اثرات ضد باکتریایی متابولیت خام آسپرژیلوسهای جدا شده از مرکبات روی استافیلوکوک اورئوس (ATCC 13813)
محورهای موضوعی : میکروب شناسی
اعظم قربان نیا دلاور
1
(استادیار، گروه زیستشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران)
سید بنیامین مومینی
2
(دکتری، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران)
سید مسعود هاشمی کروئی
3
(استادیار، گروه قارچشناسی، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران)
عیسی غلامپور عزیزی
4
(استادیار، گروه قارچشناسی، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران)
کلید واژه: باکتری, آسپرژیلوس, استافیلوکوک اورئوس, قارچ, متابولیت قارچی, مرکبات,
چکیده مقاله :
هدف: کشف گونههایی از میکروارگانیسمها که دارای اثرات ضد میکروبی هستند، دریچهای جدید برای مبارزه با میکروارگانیسمها گشود. قارچ آسپرژیلوس یکی از این میکروارگانیسمها بوده که در راه مبارزه علیه میکروبهای بیماریزا، بسیار اثرگذار است. تمام گونههای آسپرژیلوس دارای اثرات ضد میکروبی مناسب و مشابه نیستند و شناسایی و جداسازی گونههای دارای اثرات ضد میکروبی، اهمیت دارد.مواد و روشها: در این تحقیق از مرکبات کپکزده نمونهگیری صورت گرفته و جداسازی و شناسایی آسپرژیلوسها از آنها انجام شد. سه گونه آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس نایجر ایزوله اول و آسپرژیلوس نایجر ایزوله دوم جداسازی شدند. پس از آن متابولیتهای خام این کپکها در محیط کشت مایع سابرو دکستروز براث، در انکوباتور شیکردار تهیه گردیدند. در نهایت اثر این متابولیتها روی استافیلوکوک اورئوس، از طریق انتشار دیسک با تعیین قطر هاله ممانعت از رشد هر یک از این متابولیتها، روی این باکتری صورت گرفت و پس از آن MICو MBCمحاسبه گردیدند.یافتهها: میانگینMIC متابولیت آسپرژیلوس فلاووس روی استافیلوکوک اورئوس 33/208 μl/ml محاسبه شد و میانگین MBC آن روی این باکتری 66/416 μl/ml بدست آمد. میانگین MIC متابولیت آسپرژیلوس نایجر روی استافیلوکوک اورئوس 66/166 μl/ml محاسبه شد و میانگین MBC آن 33/333 μl/ml معین گردید. در اطراف دیسکهای دارای 150، 165 و 180 میکرولیتر از متابولیت آسپرژیلوس نایجر، میانگین قطر هاله ممانعت از رشد، به ترتیب 8، 8 و 33/8 میلی متر بدست آمدند.نتیجهگیری: متابولیت هر آسپرژیلوس اثرات متفاوتی را در جلوگیری از رشد استافیلوکوک اورئوس ایجاد میکند.
Objective: Discovering species of microorganisms that have antimicrobial effects opened a new window to fight against microorganisms. Aspergillus fungus is one of these microorganisms that is very effective in fighting against pathogenic microbes. All species of Aspergillus do not have appropriate and similar antimicrobial effects, and it is important to identify and isolate species with antimicrobial effects.Materials and methods: In this research, moldy citrus fruits were sampled and Aspergillus was isolated and identified from them. 3 species of Aspergillus flavus, Aspergillus niger isolate 1 and Aspergillus niger isolate 2 were isolated. After that, the crude metabolites of these molds were prepared in the liquid culture medium of Sabro dextrose broth in Shikardar incubator. Finally, the effect of these metabolites on Staphylococcus aureus was done on this bacterium through disc diffusion by determining the diameter of the growth inhibition halo of each of these metabolites, and then MIC and MBC were calculated.Findings: The average MIC of Aspergillus flavus metabolite on Staphylococcus aureus was calculated to be 208.33 μl/ml and its average MBC on this bacterium was 416.66 μl/ml. The average MIC of Aspergillus niger metabolite on Staphylococcus aureus was calculated to be 166.66 μl/ml and its average MBC was determined to be 333.33 μl/ml. Around the disks with 150, 165 and 180 microliters of Aspergillus niger metabolite, the average diameter of growth inhibition halo was 8, 8 and 8.33 mm, respectively.Conclusion: The metabolite of each Aspergillus produces different effects in preventing the growth of Staphylococcus aureus.
40-8. [in persian]
_||_
40-8. [in persian]