ارزیابی تولید آنزیم ترنس گلوتامیناز در جدایه استرپتومیست بومی جدا شده از خاکهای کشاورزی استان قم
محورهای موضوعی : میکروب شناسی
سمیه بحری
1
(کارشناسی ارشد، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران.)
سید سهیل آقائی
2
(استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران)
سید محمدحسین رضویان
3
(دانشیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران.)
فائزه کبیری
4
(دکتری، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران)
کلید واژه: آنزیم, ریزوسفر, استرپتومیست, آکتینوباکتری, ترنس گلوتامیناز,
چکیده مقاله :
هدف: آنزیم ترنس گلوتامیناز نوعی آنزیم پروتئاز از نوع آسیل ترانسفراز است که پیوندهای تشکیل شده توسط این آنزیم سبب ایجاد استحکام و پایداری در محصولات صنایع مختلف میگردد. آکتینوباکتریها به دلیل توانایی در تولید متابولیتهای ثانویه و آنزیمها، دارای کاربرد زیست فناورانه هستند. مطالعه حاضر با هدف شناسایی و غربالگری سویههای آکتینوباکتری مولد ترنس گلوتامیناز، از خاکهای ناحیه ریزوسفری گیاهان دارویی بومی استان قم انجام شد.مواد و روشها: در این تحقیق 100 نمونه از خاک مزارع کشاورزی استان قم در شرایط کاملاً استریل جمعآوری گردید و پس از تهیه رقتهای متوالی در سطح محیط کشت ISP3 آگار، کشت داده شد. جدایههای آکتینوباکتری توسط شناساگر اختصاصی آنزیم ترنس گلوتامیناز غربالگری شدند. فاکتورهای محیطی شامل محیط کشت و دور شیکر بر رشد جدایه و تولید آنزیم، بهینهسازی گردید. به منظور شناسایی و بررسی فیلوژنی جدایه آکتینوباکتری، از روشهای فنوتیپی و مولکولی استفاده شد.یافتهها: از میان 40 جدایه آکتینوباکتری، 5 سویه، براساس هاله تغییر رنگ توسط سوبسترای اختصاصی N-Carbobenzoxy (CBZ)، توانایی تولید آنزیم را نشان دادند. جدایه منتخب با بیشترین میزان تولید آنزیم، از نظر ترادف ژن 16S rRNA، با جنس استرپتومایسس شباهت داشت.نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که جدایه استرپتومیست بومی خاکهای کشاورزی استان قم، دارای توانایی قابل ملاحظهای برای تولید آنزیم ترنس گلوتامیناز است که برای اولین بار مورد مطالعه قرار گرفت. این جدایه میتواند در صنایع غذایی و دارویی مختلف جهت تولید آنزیم ترنس گلوتامیناز استفادهشود.
Purpose: Transglutaminase enzyme is a type of protease enzyme of acyltransferase type, the bonds formed by this enzyme cause strength and stability in the products of various industries. Actinobacteria have biotechnological applications due to their ability to produce secondary metabolites and enzymes. The present study was conducted with the aim of identifying and screening trans-glutaminase-producing actinobacterial strains from the soils of the rhizosphere area of native medicinal plants in Qom province.Materials and Methods: In this research, 100 samples of soil from agricultural fields in Qom province were collected in completely sterile conditions and after preparing successive dilutions, they were cultured on ISP3 agar culture medium. Actinobacterial isolates were screened by transglutaminase enzyme specific identifier. Environmental factors including culture medium and shaker cycle were optimized on isolate growth and enzyme production. In order to identify and investigate the phylogeny of actinobacterial isolates, phenotypic and molecular methods were used.Findings: Out of 40 actinobacterial isolates, 5 strains showed the ability to produce the enzyme, based on the halo of color change by the specific substrate N-Carbobenzoxy (CBZ). The selected isolate with the highest amount of enzyme production, in terms of 16S rRNA gene synonymy, was similar to Streptomyces genus.Conclusion: The results of this study showed that Streptomyces isolate native to agricultural soils of Qom province has a significant ability to produce transglutaminase enzyme, which was studied for the first time. This isolate can be used in various food and pharmaceutical industries to produce transglutaminase enzyme.
_||_