بررسی تاثیر باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس T4جدا شده ازلبنیات سنتی استان مرکزی بر میزان هورمون کورتیکوسترون در موش نر نژاد ویستار
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیعادل عابدی 1 , پروانه جعفری 2 , محسن زرگر 3
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم. ایران
2 - استادیار گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک. ایران
3 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم. ایران
کلید واژه: لاکتوباسیلوس, موش نژاد ویستار, استرس, پروبیوتیک,
چکیده مقاله :
مقدمه و هدف:پروبیوتیکها میکروارگانیسمهایی زنده میباشند که با بهبود تعادل میکروبی روده، اثرات مفیدی بر روی میزبان(انسان یا حیوان) اعمال میکنند و غالباً به صورت مکملهای غذایی و یا دارویی مورد استفاده قرار میگیرند. این میکروارگانیسمها میتوانند درتعدیل سیستم ایمنی، کاهش کلسترول سرمی، کاهش عفونتهای گوارشی، کاهش احتمال ابتلا به سرطان، کاهش آلرژیهای پوستی و غذایی در اطفال نقش داشته باشند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس T4جدا شده ازلبنیات سنتی استان مرکزی بر میزان هورمون کورتیکوسترون در موش نر نژاد ویستار است. روش کار:در این پژوهش با استفاده از 40 سر موش نر نژاد ویستار با وزن 150-170 گرم و متوسط سن 4 هفته که به طور روزانه تحت استرس های مزمن و حاد قرار داشتند، میزان تاثیر لاکتوباسیلوس T4جدا شده از لبنیات سنتی استان مرکزی بر روی مقدار هورمون های استرس در موش مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.یافته ها:نتایج نشان داد استفاده از این لاکتوباسیلوس پروبیوتیک به طور معنی داری موجب کاهش میزان کورتیکوسترون در موش می گردد (p
Inroduction and Objective: Probiotics are live microorganisms that with the improvement of intestine microbial balance, enforce useful impacts on the host (human or animal) and are used as food supplements or pharmaceuticals. Today production of Probiotic products are worldwide.Functional charectristics of these microorganisms include: adjustment of immune system, decrease of cholesterol serum, digestive infections, cancer, dermal and food allergies in kids, vesica and ear infections and decrease of chronic and travel diarrhea. Researches have shown that by means of vagus nerves, food can impact on the brain and nervous hormones, so it is probable that with regulation of the action of brain’s different parts, probiotics can impact on the improvement of its function.Materials and Methods: In this research 40 male vistar rats with the average weight of 150-170 g and approximate age of 4 weeks were chosen for the investigation of the usage of these probiotic’s effects, and were placed accidentally in 4 groups and were exposed to stress for 4 weeks and treatment with bacterium T4 Daily. Results:The usage of probiotic bacterium T4 after 4 weeks has an effect on the decrease of stress in mice in a sensible manner(p