بررسی شواهدی از برابری جنسیتی، توانمندسازی زنان و سیستمهای کشاورزی و غذایی
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییامیر معمارزادهکیانی 1 , الهام عموئی 2
1 - دانشجوی دوره دکتری، گروه برنامهریزی و مدیریت و آموزش محیط زیست، پردیس بین الملل کیش، دانشگاه تهران
2 - کارشناسی ارشد مطالعات زنان، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
کلید واژه: توانمندسازی, برابری جنسیتی, سیستم غذایی, رهبری و تصمیمگیری زنان,
چکیده مقاله :
مقاله پیش رو در مورد توانمندسازی و برابری جنسیتی زنان در جهت نیل به اهداف مهمی همچون پایداری توسعه کشاورزی، تولید محصولات استراتژیک، امنیت غذایی و ایمنی غذایی میباشد و به مرور منابع خارجی و داخلی در این حوزه پرداخته شده تا مشخص گردد توانمندسازی و برابری جنسیتی در ایران به چه میزان با شاخصهای جهانی در مورد زنان همگام میباشد. در این پژوهش مشخص گردید که زنان چه مقدار به توانایی کافی در شاخههای مختلف از جمله: ایفای نقش در تحقق کشاورزی پایدار و تساوی در هنجارهای جنسیتی در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی در ایران دست یافتهاند. این تحقیق مشخص مینماید در چه نقاطی شکافهای عمیق در مورد برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان باقیمانده است. نتایج، مواردی را در مورد دسترسی متفاوت زنان به منابع، شکلگیری، تقویت از طریق هنجارهای جنسیتی و تفاوت رژیم غذایی را نشان میدهد. تحقیق پیش رو به بررسی مسائلی مانند: ملاحظات جنسیتی در سیستمهای غذایی زنان در مناطق شهری، شیوههای مشارکت دادن مردان در فرایند توانمندسازی زنان در سیستمهای غذایی و نیز مسائل مربوط به مهاجرت، بحرانها و سیستمهای غذایی بومی محدود میگردد، لیکن شواهد نشان میدهد با ارزیابی جنسیتی و اثربخشی برنامههای کشاورزی حساس به جنسیت و تغذیه، زنان در حوزه توانمندسازی و دستیابی به برابری جنسیتی محدود ماندهاند. به همین منظور، برنامهریزی متناسب جهت مشارکت زنان در فرایند پایداری توسعه کشاورزی، تولید محصولات استراتژیک، امنیت غذایی و ایمنی غذایی در توازی با ترویج هنجارهای جنسیتی برابر و ارتقای دسترسی به منابع و تکیه بر شواهد تحقیقات بومی براساس جنسیت پبشنهاد میگردد.
The upcoming article is about the empowerment and gender equality of women in order to achieve important goals such as the sustainability of agricultural development, the production of strategic products, food security and food safety, and the review of foreign and domestic sources in this field has been discussed in order to determine the empowerment and gender equality. To what extent is Iran in sync with the global indicators regarding women? In this research, it was determined how much women have achieved sufficient ability in various fields, including: playing a role in realizing sustainable agriculture and equality in gender norms in the field of agriculture and food security in Iran. This research shows where deep gaps remain regarding gender equality and women's empowerment. The results show things about women's different access to resources, formation, reinforcement through gender norms and differences in diet. Future research is limited to examining issues such as: gender considerations in women's food systems in urban areas, ways of involving men in the process of empowering women in food systems, as well as issues related to migration, crises and indigenous food systems, but the evidence shows that by evaluating Gender and the effectiveness of gender-sensitive agricultural programs and nutrition, women remain limited in the field of empowerment and achieving gender equality. For this purpose, appropriate planning for women's participation in the process of sustainable agricultural development, production of strategic products, food security and food safety is recommended in parallel with promoting equal gender norms and promoting access to resources and relying on local research evidence based on gender.
_||_