نمونهها در آزمون ضداکسیدانی روشهای احیاء رادیکال آزاد DPPH)) مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج: یافته های حاصل از آزمون ضداکسیدانی نشان گر این بود که عصاره پوست انار گونه ملس ساوه در حلال متانول بیشترین اثر آنتی اکسیدانی را دارد. تست تانن بر روی اناردانه سیاه قم و یزد انجام شده و مشخص گردید که دانه سیاه قم بیشترین میزان ترکیبات تانن را دارد. بر اساس نتایج حاصل از تست فلاونوئید، این انار بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد. درآخر ترکیب شیمیایی آب انار دانه سیاه استان قم شناسایی شد . نتیجه گیری: این نتایج نشان داد که انار دانه سیاه قم دارای مقادیر زیادی قندهای طبیعی است. هم چنین با مقایسه مقدار تانن در نمونه ها، مشاهده شد که مقدار کل آن در نمونه انار میخوش یزد بیشتر از دانه سیاه قم بوده، اما مقدار فلاونوئید موجود در دانه سیاه قم بیشتر از یزد است.
Objective: In this research, a study was performed on several pomegranate populations from different cities of Iran, including: Qom, Saveh, Khorasan and Yazd (Qajagh poand black seed of Qom, Yazd Mikhosh and Khorasan glass pomegranate). For this purpose, characteristics such as the amount and type of compounds in the juice, antioxidant activity and evaluation of the active ingredients of tannins and flavonoids were considered.Material and Methods: In order to extract the juice, water and dried peel of the plant were drenched separately in water and methanol. The solvent was separated using a rotary and after drying the extract by vacuum oven, the samples were used in the antioxidant test of free radical reduction methods (DPPH).Results: The results of antioxidant test showed that sweet-and-sour Saveh pomegranate peel extract has the highest antioxidant effect in methanol solvent. Tannin test was performed on black seeds of Qom and Yazd. So, it was found that black seed pomegranate of Qom has the highest amount of tannin compounds. Based on the results of flavonoid test, black seed pomegranate had the highest amount. Finally, the chemical composition of black seed juice in Qom province was identified.Conclusion: These results showed that Qom black seed pomegranate has large amounts of natural sugars. Also, by comparing the amount of tannin in the samples, it was observed that the total amount in the sample of Yazd pomegranate is more than Qom black seed, but the amount of flavonoids in Qom black seed is more than Yazd pomegranate.
_||_