مدل سازی آب شیرین کن تقطیرچند مرحله ای با فشرده سازی بخار
محورهای موضوعی : بهینه سازیافشین خامدی 1 , هادی کارگر شریف آباد 2
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی ، سمنان، ایران
2 - استادیار، گروه مهندسی مکانیک، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی ، سمنان، ایران
کلید واژه: آب شیرین کن, تصفیه چند مرحله ای, تخلیه کننده بخار, کمپرسور فشرده سازی بخار, ترمواکونومیک,
چکیده مقاله :
با توجه به نیاز روز افزون انسان به آب آشامیدنی و وجود محدودیت در منابع قابل دسترس آب آشامیدنی، تصفیه آب با روشی مقرون به صرفه و بهینه از نظر اقتصادی و مصرف انرژی بسیار اهمیت دارد . در تمام فرآیند ها برای تصفیه آب وتهیه آب خالص باید انرژی صرف شود، از آنجا که منابع قابل دسترس انرژی نیز محدود می باشد محققان همیشه در تلاش برای شناسایی بهترین روش برای تصفیه آب از نظر هزینه مصرف انرژی هستند ، آنها همچنین برای به حداقل رساندن هزینه آب آشامیدنی از تحلیل های ترمواکونومیک استفاده می کنند . در این مقاله در میان انواع روش های تصفیه چند مرحله ای نوع با خوراک موازی و با تخلیه کننده بخار مورد تحلیل ترمو اکونومیک و اگزرژی قرار گرفته است. و برای به حداقل رساندن هزینه تصفیه آب، با استفاده از روابط ترمودینامیکی و ترمواکونومیکی در حالت های با اجکتور بخار و بدون آن در تعداد مراحل مختلف موردبررسی و تحلیل قرار می گیرد و در نهایت مشاهده می شود که در روش تصفیه چند مرحله ای وجود تخلیه کننده بخار تا بیش از 60%هزینه ها را کاهش و راندمان سیستم را نیز افزایش خواهد داد و حتی اگر درجه حرارت آب نمک در مرحله اول 70- 80 درجه سلسیوس نیزباشد آب تصفیه خواهد شد.
Due to the ever-increasing human need for drinking water and limitation of available drinking water resources, we always need to use salty waters of the seas and oceans for converting into purified drinking water. In the article, a variety of water treatment processes is reviewed and applied. In all the processes, energy must be used for the preparation of purified water. Since the resources for available energy are also limited, the researchers always attempt to identify the best method for water purification in terms of cost, energy consumption and the other items. Also, with thermo-economic analysis, they cause the cost of drinking water is minimized. Among a variety of Multi Effect Desalination methods, Multi Effect Desalination with Parallel Feed along with Steam Ejector is analyzed thermo-economically. Moreover, the conditions are investigated in that we can have less cost for purified water. Finally, we will observe that in Multi Effect Desalination methods, Steam Ejector reduces the cost up to 60%. In Multi Effect Desalination refineries, even if the temperature of salt water in the first stage is 70°-80°, Steam Ejector will cause to produce most purified water.