بررسی کنترل سس Cuscuta compestris مزارع یونجه با استفاده از مقادیرمختلف کاه وکلش پوسیده گندم
محورهای موضوعی : آفات گیاهی
1 - گروه گیاهپزشکی، واحد خوی، دانشگاه آزاد اسلامی، خوی، آذربایجان غربی، ایران
کلید واژه: علف هرز, اثرات آللوپاتیکی, کاه وکلش گندم, کنترل بیولوژیک,
چکیده مقاله :
به منظور بررسی کنترل سس مزارع یونجه با استفاده از مقادیر مختلف کاه و کلش پوسیده گندم، دو آزمایش مجزا در سال زراعی 4-1393، به صورت هم زمان در دو مزرعه مختلف در ارومیه، با طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل 7 سطح کاه و کلش با وزن های 1، 2، 3، 4 و 5 کیلوگرم در متر مربع، وجین دستی و شاهد (بدون کنترل) در نظر گرفته شدند. مقادیر مذکور کاه و کلش در هر کرت پاشیده شد و کاملاً سطح کرت ها با کاه و کلش پوشانیده شد. در هر بلوک یک کرت به صورت کنترل مکانیکی و نیز یک کرت آلوده به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نتایج آزمایش نشان دادند که تأثیر مقادیر مختلف کاه و کلش به کار برده شده روی برخی صفات رویشی یونجه از جمله قطر ساقه، ارتفاع ساقه، و وزن تر کل یونجه در سطح احتمال یک درصد معنی دار بوده و موجب افزایش آن ها نسبت به تیمار شاهد گشت. هم چنین بررسی نتایج عملکرد و اجزای عملکرد حاکی از اثر معنی دار کاربرد مقادیر مختلف کاه وکلش پوسیده گندم بر دو صفت عملکرد ماده خشک و میزان کلروفیل بود. در بین مقادیر مختلف کاه و کلش، تیمار 5 کیلوگرم بهترین نتیجه را در عملکرد ماده خشک (در حدود kg/m2 8/1 (نسبت به سایر تیمارها نشان داد. مشخص شد که استفاده از کاه و کلش پوسیده گندم برای مقابله با سس (به مقدار پنج کیلو در هر کرت) اثرات مناسب در کنترل سس داشت
In order to control different amounts of rotten wheat straw infested feature dodder alfalfa under field conditions, two separate experiments in crop year 2014-2015, in two different field of Urmia region, with a randomized complete block in four replications were evaluated. Treatments consisted of seven levels straw weighing one, two, three, four and five kg, hand weeding and no control were considered. Different amounts of straw was distributed on whole plots' surface. In each block, one plot for manual control and an infected plot were as control. Test results showed that the effect of different amounts of straw used in alfalfa on some vegetative traits such as stem diameter, stem height, and fresh weight of alfalfa was significant at the 1% level and increase compared was to the control treatment. Results also showed that yield and yield components of meaningful use different amounts rotten wheat straw yield of dry matter and chlorophyll content, is the 1% level. Among the different amounts of straw, 5 kg treatment showed the best results in dry matter yield about 1.8 kg/m2) compared to other treatments. It was found that the use of rotten wheat straw and straw to control the dodder (5 kg per pound) had a good effect.
_||_